ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
ETÜ’lülerden çocuklara 23 Nisan armağanı
ETÜ’lülerden çocuklara 23 Nisan armağanı
HABERLER>EĞİTİM
3 Eylül 2013 Salı - 12:12

‘Öğretmenler mühendis yapılsın’

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Mühendislik Fakültesi mezunu sınıf öğretmenlerinin mühendis yapılması önerisinde bulundu.

‘Öğretmenler mühendis yapılsın’

ERZURUM (İHA) - ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Mühendislik Fakültesi mezunu sınıf öğretmenlerinin mühendis yapılması önerisinde bulundu.
İkinci, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“MEB tarafından geçtiğimiz öğretim yılında 4+4+4 sistemi uygulanmaya başlatılmasından sonra 50 bin norm fazlası sınıf öğretmeni ortaya çıkınca Bakanlık bu sayıyı eritmek için alan değişikliği açarak bunların bir kısmını yan alanlara kaydırdı. Fakat alan değişikliğinde Mühendislik mezunu öğretmenlere imkan tanınmadı. 1996-97 yıllarında taşrada öğretmen bulunmadığı dönemde MEB’e öğretmen olarak atanan çok sayıda İktisat, İşletme, Mühendislik vb Fakülteler mezunu olup , halen daha sınıf öğretmeni olarak çalışmakta olan çok sayıda öğretmen olduğu bilinmektedir. Bunlardan bir kısmı farklı yollarla ilgili bakanlıklara geçtiler ama Milli Eğitim Bakanlığında bir şekilde başka bakanlıklara geçemeyen mezuniyetinin dışında mecburen öğretmenliğe devam eden sınıf öğretmenleri var. Yeni eğitim dönemi başlarken iller de çok sayıda norm fazlası ve dışarıda atamayı bekleyen binlerce sınıf öğretmeni olduğunu görmekteyiz. ÖĞDER Erzurum Şubesi olarak Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Bakanlığınızda bu şekilde çalışan öğretmenlerden mezun olduğu veya uzman olduğu alanda çalışmak isteyen ziraat, Gıda mühendisi veya başka mühendisler, iktisat ve İşletme fakültesi mezunu sınıf öğretmenleri branşları ile ilgili bakanlıklara geçme hakkı tanınmasını istiyorlar. Özellikle Tarım Bakanlığının, mühendis olarak mezun olup Milli Eğitim çatısı altında sınıf öğretmeni olarak çalışan Mühendisleri bakanlığına Mühendis kadrosu ile geçmeleri için kolaylıklar sağlasın. Böylece Mühendis Öğretmenlere mezun olduğu alanlarında çalışma imkanı sağlansın istiyorlar. Ziraat Fakültesi veya farklı mühendisliklerden mezun (öğretmenlik dışı alanlardan mezun) olmuş bir dönem Milli Eğitime kabul edilmiş ancak bu gün kendi alanında çalışmak için çok sayıda öğretmenlerin Tarım Bakanlığına ziraat-gıda vs mühendisi kadrosu ile geçmesine fırsat verilsin. Tarım bakanlığı bu konuda bu mühendis olan öğretmenlere düz memur olarak değil mühendis olarak kendi çatısı altına almasını sağlayacak imkanını hazırlamasını ÖĞDER olarak istiyoruz. Böylece hem Sınıf öğretmenliğindeki norm fazlalıkları azaltılmış olsun. Hem de daha fazla sınıf öğretmeni atamasına imkan hazırlanmış olsun. Aynı zaman da bu gün işlevi genişleyen Tarım Bakanlığı da bu Mühendislerden alanlarında faydalansın. İki Bakanlığın bu konuda çalışma yapmasının hem bu şekilde geçiş bekleyen öğretmenlere faydalı olacağını hem de MEB ile Gıda Tarım ve Tarım Bakanlığının faydalanacağını ÖĞDER olarak düşünüyor ve Bakanlarımızdan bu konunun acilen çözülmesini bekliyoruz.”

 
Müslüman oldu, Esma adını aldı
 
Başhekim Ayaz’dan uyarı…!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet harun 3 Şubat 2014 Pazartesi 21:45

sayın abdullah bey çok haklı.yalnız bu konuyu siyasilere ulaştırıp sonuç alırsa çok memnun olurum.en azından herkes memnun olur.bir çok gencimiz de öğretmenliğe başlar.abdullah bey size selamlarımı iletiyor bu konuyu takip ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Yorumu oyla      7      4  
Faruk 9 Eylül 2013 Pazartesi 02:17

İnşallah Abdullah Bey sesini yetkililere duyurabilir ve onlar da Abdullah Bey'in çağrısına kulak verirler.Çünkü bu önemli ve ciddi bir konu.Ancak sürekli böyle internette forumlarda dile getiriliyor.Bu konunun yetkililere iletilmesi durumunda duyarsız kalmayacaklarını düşünüyorum.

Yorumu oyla      10      4  
öğretmen 4 Eylül 2013 Çarşamba 12:45

herkes mezun olduğu meslek dalında çalışsın.ne işi var mühendislerin eğitim işinde okulda.domatesmi yetişiyor okullardaki ziraat mühendisleri çalışıyor

Yorumu oyla      10      4  
yorumcu 3 Eylül 2013 Salı 17:16

müh. fakültesi mezunu biz işsizler ne yapalım bence bahse konu öğretmenler emeklilik süresi dolmuşsa emekli olsunlar.(hallerinden memnun değillerse)

Yorumu oyla      8      6  
meb 3 Eylül 2013 Salı 12:24

meb de çok sayıda ziraat mühendisi,gıda mühendisi,orman mühendisi,çevre mühendisi öğretmen olarak görev yapıyor.bunların kendi branşlarında çalışması daha doğru olur.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diğer illerden 2 farkımız var
M.AKDAĞ-Üniversiteler 2013-2014 kayıt dönemi başlarken Erzurum’un eğitim ...
Erzurum yeni döneme hazır
İHSAN KUMRU-Erzurum’da 2013-2014 Eğitim ve Öğretim döneminde öğretmen ...
ETÜ’de kayıt heyecanı
2013 ÖSYS sonuçlarına göre Erzurum Teknik Üniversitesine (ETÜ) kayıt hakkı ...
 
6 bin öğrenci sertifika aldı
Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Camii ve Kur’an Kurslarındaki 2 aylık ...
Vanlı öğrenciler Erzurum yolunda
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen “Seyyah Ulu Çınarın ...
Kur’an aşkı engel tanımıyor
Erzurum’da engelleri sebebiyle camiye gidemeyen ve Kur’an-ı Kerim öğrenemeyen ...
 
TDP izcilik eğitimi verdi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri ...
Diyanet yaz kursları amacına ulaştı
Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı üzerine yaz tatilinin başlamasıyla ...
40 Bin Öğretmen İçin Geri Sayım
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 40 bin öğretmen alınacağı açıklandı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva