ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>BÖLGEDEN
16 Temmuz 2017 Pazar - 11:08

On binlerce Karslı demokrasi nöbetindeydi

İlkokul öğrencisi okuduğu ‘Ben Anadoluyum’ şiiri ile duygulu anlar yaşattı

On binlerce Karslı demokrasi nöbetindeydi

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1’inci yılında Kars’ta "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi. Demokrasi Meydanında hain saldırıda şehit olanların isimleri okunurken, bir genç kız gözyaşlarını boğuldu. Bingöllü Şair Hacı Gürhan’ın ‘Ben Anadolu'yum’ isimli şiirini okuyan 10 yaşındaki Fatma Seher Nebioğlu ise duygulara tercüman oldu.
Kars'ta, Evliya Camii önünde toplanan vatandaşlar, İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasının ardından yürüyüşe geçti. Atatürk ve Faikbey Caddeleri üzerinden "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak yürüyen kalabalık İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldi.
Burada düzenlenen programda konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, "Bu millete pusu kurup, diz çöktürmek isteyen kalleş, namert, alçak, işbirlikçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde çöreklenmiş, hain bir çete, tarihin asla affetmeyeceği bir ihanette bulundu. Kışlardan çıkardığı tanklarla, havalandırdığı jetlerle, uçurduğu helikopterler ve silahlandırdığı askerlerle ülkemizin varlığına kast ederek, imha ve işgal girişimine başladı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet adamlarımızın üzerine suikast timleri gönderdi. Komuta kademesini esir alıp, ülkemizin gözbebeği kurumlarına en ağır silahlarla saldırdı. Savaş şartları içerisinde düşmen kuvvetlerinin bile tenezzül edemeyeceği bir alçaklıkla milli iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladı. Sivil halkın üzerine acımasızca bombalar, mermiler yağdırdı. Sokaklarını savaş meydanlarına, kurumlarını harabeye, yüreklerimizi yangın yerine çevirdi" dedi.

"Böylesi bir ihaneti ilk defa gördük"
Doğan, "Zihnimizde geçmişin acı hatırları vardır. Nice ihtilaller, darbeler yaşamıştık. Ama böylesi bir ihaneti ilk defa görüyorduk. O gece anladık ki, bu işgal ve vahşetin içinde bizden gibi görünüp, sinsice pusuya yatan hain emellerin hayaliyle kılcal damarlarımıza kadar çöreklenen, yıllarca masun Anadolu halkının hamiyet duygularını sömüren bir kirli yapı, emperyalist güçlerin maşası olmuş, FETÖ adında bir ihanet şebekesi vardır. Çevremizdeki ateş çemberine rağmen Türkiye’nin son günlerde global bir güç olması, yakaladığı istikrar, devasa yatırımlara imza atması, milli ve yerli politikalar uygulaması birilerini fena halde rahatsız etmiştir. 15 Temmuz gecesi yapılan bu hain kalkışmaya direndik. Bu güce boyun eğmedik. Bu hain kalkışmaya direndik. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, bir araya gelip kenetlendiğimizi, güçlü ve kararlı bir lidere sahip olduğumuzda ne destanlar yazabileceğimizi bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz gecesi Kars’ta birlik, beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıkan, vatanın birlik beraberliğine sahip çıkan, tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyen tüm vatandaşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, kamu kurumlarına, dernek, vakıf ve tüm kesimlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Programda AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da konuşma yaptı. Müftü Mehmet Genç’in duasının ardından sahneye çıkan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Fatma Seher Nebioğlu, Türkiye’nin yedi düvele karşı savaş verdiği şu günlerde, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Bingöllü Şair Hacı Gürhan’ın ‘Ben Anadolu'yum’ isimli şiirini okudu. Minik öğrenci Fatma Seher Nebioğlu, okuduğu şiirle Demokrasi Meydanını dolduran binlerce Karslıyı, hem coşturdu, hem de hüzünlendirdi. Minik öğrenci okuduğu şiirin ardından ayakta alkışlandı. Daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, telefonla bağlanarak Karslılara teşekkür etti.
“Milli Birlik Yürüyüşü” ve “Demokrasi Nöbetine” Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti 24. dönem Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, il protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.

 
Iğdır Meydanı doldu taştı
 
Malatya 15 Temmuz’un yıl dönümünde meydanlardaydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iğdır Meydanı doldu taştı
Iğdır'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Milli ve Birlik programı ...
Hakkari’de 15 Temmuz yürüyüşü
Hakkari Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü ve ...
Gakkoşlardan Birlik ve Beraberlik mesajı
Elazığ’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde demokrasi ...
 
Bitlis'te Milli Birlik coşkusu
Fetulahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yıldönümü münasebeti ...
On binlerce Bingöllü gönül gönüleydi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bir araya gelen Bingöllü ...
Ardahanlılar Milli İrade Nöbetindeydi
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıldönümünde, ...
 
Ağrılılar Milli irade için yürüdü
Ağrı'da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında vatandaşlar ...
Kılıç’tan 15 Temmuz mesajı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ...
Türkiye meralarının yüzde 11'i Erzurum'da
Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında ıslah edilen Narman İlçesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva