ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
24 Nisan 2019 Çarşamba - 19:01

Oktay'dan kararlılık vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının ne merkezi yönetim kurumlarımızda ne de yerel yönetimlerimizde hakim olmalarına izin vermeyeceğiz'' dedi.

Oktay dan kararlılık vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının ne merkezi yönetim kurumlarımızda ne de yerel yönetimlerimizde hakim olmalarına izin vermeyeceğiz'' dedi.

Oktay, kamu idaresinde etik ilkelerin kamu çalışanlarının uyması gereken dürüstlük, tarafsızlık, hesap verebilirlik, saydamlık ve kamu yararını gözetme gibi birtakım ilke ve değerlerin bütününü ifade ettiğini belirterek, ''Kamu yönetiminde etik davranış, toplum nezdinde dürüst, adil ve erdemli tutumların kamu iradesinde görevli kişilerce pratikte benimsenmesi demektir. Kadim devlet geleceğimiz, evrensel etik ilkelere temel oluşturan adalet, doğruluk, sosyal sorumluluk ve tevazu üzerine kurulmuştur. Ahlaktan, vicdandan ve kadim değerlerimizden yeterince istifade etmeyen yerel yönetim dahil hiçbir kamu çalışanının ortak geleneğimize hizmet etmesinin mümkün olmadığına inanıyoruz. Biz olduğumuz gibi görünmeye çalışmak zorundayız. Olduğumuz şekil adaletli, şeffaf olmak zorunda'' ifadelerini kullandı.

''FETÖ, PKK GİBİ TERÖR ÖRGÜTÜ UZANTILARI''

Kamuda ve özel sektörde çalışan bütün personellerin bilgi ve beceriyle beraber yerli ve milli bir anlayışa da sahip olmaları gerektiğini vurgulayan Oktay, ''15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi bize bir gerçeği göstermiştir; her yerde çalışan personelin bilgi ve beceriyle beraber yerli ve milli bir anlayışa da sahip olmasının elzem olduğunu bize göstermiştir. Kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının ne merkezi yönetim kurumlarımızda ne yerel yönetimlerimizde ne üniversitelerimizde ne de sivil toplum örgütlerimizde hakim olmalarına izin vermeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte Türkiye’de tarihi bir değişim yaşandığını kaydederek, zayıf koalisyon hükümetleri ve iktidar boşluğu oluşmasına izin vermeyen, kalıcı istikrar sağlayan bir hükümet sistemine geçildiğini söyledi. Oktay, bu yeni ve köklü reform dalgasıyla merkeziyetçi, vatandaşa kapalı, hiyerarşik bir yönetim yapısının yerine etkin, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına sahip olunduğuna dikkat çekti.

''DİJİTAL TÜRKİYE VERSİYONUNUN 1.0'I 2019 HAZİRAN AYINDA HİZMETE ALIYORUZ''

Oktay, 17 yıldır kamuda etik kültürünün gelişmesi ve kamu sektörüne eşitlik, adalet, tarafsızlık, şeffaflık gibi özelliklerin hakim olması için gerekli adımların atıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz 17 yılda kamuda etik kültürün gelişmesi ve kamu sektörüne eşitlik, adalet, tarafsızlık, şeffaflık gibi özelliklerin hakim olması için gerekli adımları attık, atmaya da devam ediyoruz. Kamu hizmetlerini tüm vatandaşlarımız için daha kolay hale getirmek amacıyla e-devlet uygulamaları hayata geçirilmiştir. E-devlet sisteminde bugün 42 milyonu aşkın kullanıcı yaklaşık 2,5 milyarı aşan hizmet alımıyla, 580 kurumun farklı hizmetlerinden Dijital Türkiye portalı üzerinden faydalanmaktadır. Yıl sonunda bitirmeyi planladığımız Dijital Türkiye versiyonunun 1.0'ı 2019 Haziran ayında hizmete alıyoruz. Bu uygulamalarla bütün amacımız, vatandaşına hizmetkar olan bir devleti ve kamu görevlisini uygulamaya almaktır.''

''EVRENSEL ETİK İLKELERİ ''

Kamuda sıfır belge mantığıyla vatandaşlarının işlem yaptırmak için hiçbir kağıda ihtiyacı olmadan bütün işlemlerini çok kolay bir şekilde halledebileceği bir sistemin oturtulmasını amaçladıklarını vurgulayan Oktay, ''Biz kamuda sıfır belge diyoruz. Yerel yönetimlerin de aynı anlayış içinde bütün hizmetleri gözden geçirmeleri ve zorunlu olmadıkları sürece vatandaştan belge talep etmeden hizmet verebilecek şekilde bütün yerel yönetimleri kendi içinde yeniden yapılandırmalarını rica ediyorum. Kamu çalışanlarına olduğu kadar vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Bu projede yer alan tüm paydaşları yerel yönetimlerimizle görev yaptıkları yerde bir araya gelerek, yerel yönetimlerde etik davranış ilkelerini Anadolu'nun tamamına yayarak, etik davranış ilkelerini yaygınlaştırmak için daha çok çalışmaya davet ediyorum. Evrensel etik ilkeleri kamuda sağlıklı bir şekilde işlediğinde ülkemizin demokratik niteliği yükselecek, hukukun üstünlüğü ve halkımızın devletimize olan güveni daha da pekişecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

 

 
‘Çocuk kalbinden daha geniş bir umman yok’
 
Erdoğan’dan ‘Türkiye İttifakı’ açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Cezaevlerinde 30 bin 427 FETÖ tutuklusu var’
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, bugün itibariyle cezaevlerinde 30 ...
Emniyet'ten traktörlere denetim
Emniyet Genel Müdürlüğünce ülke genelinde traktörlere yönelik yapılan ...
Gülbey’den bir şok iddia daha
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, yeni Ermeni terör örgütü ASALA Suriye’de ...
 
Kadavra köpeği ’Pelte’ küçük Furkan’ı arıyor
Karaçoban ilçesinde 17 Nisan günü kaybolan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’ten 8 gündür haber alınamıyor.
Kayıp Furkan’dan 7 gündür haber yok
Erzurum’un Karaçoban ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki ...
Erzurum’da Huzurlu Sokaklar Uygulaması
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na ...
 
Jandarma’dan uyuşturucu tacirlerine darbe
Aşkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yol kontrol uygulamalarında ...
MİT, 4 PKK/KCK mensubunu Türkiye'ye getirdi
MİT'in yurtdışındaki PKK/KCK hedeflerine yönelik sürdürdüğü çalışmalar ...
FETÖ operasyonunda 14 gözaltı
Aralarında Erzurum’un da bulunduğu Balıkesir merkezli olarak 15 ilde eş ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva