ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Eylül 2014 Pazar - 12:43

Oltu Havzası’nda kültürel atılım

Oltu Havzası Âşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü “Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz” adlı proje tanıtıldı

Oltu Havzası’nda kültürel atılım

Oltu Havzası Âşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü “Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz” adlı proje tanıtıldı İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla 15 Ağustos 2014 tarihinden itibaren yürütülmesine başlanan “Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz” adlı kültür projesinin tanıtım toplantısı Oltu Kaymakamlığı toplum merkezi salonunda yapıldı.
Toplantıya, Oltu Belediye başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu İlçe Müftüsü Vahittin Kaim, Oltu Halk Eğitim Müdürü Cemal Tanrıver, Oltu Halk Kütüphanesi müdürü Ali Güven, Kurum amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri, Oltu ve çevresinden vatandaşlar katıldı.
ÇALIŞKAN’IN SUNUMU
Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Kâmil Çalışkan: “2006 Yılında kurulan derneğimiz faaliyetlerini kuruluş amaçları doğrultusunda bugüne kadar aksatmadan sürdürmüştür. Kültürel değerlerimizin yaşatılması, kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, özellikle halk kültürümüzün ve âşıklık geleneğinin tanıtılıp yaşatılması konusunda derneğimiz tarafından, geceler, şenlikler, anma programları ve birçok organizasyonlar yapılmış, projeler yürütülmüş, yürütülmeye de devam edilmektedir. Bugün tanıtımını yaptığımız proje işte böyle bir çalışmanın ürünüdür.’ dedi.
 ‘Dernekler Dairesi Başkanlığının katkılarıyla yürütmekte olduğumuz bu proje kapsamında yöresel kültür değerlerimiz derlenerek kitap halinde basılacak böylece kültürel zenginliklerimizin kayıt altına alınması ve bu değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlanmış olunacaktır’ diyen Kâmil Çalışkan, proje kapsamında geniş katılımlı bir âşıklar şöleni düzenleneceğini açıkladı.
VURAL PROJEYİ ANLATTI
 Proje hakkında detaylı bilgi veren dernek yönetim kurulu üyesi, proje ve program koordinatörü Temel Vural'da, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca Derneklere Yardım Programı kapsamında desteklenen Projenin Oltu İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Oltu İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Oltu Gözlem Gazetesi gibi kurum ve kuruluşların ortaklığı ile hazırlanıp uygulandığını ifade etti.
 15 Ağustos 2014’ ten itibaren uygulanmasına başlanan projenin süresinin 12 ve proje kapsamında basılması planlanan kitapların uzun bir hazırlık döneminin ürünü olduğunu, kitaplarla ilgili çalışmanın önemli bir kısmının tamamlanma aşamasında bulunduğunu dile getiren Vural, dernek bünyesinde hazırlanan söz konusu kitap çalışmalarında akademik çevrelerden de önemli destek aldıklarını söyledi.
 Proje koordinatörü Temel Vural, “Bu proje, teknoloji ve iletişim imkânlarını doğru ve etkili kullanarak, gelenekten beslenen kültürel zenginliklerimizin, tarihi ve kültürel mirasımızın tanıtılmasına ve yaşatmasına katkı amacıyla tasarlanmıştır. Projeyle, binlerce yıllık sözlü kültür mirasımızın teknolojiye ve popüler kültüre feda edilmemesi hususunda yerel ve bölgesel anlamda bir farkındalık oluşturulacak, öz kültürümüz yaşatılarak millî birliğimizin devamına ve toplumsal barışa katkı sağlanacak; öncelikle kendimiz olmak ve kendimiz kalabilmek fikrinin önemine dikkat çekilecektir. Onlarca yılın ihmaliyle unutulmaya terk edilen kültürel değerlerimizin tespit edilebilen kısmı kayıt altına alınacak, böylelikle kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasına önemli bir katkı sağlanacaktır” dedi.
 Dernek faaliyetleri ilgili bir sunum ve âşıklar tarafından söylenen türkü ve atışmalardan sonra yapılan ikramla tanıtım programı sona ererken, davetlilere daha önce dernek tarafından yürütülen “Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz” adlı proje kapsamında hazırlanmış olan kitaplar hediye edildi.

 
Çat Müftülük Sitesi’ne kavuşuyor
 
Otomobil fiyatına kurbanlık
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan ÖNAL 28 Eylül 2014 Pazar 19:50

Helal Olsun. Oltu bunu hep yapıyor. Güzel, örnek bir çalışmaya daha imza atmışlar. Oltu Havzası Âşıklar Derneği önceki yıllarda da bu tür çalışmalar yapmıştı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çat Müftülük Sitesi’ne kavuşuyor
Çat İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Müftülük Sitesi ve Yatılı Kız ...
İbrahimhakkıoğlu’nun eserleri büyülüyor
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven’i ...
2 dadaş aynı sahneyi paylaştı
İbrahim Erkal'in Anadolu Yakasında sahne aldığı Cadde Bostancı Restaurant'ta ...
 
Altıparmak, ‘Gençlik tarihini iyi bilmeli’
Altıparmak, “Tarihi yeniden yazdıran, sınırları yeniden çizdiren bir milletin ...
Koçak’tan ‘tarih bilinci’ vurgusu
Koçak, 'Kuşkusuz, tarih bilinci olmayanların, güçlü ülkelerin,emperyalist ...
‘Kültürümüzde kal dili değil hal dili vardır’
Esnafların Ahilik Kültürünü sahiplenmesi gerektiğini belirten, Vali Ahmet ...
 
Tekin, Zurna Festivalinde Erzurum’u temsil etti
İlk günün son iki zurna sanatçısından Erzurum’dan Erhan Tekin ilk parçasının ...
EDT sezona iki oyunla giriyor
DİLEK BAYRAK-Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun bu sezon sahneleyeceği iki oyun açıklandı.
İstanbul’dan Erzurum Yaklaşımı
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva