ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 16:26

Oltulular Kırdağ’da buluştu

15’ncisi düzenlenen Kırdağ Oltutaşı ve Cağ Kebabı Tanıtım Şenlikleri ilçe dışına taştı. Türkiye’nin dört bir tarafından 2 bin 500 rakımlı Kırdağ Ormanına akın eden Oltulular, üç gün boyunca orman havası soluyup doyasıya eğlendi.

Oltulular Kırdağ’da buluştu

Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Gebze ve Darıca Oltular dernekleri 15. Kırdağ Şenlikleri için otobüs çıkararak şenliklere destek verdi.

Günler öncesinden Kırdağ’a çıkan Oltulular, çadır kurup geceyi ormanda geçirdi. Şenliğin ikinci günü Erzurum Valisi Okay Memiş’inde iştirak ettiği Kırdağ’a yoğun ilgi vardı. Karakucak güreşlerini takip eden Vali Memiş, güreşçilerle yakından ilgilendi.

Şenliğe katılmaktan ötürü son derece memnun olduğunu dile getiren Vali Memiş’e günün anısına Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, özel bir işçilikle üretilmiş bir Oltu taşı tespih hediye etti.

Organizasyonunu Milli Güreşçi Kenan Gör’ün üstlendiği Karakucak güreşleriyle başlayan Kırdağ Şenliklerinde yine Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organize ettiği buzağı ve kuzu yarışmaları da yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Öte yandan Paraşütçü Bayram Yücel’in ekibiyle birlikte Kırdağ’ın zirvesinden şenlik alanına Türk Bayraklarıyla yaptığı paraşütle iniş vatandaşlarca büyük alkış aldı. Nuh Tufan Polat’ın öğrencileriyle yaptığı okçuluk gösterisi de büyük beğeni topladı. Halk ozanları ve halk müziği konserleriyle doruk noktasına çıkan coşkuya binlerce Oltulu ortak oldu.

Meydan ağalığını işadamı Mithat Güzel’in üstlendiği 15.Kırdağ Oltutaşı ve Cağ Kebabı Tanıtım Şenliklerinin son gününde ise Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici sürprizi yaşandı. Büyük Birlik Partisi’nin Erzurum’daki iki belediyesinden biri olan Oltu’yu bu özel gününde yalnız bırakamayacağını belirten BBP Genel Başkanı Destici’ye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kırdağ’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Destici, 31 Mart Mahalli Seçimlerinde belediye başkanlıklarını kazandıkları Tortum ve Oltu’nun adeta tarih yazdığını belirtti.

Oltululara layık olmak için Tortum ve Oltu belediye başkanlarına her türlü desteği vereceklerine vurgu yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu tür organizasyonları düzenlemek zor olduğu kadar bunları sürdürebilmek daha da zordur. Gördüğüm kadarıyla Anadolu’nun neredeyse hemen her tarafından Oltulular şenliğe akın etmiş. Bu güzel ortamın hazırlanmasında emeği geçen başta belediye başkanımız ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Belediyecilik hizmeti sadece yol yapmak, çevre düzenlemesi yapmak değil işte buda büyük bir belediyecilik hizmetidir ve her alanda olduğu gibi bu alanda da öncülük ettiler kendilerini tebrik ediyorum. Hiç şüpheniz olmasın Oltu’nun neye ihtiyacı varsa Oltulu’nun neye ihtiyacı varsa bunların yerine getirilebilmesi için en üstün gayreti göstereceğiz ve çözeceğiz. Çok tecrübeli bir belediye başkanımız var işini bilen bir belediye başkanımız var ” dedi.

Oltu’nun sorunlarını çözmek için hep birlikte çalışacaklarını aktaran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kim ne derse desin, biz başkalarının söylediklerine takılıp kalmayacağız. Biz işimizi yapacağız. Halk bize işimizi yapmamız için yetki verdi. Onun için o bunu demiş, öbürü bunu demiş, öbürü bunu yapmış, bunlar bizim alanımızın dışında olacak. Ama bunu derken kimsenin bizim belediye başkanlarımızın hizmet noktasında engellemesine de fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Kim engellemeye kalkarsa o engelleri de hep birlikte kaldıracağız. Çünkü burada esas olan millete hizmettir. Oltu’ya hizmettir, Tortum’a hizmettir, halka hizmettir” diye konuştu.

Büyük bir özveriyle her türlü sıkıntıya rağmen Oltululara verdiği sözü tuttuğunu ve Kırdağ Şenliklerini düzenlediklerini aktaran Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı ise “Kırdağ Şenliklerine uzunca bir ara verilmiş ama artık bundan böyle her yıl düzenli bir şekilde bu organizasyona üstüne koyarak devam edeceğiz. Davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve Oltululara saygılar sunuyor, teşekkür ediyorum. Oltulular her şeyin en iyisine layık” şeklinde konuştu.

Bu arada 19-20 ve 21 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 15’nci Kırdağ Oltutaşı ve Cağ Kebabı Tanıtım Şenliklerine Büyük Birlik Partisi Sivas, Van, Ağrı il ve ilçe teşkilatları da katıldı.

 
Sekmen: ‘Türkiye demek, Erzurum demektir’
 
Türk Yıldızları ve Solo Türk Erzurum semalarındaydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan’dan 23 Temmuz Erzurum Kongresi mesajı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yayımladığı mesajda Erzurum ...
Tortum’dan Alanya’ya proje köprüsü
‘Gelin Kardeş Olalım’ projesi kapsamında Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ...
Vali Memiş, Kırdağ şenliklerine katıldı
Kırdağ 15.Geleneksel Karakucak Güreşlerine katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, Kırdağ’a hayran kaldı
 
Şerifoğlu Erzurum Zirvesi’ni değerlendirdi
Şerifoğulları “Erzurum’da yaptığımız ve 3 gün süren bölge toplantımız ...
DAP İdaresi’nden Uzundere’de Mera Projesi
Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Erzurum’da, DAP ...
Polis MEM’den 15 Temmuz koreografisi
Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören polis adayları, 15 Temmuz’un ...
 
Ağrı Özhaseki’yi ağırladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, ...
251 şehidin hatırası yaşatılacak
15 Temmuz Şehitleri’nin hatırası Bayburt Üniversitesi’nde yaşatılacak.
15 yıl sonra bir ilk yaşanmıştı
45 yılı geride bırakan ve Türkiye’nin önemli yatırımları arasında yer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva