ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
24 Kasım 2011 Perşembe - 17:30

Öğretmenlere en anlamlı hediye

Palandöken Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler gününde bir jest yaparak Palandöken ilçesi sınırları içerisinde hizmet veren okulların yöneticilerine günün hatırasına Milli Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Türk Bayrağı hediye etti.

Öğretmenlere en anlamlı hediye

ERZURUM (İHA) - Palandöken Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler gününde bir jest yaparak Palandöken ilçesi sınırları içerisinde hizmet veren okulların yöneticilerine günün hatırasına Milli Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Türk Bayrağı hediye etti.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü bir gelenek olarak 1981 yılından beri ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlandığını belirterek, “Peygamberlik mesleği olan öğretmenlik görevini bütün güçlüklerine rağmen Türkiye’mizin en ücra köşelerinde canları pahasına dahi yerine getiren elleri öpülesi öğretmenlerimizi her gün ve her saat anmamız, onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmemiz gereğine inanıyorum. Çünkü eğitim bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşayan bireyler haline getirir. Bu yüksek idealleri gençliğimize verenler öğretmenlerdir. Hayatta öğretmenin rahleyi tedrisinden geçmemiş insanlar cahil, toplumlar geri kalmışlardır. Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen milletler, başka milletlerin kölesi olmaya mahkumdurlar” dedi.
KALKINMANIN TEMEL ŞARTI EĞİTİM VE ÖĞRETİMDİR.
Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kişiler olduğunu söyleyen Başkan Bulutlar şöyle devam etti; “Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yaşam şartlarına ulaştırmaktır. Öğretmenlerin yüce ideallerle donanması, öğrencileri ve velileriyle ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmeleri. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anılması ve yaşam şartlarını iyileştirilmesi, yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlaması için bir fırsattır. Bu nedenle Öğretmenler Günü, fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Yüce bir görevi ifade eden öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugünün anısına her öğretmenimize olmasa da öğrencileri ve öğretmenleri bir çatı altında buluşturan okullarına günün anlam ve önemine binaen en değerli bir hediye ile katkıda bulunmak istedik. Ve okullarının gönderlerinde dalgalanmak üzere Milli Birlik ve Beraberliğimizin sembolü olan ay yıldızlı bayrağımızı hediye etmeye karar verdik. Öğretmenlerimizin emekleri ve fedakârlıkları her türlü takdirin üstündedir. Okulları nezdinde öğretmenlerimize hediye ve emanet ettiğimiz bayrağımız Milli Birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Bu sembolün vatanımızın her köşesinde okullarının bahçesindeki gönderlerde dalgalanmasını sağlamak için canlarını dahi ortaya koyan terörden dolayı şehit olan öğretmenlerimizin ve Van- Erçişte şehit olan gencecik öğretmenlerimizin aziz hatırasına dalgalandırılmasını arzuluyorum. Bu önemli gün vesilesiyle Milli birliğimizin, kardeşlik duygularımızın uyanmasına vesile olan Van depreminde şehit olan öğretmenlerimizi, teröre kurban verdiğimiz asker ve polis tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Vatanımızın her köşesinde halen görev yapan ve emekli olmuş öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum.“

 
A.Ü., Karaganda kardeşliği
 
Öğretmenlik insan yetiştiren tek meslek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal UYGUR 24 Kasım 2011 Perşembe 17:47

Bu arada fırsatını bulmuşken aynı zamanda bir Öğretmen de olan sayın Başkanımız Orhan Bulutlar'ın da Öğretmenler Gününü kutlar saygılarımı9 sunarım.Kendisi 1992-93 Yıllarında Erzurum Anadolu Lisesinde benim de öğretmenliğimi yapmıştır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü., Karaganda kardeşliği
Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Fen Bilimleri Bakanlığı Karaganda Üniversitesi ...
Vizeler başladı, öğrenciler strese girdi
Atatürk Üniversitesinde güz dönemi vizelerin başlamasıyla yoğun çalıma ...
Sandık başında demokrasi eğitimi
Erzurum’da lise öğrencileri “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” ...
 
Eşit İşe Eşit Ücret eylemi
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği üyeleri topladıkları dilekçeleri ...
Tazeoğlu, A.Ü öğrencileriyle buluşacak
- Radyo Programcısı, şair Kahraman Tazeoğlu Atatürk Üniversitesi İletişim ...
Pasinler’de örnek proje
Pasinler İlçesi Kaymakamı Cihangir Güler’in başkanlığında çalışmalarına ...
 
‘Mesaj değil, hakkımızı istiyoruz’
Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Şimşek, “Öğretmenler gününde ...
Korkut Ata’dan A.Ü’ye eğitim köprüsü
Kazakistan’ın Kızılordu şehrinde bulunan Korkut Ata Devlet Üniversitesi’nde ...
Özel Aziziye velileri sporda buluşturdu
Erzurum Özel Aziziye İlköğretim Okulu tarafından veliler arası masa tenisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva