ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>GUNCEL
14 Aralık 2013 Cumartesi - 01:18

Olursa Vali Altıparmak’la olur…

ERZURUM Gazetesi ÖZEL-Erzurumlulara samimiyet sinerjisiyle yeni bir hizmet ve yönetim ufku çizen Vali Altıparmak, halk tarafından Erzurum’un kış turizminde atılım yapması noktasında yeni ve tek şans olarak görülüyor.

Olursa Vali Altıparmak’la olur…

ERZURUM Gazetesi ÖZEL- Perşembe günü ‘Kış Turizmiyle Yüzleşme Zamanı ‘başlığıyla Erzurum gündemine taşıdığımız Kış Turizmi gerçeği, halkın nabzını iyi tutan, hissiyatına kulak kesilen, beklentilerine önem veren Vali Ahmet altıparmak tarafından Cuma günü bir zirveyle ele alındı. Altıparmak Kış Turizminin il ve bölge ekonomisi için önemini bir kez daha halka ve ilgilere hatırlattı.

ALTIPARMAK ERZURUM İÇİN TARİHİ BİR ŞANS

Göreve başladığı günden bu yana, Valilik makamında bir farkındalık oluşturan, esnafından çiftçisine, sanatçısından akademisyenine, memurundan işçisine, emeklisinden çalışanına kadar tüm Erzurumlulara samimiyet sinerjisiyle yeni bir hizmet ve yönetim ufku çizen Vali Altıparmak, halk tarafından Erzurum’un kış turizminde atılım yapması noktasında yeni ve tek şans olarak görülüyor.

ERDOĞAN’IN BİR MİLYARLIK ARMAĞANI

Erzurum 2010 yılında tamı tamamına 700 milyon dolarlık devasa kış spor ve turizmi tesislerine kavuşturuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel girişim, teminat ve çabasıyla Erzurum dünyada üniversite kış oyunlarının yapıldığı 25 kent içine girdi. İl, dünya turizm otoriteleri tarafından tesisleri, imkanları ve potansiyelleriyle kış turizminin gerçekleşebileceği en mükemmel konumlu 7 şehir içinde gösterildi..Ama…

YILDA BİR MİLYAR DOLAR KAZANMAK MÜMKÜN

Kış Turizmi için Erzurum’a gelecek her turistin ulaşımdan konaklamaya kadar harcama ortalaması asgari 600 dolar. Kasım-Nisan ayları arasında kış turizmi kapsamında Erzurum’a gelecek bir milyon turist bu şehre en az bir milyar TL kazandıracak. Simitçiden otelciye, taksiciden kahveciye, kayak öğreticisinden rehberine kadar herkes para kazanacak, ancak..

BAŞBAKAN’IN TALİMATI

Başbakan Erdoğan’ın Winter Üniversiade 2011’de, ‘Erzurum 2018-2022 Kış Olimpiyatlarına aday olmalı. Bu yolda başvuru yapılsın’ talimatına rağmen,  dönemin yetkililerince başvuru tarihi geçirildi, Erzurum 2020 kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma şansını kullanamadı.  2024 için de henüz bir atılım yapılmadı. Milyon dolarlık tesisler gibi Palandöken ve Konaklı’da yapılan işletmeler de atıl kaldı. ABD Salt Lake City, Avuzturya İnsburg, Avuzturya Alpbach, KanadaToronto, İsviçre Courchevel, St. Moritz Çin Harbin gibi kış turiszm merkezleri her yıl kış turizmi kapsamında milyonlarca turisti ağırlar ve ekonomilerini büyütürken Erzurum sayısı  on bini geçmeyen kış turisti sayısıyla avunmayı sürdürdü.

EN FAZLA TURİZM YATIRIMI ERZURUM’DA, FAKAT…!

Cumhuriyet tarihi içinde devlet eliyle en yüksek turizm yatırımı alan tek şehir Erzurum’da ne yazık ki kış turizmi gereken ölçü ve ciddiyette asla gündem olmadı. Siyasi telaş ve endişeler, günü birlik söylenti ve dedikodular, geçici sportif başarı ve organizasyonlar halkın gündemine sokulurken, Kış Turizmi sadece söylemde kaldı. Bu olguyu bir eyleme dönüştüren Başbakan Erdoğan’ın Erzurum’A adeta armağan ettiği bir milyarlık tesisler ise turiste hasret..

ANTALYA’YI ÖRNEK, ALTIPARMAK’I KLAVUZ GÖRMELİYİZ

Ekonomisi yaz turizmine endeksli olan ve her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’da 4 aylık yaz dönemi için geriye kalan sekiz ay hazırlık içinde geçiyor. Esnafından turizmcisine, basınından üniversitesine kadar her Antalyalının meselesi yaz turizm getirilerini çoğaltmak ve turizm gelirlerini artırmak. Ne ki Erzurum’un böyle bir mesaisi, meselesi ve gündemi hiç olmadı, ya da oldurulmadı..

DÜMENDE ALTIPARMAK VAR

Şimdi Erzurum’un önünde yeni ve tarihi bir fırsat daha var. Dünya’da Yaz turizmi merkezleri sıralamasında ilk sırada yer alan Antalya’da yıllarca valilik yapan, turizm konusunda uluslar arası bilgi, görgü ve deneyimi olan, Halkın gönlünde taht kuran Vali Altıparmak Erzurum’un dümeninde..Onun ilde oluşturduğu sevgi, gönül ve samimiyet sinerjisi içinde yeni bir atılım yapmak mümkün.. Ancak, halkın, esnafın, eşrafın da Kış Turizmini gündelik gündemine çıkmayacak şekilde yerleştirmesi şart..

HEDEF: HER KIŞ BİR MİLYON TURİST

Artık Erzurum için tek hedef ‘Her kış bir milyon turist’ olmalı. Düşünen her Erzurumlunun beyni, kış turizmi için zonklamalı. İlde, Hınıs’tan İspir’e, Aşkale’den Horasan’a, Uzundere’den Şenkaya’ya kadar kış turizmi için bir beyin fırtınası estirilmeli..Erdoğan’ın bu şehre armağan ettiği kış turizmi markasına vefa gösterilmeli..Bundan gayri Erzurum da Erzurumlu da kazanmalı..

ERZURUM GAZETESİ ÖNERİLERİNİ PAYLAŞACAK

 ERZURUM gazetesi kış Turizmi meselesini gündeme taşımaya devam edecek. Gazetemiz, araştırmacılarının kış turizmiyle ilgili öneri ve tespitlerini kamuoyuyla paylaşacak. Fakat bundan önce Erzurum ve Erzurumlunun bu konuya yoğunlaşması gerek..Haydi Erzurum, Haydi…  
ERZURUM Gazetesi Haber Yorum Servisi

 

 
Altıparmak’tan Erzurum için hayati atılım
 
63 kayakçı Palandöken Kupası için yarışıyor
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 14 Aralık 2013 Cumartesi 15:57

Ya bırakın Allah aşkına. Vali bey elinde sihirli değnek bulunan birisi mi. Kendi hemşehriniz olan daire müdürlerine bir bakın önce. Kaçı ne kadar vasıflı. Kış turizmi diyorsunuz. Tesislerde verilen hizmetlere dair en küçük bir bilgi yok. Otellerin bastırdıkları hariç kayak pistlerinin bir tanıtım broşürü bile yok.

Yorumu oyla      9      4  
esef 14 Aralık 2013 Cumartesi 14:46

erzurumun gelişip kalkınmasını istemeyen tes lobisini alt etmedikten sonra bu iş olmaz. recep akdağı da yiyen bunlar. biri gidiyor biri geliyor. gelen ise Erzurum düşmanlığını saklamayan biri.

Yorumu oyla      7      4  
Antrenör 14 Aralık 2013 Cumartesi 14:26

Maden sn vali bu işe istekli bu iş daha genişletilmeli şehrin ön fizibilite çalışması yapılmalı gereken araştırmalar yapılmalı sonrasında bir yol haritası çizilmeli ve planlamalar bunun üzerinden yapılmalı toplantılarla bu iş fazla yürümez.Ben sporla ve salt turizmle kalkınan bir şehir görmedim ama ilk denenecek heralde. Sanayi olmadan bu iş olmaz.

Yorumu oyla      6      6  
siyam, 14 Aralık 2013 Cumartesi 13:43

gazetemisiniz valiliğn internet sayfasımı...

Yorumu oyla      7      6  
mustafa döner 14 Aralık 2013 Cumartesi 10:38

ya bu kadar düşmalııgnuz valiye başbakanımıza anlam veremedim

Yorumu oyla      6      7  
bülent saka 14 Aralık 2013 Cumartesi 06:21

Teklif ve izahatınız güzek ancak bu iş siyasilerin gerekli desteği vermesiyle olur. Sadece vali yapamaz.

Yorumu oyla      7      4  
hakan dogu 14 Aralık 2013 Cumartesi 01:32

erzurum icin cok güzel tesisler . Ama yeterince tanitim yapilmadigini görüyorum bunun icin avrupada ve diger ülkelerde basinda reklam yapilmasi gazeteciler kis türizm firmalarinin ciolarini davet etmek gerekir

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak’tan Erzurum için hayati atılım
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kayak sezonunun başlaması dolayısıyla ...
Abdulkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı
Bangladeş'in İslami değerleri savunan en büyük partisi olan Cemaat-i İslami'nin ...
Kış Turizmiyle Yüzleşme Zamanı…
Mahmut AKDAĞ-Erzurum, Winter universiade 2011’le önemli yatırımlara kavuştu. ...
 
Altıparmak gündemi değerlendirdi
M.AKDAĞ-Bir yerel gazeteyi ziyaret eden Vali Altıparmak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Erzurum'da 350 köy yolu kapandı
Erzurum’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ...
Pasinler Müftülüğü’nde Bulut dönemi
Erzurum’un Çat ilçesinde 2 yıl görev yaptıktan sonra Pasinler İlçe Müftülüğüne ...
 
Altıparmak’tan şampiyon ciritçilere övgü
Altıparmak, "Aldığımız birincilik beni fazlasıyla memnun etti. Karşılaştığınız ...
Erzurum’a 51 milyon ödenek
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Kasım 2013 dönemi iller Bankası ve Büyükşehir ...
KUDAKA’dan tanıtım açılımı
Erzurum PMYO’da KUDAKA destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva