ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>EĞİTİM
21 Nisan 2019 Pazar - 12:23

Oltu MTA Lisesi’nden uluslararası çalışma

Metal kaynak uygulamaları ile çevre de inşaat sektöründe ( Kapı, çelik çatı sistemleri, Çelik yapı sistemleri, korkuluk vs.) doğalgaz hatlarının döşenmesinde, otomotiv sektöründe ve birçok sanayi alanında yaygın olarak kullanılan ve alternatifi olmayan bir birleştirme yöntemi ile çalışma yapıldı.

Oltu MTA Lisesi’nden uluslararası çalışma

Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden metal kaynak uygulamaları ile çevre de inşaat sektöründe ( Kapı, çelik çatı sistemleri, Çelik yapı sistemleri, korkuluk vs.) doğalgaz hatlarının döşenmesinde, otomotiv sektöründe ve birçok sanayi alanında yaygın olarak kullanılan ve alternatifi olmayan bir birleştirme yöntemi ile çalışma yapıldı.

Son yıllarda ülkemizde doğalgaz kullanımının arttığını belirten yetkililer, “İlçemizde 2017 yılı içerisinde başlayan ve önümüzdeki yıllarda hız kazanacak olan doğalgaz şebekesi çalışmaları sürmektedir bu sektör büyük oranda kaynak ve özellikle de hassas boru kaynakçılığı talebi doğurmuştur. İnşaat sektöründeki hızlı büyüme sonucunda günümüz modern bina sistemlerinde çelik kontrüksiyon ve çelik yapı sistemleri kullanılmaktadır. Bölgemizde Hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla verilen ahır desteklerinden dolayı yapımı hızlı olan çelik yapım tekniği kullanılmaktadır, Ayrıca çevremizde çoruh havzası boyunca büyük çapta yapımına başlanan 9 adet baraj inşaatı bulunmaktadır ve onlarca HES şantiyesinde büyük bir iş gücü talebi doğmuştur. Bu iş gücü taleplerini karşılayacak kaynakçıların şehir merkezinden veya başka illerden getirilmesi maliyeti çok yükselttiğinden birçok alanında sağlıksız ve eski tip dayanıksız uygulamalara devam edilmektedir yada yüksek maliyetli iş gücü başka bölgelerden temin edilmektedir. Bu işlerin yapımı için kaynakçı ihtiyacının karşılanması aynı zamanda bu kaynakçıların üst düzey beceri ve deneyim edinmesi de gerekmektedir” dedi.

Proje sahibi yetkililer, “Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çevremiz iş gücü piyasasının kaynakçı ihtiyacını karşılamak, öğrencilerimize yeni istihdam alanları meydana getirmek üzere metal teknolojisi alanı kaynakçılık dalında meslek eğitimi veren tek kurumdur. Kaynakçılık dalında öğrenim gören öğrenciler birçok kaynak yöntemi ile ilgili temel mesleki eğitim almaktadır. MEGEP tarafından belirlenen Çerçeve öğretim programı doğrultusunda okulumuz atölyelerinde çeşitli kaynak uygulamaları yapılmaktadır. Ancak kaynakçılarımızın istihdamını sağlayacak firmalar deneyim konusunda aradıkları elemanları bulmakta sıkıntı çekmekte ve öğrencilerimiz de yeteri düzeyde deneyim kazanamamaktadır. Ayrıca mezuniyet sonrası öğrencilerimizin kendilerine güvenleri gelişmediğinden başka sektörlere yönelmektedirler. Kendi alanlarında çalışmadıklarından insan kaynaklarına yapılan yatırımlar da heba olmaktadır. Bu durumda hem öğrencilerimiz yüksek ücretli istihdam şansını kaybetmekte hem de kendilerine iş yeri kurma cesaretini bulamamaktadırlar. Projemiz, kaynakçılık dalının popüleritesini artırmayı ve bu dalda öğrenim gören 18 öğrencimizin İspanya daki mesleki eğitim kurumunda profesyonel manada metal kaynakçılığı, özelde boru kaynakçılığı ve Metal Yapı elamanlarının yapımını öngörmektedir. Projemiz sayesinde katılımcılarımızın metal kaynakçılığı, boru kaynakçılığı ve Çelik Yapı elamanlarının montajı konusunda tecrübe kazanmalarını ve bu tecrübe ve becerilerini ev sahibi kurum ve ulusal ajans tarafından belgelendirilmesi sağlanmış olacaktır” açıklamalarında bulundu.

 
Erzurum ekibi Anadolu Yıldızlar finalinde
 
Kaçar güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TYB’den Orhan Okay’a vefa
En Güzel Hikâye, Bir Kitapla Başlar diyerek yola çıkan Türkiye Yazarlar ...
Pasinler Emniyetinden öğrencilere trafik eğitimi
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Büro Amirliği tarafından ...
Çomaklı, ÜAK Yönetim Kuruluna seçildi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın öncülüğünde ...
 
MEB ve GSB’den işbirliği protokolü
Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, okullarda yeterli ...
ETSO, Öğrencileri ‘Bilim Karavanı’ ile buluşturdu
ETSO, Erzurum’daki ortaokul öğrencilerini, AB Türkiye Delegasyonu’nun, ...
Malkoç: "Türkiye bir medeniyet merkezi’
Malkoç, "Bugün Türkiye'nin 81 ilinde üniversiteler var ve Türkiye'deki ...
 
Bölge finali Erzurum’da yapılacak
, Kur'ân-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler Yarışmalarının ...
Minik öğrencilerden 174’üncü yıl kutlaması
Palandöken ilçesinde bulunan Nene Hatun İlköğretim okulu ana sınıfı öğrencileri ...
İŞKUR İş Kulübünden eğitim desteği
“Çalışmak İsteyen Herkese Göre Bir İş” olduğu düşüncesinden yola çıkılarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva