ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>SİYASET
20 Mart 2011 Pazar - 07:48

Önce Vefa…

Türkiye ve Erzurum için 12 Haziran sonrasında yeni bir sayfa açılacağını belirten AK Parti Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, sürece katkıda bulunacak herkese, her kesime ve milletvekili adaylarına başarılar diledi.

Önce Vefa…

Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini, anayasa değişikliği başta olmak üzere, ülkeyi Dünya’da lider il konumuna sokacak gelişmelerin arifesinde bulunulduğunu ifade eden Aydemir, yeni dönemde yasamada halktan vekalet alacak herkesin çok önemli görevler üstleneceğine işaret etti.
12 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye’nin yeni sivil anayasaya kavuşması için ciddi adımlar atılacağını, bunun da ülke ve millet için yeni ufuklar açacağı, yeni kazanımlar sağlayacağına işaret eden Aydemir, tüm bu sebeplerle 12 Haziran Genel seçimlerinin özel bir öneme haiz olduğunu vurguladı.
SİYASETTE VEFA
Siyasetin insan ve insana hizmet ekseni üzerinde yürütülmesi gerektiğine işaret eden Aydemir, vefa teması üzerine işlenmemiş hizmet felsefelerinin samimi olmayacağını, bunun da inovasyon doğurmayacağını kaydetti. Siyasette vefa temasının önemine değinen Aydemir, “Biz vefadan önce yaradılış gayesine imanı, insan onuruna saygıyı, milli ve manevi değerlere bağlılığı ve bu amaçta yol arkadaşlarına sadakati anlıyoruz. Siyasetçi önce bu sınavı vermelidir. Siyaset vefa öncelikli olmalı ve bu kavram üzerine temellendirilmelidir” dedi.
Vefa’nın diğer bir boyutta yaşanan şehre bir hizmet borcu olarak da algılanması gerektiğini kaydeden Aydemir, Erzurum’un vefa ölçeğinde işlenmiş hizmetlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.
HİZMETTE VEFA
Erzurum’a Hizmette vefanın diğer bir açılımıyla, Erzurum sevdasıyla mayalanmış gönüllerle işbirliği olduğunu anlatan Aydemir şunları kaydetti, “ AK Parti döneminde hayata geçirilen hizmetlere rağmen, ilimiz ve bölgemizde pozitif enerjinin hakim olduğu bir atmosferin olmaması dikkat çekicidir. Bu enerjiden kastımız, il insanlarının doğdukları topraklardaki yaşama arzusunun güç kazanması, göçün ise güç kaybetmesi noktasındadır. Bu sorun ancak Erzurum’a vefa hissiyle bakanların, vefayı hayatının ön şartı haline getirenlerin güç birliğiyle yenebileceğimize inanıyoruz. Yani benliğimiz adına değil, vefa enerjisiyle donanmış Erzurumlularla birlikte, hizmete talibiz”
GÖÇ VE VEFA
Göç olgusunun dadaşlık olarak tarif bulan Erzurumluluk ruhunu göçüştürdüğünü, bunun da ili sıradanlaşmaya doğru sürüklediğini kaydeden Aydemir, “Erzurum yoksullukla, işsizlikle var olabilir, ama Erzurum ruhsuz kalamaz. Biz bu ruhu ayakta tutacak her türlü fedakarlığa talibiz” diye konuştu.
GEÇMİŞE VEFA
Siyasette bir önceki dönemi eleştirip yok sayarak hizmet üretilmeyeceğine dikkat çeken Aydemir, böyle bir anlayışında vefasızlık olacağını, bunun da hizmet sinerjisini eksik bırakacağını belirtti. Aydemir, “Erzurum sağlık başta olmak üzere temel ekonomik ve hizmet sektörlerinde fiziki manada önemli hizmetler aldı. Özellikle Kış Turizmi ve sporları alanındaki atılımlar, Erzurum için gelecek oluşturacak öneme haiz. Ancak, bu yatırım sürecinde, Erzurumluyu toprağında ve onunla barışık tutacak yüklemeler yeterli boyutta olmadı. Yani her şeye rağmen Erzurum, her haliyle Erzurum dedirtebilecek manevi bir ambiyansa ihtiyaç var. Göçü durdurmanın bir önemli yolu ve belki de en önemli yolu budur.” kaydını düştü.
 
 
ERZURUM SEVDASI VE VEFA
Erzurum’da yerel kalkınma endişelerinin, Türkiye’deki önemli atılım ve yatırımları görünmez hale getirdiğine işaret eden aydemir şöyle dedi, “ Erzurum tarih yazan bir şehir. Bu gerçek, onu özellikli kılıyor. Ancak maddi endişeler insanımızı bu gerçekten uzaklaştırdı. Onlara bu gücümüzü ifade edemedik Erzurum sevdasını işleyemedik. İnsanımız kendini ve değerlerini fark edemez bir hale geldi. Kendi kıymetlerini bilemeyen ve ondan uzaklaşan bir toplumun, ili geleceğe iddialı biçimde taşıyacak bir yol haritası oluşturması da bu haliyle pek de mümkün görünmüyor. O halde yapılacak öncelikli yatırım, Erzurumluluk ruhunu, tarihi mirasa bağlı biçimde yeniden inşa etmek olmalıdır. Bu da Erzurum’a ve Erzurum sevdalılarına vefa gösterenlerle mümkündür.”
 SİYASET KÜLTÜRÜMÜZ
Açıklamasında Erzurum’un siyaset kültürüne de değinen Aydemir, “Erzurum bir edep ve terbiye şehridir. Bu durum şehrin dokusunu olduğu gibi, onunla yaşayanların da hayat felsefesini oluşturmuştur. Erzurumlu hakkı teslim eder. Hizmet edeni, Erzurum için sevda üreteni unutmaz. Dadaşlığa has bir ölçüdür bu. Erzurum’un yetenekleri, hizmet edene vefa hissiyle işlendiğinde ortaya yaşanabilir bir şehir çıkar. Erzurumlu buna hazırdır. Önemli olan bu hassasiyeti tetikleyecek bir anlayışı hayata geçirmektir. “ dedi.
SİYASETTE ERZURUM ÜSLUBU
Erzurum’un siyasette geçmişini yok sayarak geleceğinin oluşturulmayacağını vurgulayan Aydemir şunları kaydetti, “Biz gelenekler coğrafyasının çocuklarıyız. Bizi oluşturan mayada kendi değerlerimize sahip çıkmak, onlara saygı duymak vardır. Erzurum siyasette kendine has bir gelenek oluşturmuş mudur? Bu sual önemlidir. Eğer kendimizi ifade edecek bir siyasi geleneğimiz oluşmamışsa, toplum olarak bunun arayışına çıkmalı, siyasette bir Erzurum üslubu kurgulamalıyız. Diğer bir deyişle siyasette marka bir il olmalıyız. Bunun sağlanabilmesi de tamamen Erzurumluluk duruşuna bağlıdır.”
PALANDÖKEN GİBİ DİK DURMAK
Türk Siyasetinde bir Erzurum üslubu oluşması halinde, yaşanan pek çok sosyo ekonomik sorunun giderilebileceğine kayıt düşen Aydemir, “ Biz Erzurum’un siyasi üslubundan Palandöken gibi dik olmayı, Erzurum’un rengi kar gibi ak meşrebe sahip bulunmayı anlıyoruz. Başka bir ifadeyle Alvarlı Efe Hazretlerinin torunları olmanın gereğini yapmaktır, bu. Siyasette Erzurum gibi durmaktır. Erzurum’un haysiyet, erdem, onur ve vakar dokusunu canlandıracak kıvama erişmektir.”diye konuştu.
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz 20 Mart 2011 Pazar 11:23

Tüm partilerin milletvekili listelerinde umarım Erzurum sevdalıları yer alır.

Yorumu oyla      6      4  
Cevdet 20 Mart 2011 Pazar 08:20

Değerli İbrahim Abi; senin Erzurum sevdanı, Erzurum için yatıp kalktığın, hayallerini Erzurum için yaptığını sadece bu yazında değil, bir çok yazında görmek mümkündür. Ayrıca senin memleketine, ülkene milletine ne kadar vefalı olduğunu çok iyi biliyoruz... Erzurum için çıkmış olduğun bu siyaset yolunda da sana başarılar diliyor, Allah (cc) yar ve yardımcın olsun. Vefalı ve dost insan.

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhan 19 Mart 2011 Cumartesi 22:45

İbrahim bey,gönlümün nerede olduğunu bilenlerdensiniz,Erzurum için çıktığın bu yolda başarılar dilerim.

Yorumu oyla      6      4  
Cihat 19 Mart 2011 Cumartesi 12:26

"Yok senin vasvettiğin dilber bu şehr içre Nedim Bir peri suret görünmüş bir hayal olmuş sana.." Dik adam. Palandöken rüzgarları senin bağrını tanır, tarih yuva saklamıştır bağrına, tavır ulubatlı saklamıştır kollarına, akıl iman saklamıştır yüreğine. Sen kendini anlatma hiç. Çınarı çalılardan ayırt etme zamanı. Yeni dönem Cumhuriyetin en zorlu dönemi olacaktır. Zaman çabuk, adet büyük, yol uzun.. Bırak karışmayıp seyredeni.. Candan geçen gelsin saflarımıza. Kavga kaçkını fistan giysin dolaşsın. Gizli inançsızlar için değil, İbrahim yüreklilerin zamanı.. Yolun açık olsun. /C.OK

Yorumu oyla      6      4  
yavuz 19 Mart 2011 Cumartesi 09:58

sevgili abicim erzurumluyu ve erzurumu çokgüzel tarifetmişsin,tarifin engüzelyanı ve satıraralarında sayın başbakanının erzuruma vefsınıda gösteriyor biz erzurumlular olarak şahsın vede arkadaşların ak partiye nekadar bağlı ve vefalıolduğun biliyoruz sayın başbakanımızdan buvefayı karşılıksız bırakmayacağınada inanıyoruz.vefadenince sayın başbakan gelir akpatiye vede sayın başbakana sygılar sunarım.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güvercin AK Parti’den aday adayı
Merkezi Polonya’da bulunan DATCC firmasının kurucusu ve onursal başkanı ...
Yaşar, adaylık amacını anlattı
Ak Parti’nin iddialı aday adaylarından biri de genç işadamı Serkan Yaşar. ...
Kömeç, Ak parti’den milletvekili aday adayı…
Hadi Kömeç, AK Parti’den Erzurum milletvekilliği için aday adayı oldu. ...
 
Çakır hizmet önceliklerini açıkladı
Erzurum’un en Genç hanım adayı Hülya Çakır seçim çalışmalarını sürdürüyor. ...
Akgüloğlu aday adayı
12 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerinde AK Partiden aday adaylığını ...
Korkut’tan bedel şikayeti
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2011 yazına damga vuracak çalışmaları ...
 
AK Parti’de temayül heyecanı
AK Parti’de, önseçim heyecanı başladı. Vekil olabilmek için siyasete giren ...
Yıldız adaylık amacını anlattı
Konya Karayolları Bölge Müdürü iken istifa ederek siyasete atılan Mahmut ...
Mergan hizmet önceliklerini paylaştı
Anıtlar Kurul eski Müdürü ve Eski Eserler Uzmanı Fatma Mergan, Ak Partiden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva