ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Dağlarda çiriş otu bereketi
Dağlarda çiriş otu bereketi
Curlingte heyecan dorukta
Curlingte heyecan dorukta
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
1 Nisan 2015 Çarşamba - 14:53

‘Önce güvenlik ve huzur’

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine yönelik “Seçim Güvenliği Toplantısı” Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin başkanlığında gerçekleştirildi.

‘Önce güvenlik ve huzur’

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine yönelik “Seçim Güvenliği Toplantısı” Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, vatandaşların huzur ortamı içerisinde oylarını kullanabilmeleri için gerekli her türlü güvenlik tedbirlerini alacaklarını söyledi.

ZENGİN; ÇAĞLAYAN’DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Toplantı öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleşen rehine operasyonunda şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz için başsağlığında bulunan Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, seçim öncesi yaşanması muhtemel bu tür olaylar karşısında oldukça duyarlı ve aklıselim davranılması gerektiğine işaret etti.

ZENGİN; BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ

Seçim güvenliği konusunda Oltu’nun herhangi bir sıkıntısının olmadığına vurgu yapan Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, “Seçim öncesi huzursuzluk yaşatmak, Türkiye’nin genel görüntüsüne zarar vermek ve istikrarımıza hançer saplamak gayesi taşıyan bu tür provokatif terör saldırılarına karşı birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Moralimizi bozmaya, bizi sekteye uğratmaya yönelik bu tür girişimler amacına ulaşamayacaktır. İlçemiz bu anlamda huzur ve emniyet açısından iyi bir yerdedir. Ancak seçim güvenliğine yönelik üzerimize vazife olan tedbirleri de almak üzere bir takım görevlerimiz var ve bizlerde o görevleri yerine getirmekle mükellefiz” dedi.

ZENGİN; OLTU’DA YİNE HUZURLU BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞAYACAĞIZ

Toplantıda; seçim öncesi ve sonrasında alınması gereken güvenlik tedbirlerinin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin önemine işaret eden Kaymakam Zengin, “Hazırlayacağımız çeşitli güvenlik planlarımız olacak. Bu çalışmaların içerisinde muhtarlarımızda olacak. Her türlü değerlendirmeyi yaparak hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Daha sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yetki devredilecek. Onlarda seçimi tamamlayacak. Önceki seçim dönemlerinde olduğu gibi yine Oltu’da sükûnet içerisinde huzurlu ve sorunsuz bir seçim geçireceğimizi ümit ediyorum.” diye konuştu.

Oltu’nun 72 mahallesinin bulunduğunu belirten Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, mahalle muhtarlarına bu konuda ciddi görevler düştüğünü ifade etti.

KAYIKÇI; SEÇİMDEN 6 AY SONRA ASILI DURAN AFİŞLER VAR

Oltu İlçe Jandarma Komutanı Bayram Kayıkçı ise yaptığı değerlendirmede; Oltu’nun 65 köy, 7 mahalleden oluştuğunu kaydederek, “10 Mart-28 Mayıs tarihleri arası propaganda serbestliği süresidir. Bu dönem içerisinde partiler ve bağımsız adaylar broşür, ilan ve afişler dağıtabilir, uygun görülen yasaklanmamış yerlere afişlerini asabilirler. Ancak bu konuyla ilgili yaşanan en bariz sıkıntı, seçim gününden bir önceki gün olan yani 6 Haziran saat 18:00’e kadar bu afişlerin kaldırılması gerekiyor. Bunu normalde asanların kaldırması lazım. Ancak ilçe merkezinde bu afişlerin kaldırılması işini belediye yaparken köylerde ise bu işi muhtarların yapması gerekiyor. Daha önceki seçimlerde, seçimlerin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen parti afişlerinin asılı durduğu yerler görüyoruz. Siz muhtarlarımızın bu konunun üzerinde hassasiyetle durması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

KAYIKÇI; PROPAGANDA YAPILACAK YERLER BELLİDİR

Kaymakamlık tarafından izin verilmemesi halinde partiler ya da adayların genel yollar üzerinde, mabetler, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde toplantı yapamayacaklarını aktaran Kayıkçı, “Kapalı yerlerde toplantı yapacak olan parti veya adayların 3 kişilik heyet kurmaları ve muhtara bildirmeleri halinde toplantı yapabilirler. Ayrıca jandarmaya bildirmelerine gerek yoktur” dedi.

BOZKURT; HER TÜRLÜ İHBARLA BİZZAT İLGİLENECEĞİM

Oltu İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt ise muhtarların girilen seçim ortamına gölge düşmesine yönelik şahit oldukları ya da duydukları en küçük şüphe halinde emniyet yetkililerine haber vermeleri gerektiği üzerinde durdu.

Bozkurt, “Seçimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi açısından emniyet olarak gereken her türlü hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. 155’e yapılacak her türlü ihbarla bizzat kendim ilgileneceğim. Herkesin üzerine düşeni yapması halinde gayet güvenli ve sorunsuz bir seçim ortamı daha yaşayacağız” diye konuştu.

Bu arada toplantıda söz alan muhtarlar, özellikle telefon şebekelerinde yaşanan iletişim sorunlarına dikkati çekerek konunun çözümü noktasında taleplerini dile getirdiler.

Kaymakamlık Toplum Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Kayıkçı, Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Gazi Atmaca ve mahalle muhtarları katıldı.

 
Ormancılar silahlandı
 
Tarihe iftiraya, bilimsel tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünal İslam’da evlilik kurumunu anlattı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi İktisadi ...
Kur’an ışığında insan hakları ele alındı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen panelde Kur’an’da ...
‘İnsanlık Tarihinde kara bir leke’
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, son iki yüzyılda “Büyük ...
 
Erzurum’da Bilişim Rüzgarı
Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör ...
ŞEHİRDER uyardı…!
ŞEHİRDER Yönetim Kurulu yayınladıkları basın açıklamasıyla Nisan ayında ...
Erzurum ülke ortalamasının üstüne çıktı
Erzurum’daki okullarca hazırlanan toplam 9 proje hibe almaya hak kazandı. ...
 
‘Atıklar Enerjiye Dönüşüyor, Erzurum Kazanıyor’
ATA Teknokent bünyesinde açılan TeknoGP Destekleme Projesi Yarışmasına ...
SODES 2015 süreci başladı
Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Pasinler’de 2015 ...
MÜSİAD’tan Anadolu’da Bilişim paneli
MÜSİAD Anadolu’da Bilişim sürecini paylaşacak.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva