ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
7 Ekim 2015 Çarşamba - 16:13

Oltu Taşı Türkiye Kültür Vizyonunda

Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda; Aydın İnciri, Amasya Elması, Erzurum Oltu Taşı, Hereke Halısı, Afyon Mermeri, Adana Kebab gibi yöresinin adıyla meşhur ürünler sergileniyor

Oltu Taşı Türkiye Kültür Vizyonunda

 “Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganı ile bu yıl 6. düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda bu yıl Aydın Ticaret Odası, (AYTO) Aydın’ın meşhur ürünlerinin yanı sıra, Aydın’ın tarihi ve kültürünü sergileyecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası’nın organizasyonu ile bu yıl 07-11 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuar, düzenlenen tören ile ziyaretçilere açıldı.

AMAÇ; ULUSAL VE KÜRESEL ÖLÇEKTE TANITIM

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak için bu yıl 6. düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, bu süreçte yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemeyi, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamayı, yöresel ürünlerin katma değerini artırmayı, yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmeyi ve yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmeyi amaçlıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara il ve ilçelerde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları başta olmak üzere yöresel ürünler üreten kuruluşların üyesi olduğu ve bu üyeleri destekleyen tüm kurum ve kuruluşlar katılımcılar arasında yer alıyor.

AYTO AYDIN İNCİRİ’Nİ DÜNYAYA TANITIYOR

6. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılış törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada coğrafi işaret tescil süresinin uzunluğuna dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, Uzun bir süreçten sonra AYTO’nun Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndeki Coğrafi İşaret Tescilinin son aşamaya geldiğini belirterek “Biraz sonra AYTO standında tadacak olduğumuz Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndei tescil süreci birkaç aya kadar inşallah tamamlanacak. Hakan kardeşimizin emekleri ile Aydın İnciri dünyaya tanıtılacak. Avrupa Birliği ülkelerinde birkaç aya kadar gerçekleşecek olan Aydın İnciri, Gaziantep Baklavasından sonra Dünyaya tanıtılan 2. ürün olacak. Aydın İncirini, AYTO sayesinde dünya tanımış olacak. Ben AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

AYTO KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda; Aydın İnciri, Amasya Elması, Erzurum Oltu Taşı, Hereke Halısı, Afyon Mermeri, Adana Kebabı… gibi yöresinin adıyla meşhur ürünler sergileniyor. Anadolu’nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenip tanıtıldığı fuar da Aydın Ticaret Odası, Aydın İnciri’nin yanı sıra üyelerinin ürünlerini, Aydın tarihi ve kültürel özelliklerini de ön plana çıkardı.

AYTO Tralles antik kentinin sembolü olan Üçgözler temalı standı ile ziyaretçilere ev sahipliği yaparken Aydın’ın tarihi ve kültürü ile görsel şov yaptı. AYTO, Kurtuluş Savaşı yıllarına damgasını vuran efelik kültürünü tanıtmak amacıyla 16 kişilik folklor ekibiyle Aydın yöresi oyunlarını sergiledi.

TOBB YÖNETİMİ, AYTO STANDINDA

Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nda Tralles - Üçgözler temalı standı ve AYTO Tanıtım Tırı ile katılan AYTO, coğrafi işaret tescili AYTO’ya ait olan Aydın İnciri’ni ikram etti. Aydın İnciri’nin faydalarına yönelik broşür dağıtan AYTO standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. AYTO’nun standını, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Özel TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, ziyaret etti. Standda AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Fatih Erkul, Yönetim Kurulu Üyeleri Sertuğ Yakan, Ufuk Hüseyin Devrim ve Denizhan Sandıklılı hazır bulundular. AYTO Başkanı Ülken Aydın’ın ticari, turistik ve kültürel potansiyeli hakkında bilgi sundu.

GEKA’DAN AYDIN’A BÜYÜK DESTEK

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Aydın’a özel bir stand açan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Aydın’ın tanıtılmasına yönelik çalışmalar yaptı. Aydın Ticaret Odası’nın standını ziyaret eden GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, “Bölge kalkınması adına Ajansımız Odalarla işbirliği halinde, elinden geleni yapmaya çalışıyor. YÖREX ülkemizde yöresel ürünler anlamında en büyük fuar olarak bilinmektedir. Ajansımız ve AYTO Başkanı Hakan Ülken’in Güney Egemizi en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

 
230 okul servisi denetlendi
 
Akdağ Şeker Fabrikası İşçileriyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş Dünyasından AK Beyannameye övgü
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu, AK Parti'nin ...
DAP’ta besicilik seferberliği
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 15 ruhsatlı ...
Erzurum Bölgesi TÜFE'de rekora gidiyor
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Eylül ayı TÜFE’sini paylaştı. Erzincan ve Bayburt’un ...
 
Göçerler dönüş yolunda
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelerek Erzurum ve çevresindeki illerde ...
Kayıp kaçakta yeni düzenleme
M.COŞKUN-Kayıp-kaçak bedellerine yönelik kararları önceden mahkemeler ...
Büyükşehir, Hınıs’a Canlı Hayvan Pazarı kuruyor
Büyükşehir Belediyesi, Hınıs ilçesine Canlı Hayvan Pazarı kuruyor.
 
Palandöken’de Teknik Destek Eğitimi
Palandöken Kaymakamlığı’nın 2015 yılı KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında ...
Kırtasiyecilerden sitem var
M.COŞKUN-Kırtasiyeci İbrahim Balcı, “Kırtasiyeciliğin adı bizim, tadı başkalarının” dedi.
Erzurum’da Kişi başına 2,7 bin TL harcama
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da ağustos ayında 263,5 milyon, 2015’in sekiz ayında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva