ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
HABERLER>EĞİTİM
6 Eylül 2011 Salı - 07:59

Öğretmen açığı kapatıldı

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dal Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında atama yapıldığını ifade ederek, bin 675 öğretmenin Erzurum'a atandığını söyledi.

Öğretmen açığı kapatıldı

ERZURUM gazetesi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum'a ataması yapılan öğretmenler, aynı gün kayıt yaptırmaya çalışınca uzun kuyruklar oluştu. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen bin 675 öğretmenle yakınları, Erzurum Anadolu Lisesinde kayıtlarını yaptırabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya girdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan üç ayrı masada görev yapan 15 personel yetersiz kalınca, zaman zaman tartışmaların yanı sıra yoğunluk yaşandı.
KUYRUK ÇİLESİ
Ankara'dan kızının kaydını yaptırmak için Erzurum'a gelen Nizamettin Güzel, yaptığı açıklamada, sabah saat 08. 30'da okulun bahçesinde sıraya girdiklerini, ancak kayıt için hala kendilerine sıra gelmediğini söyledi.
Kayıt yapan elemanların yetersiz olduğunu dile getiren Güzel, "Kayıt yaptıran çok, kayıt yapan az olunca herkes mağdur oldu. Keşke numara usulü falan yapsalardı. ya da şu gün gel deselerdi. Sabah geldik, yorgunuz, uykusuz, açız. Eşyalarımız elimizde. Saatlerdir ayakta durmaya çalışıyoruz" dedi.
Okul bahçesinde sıra bekleyenlerin bugün kayıt yaptırmasının zor olduğunu ifade eden Güzel, "Bekleyenlerin yarısı kayıt yaptıramaz, bugün bitmesi imkansız. Bu insanlar ilçeye gidecek, köye gidecek. Barınma sorunu var. Memleketine dönecekler var. Ankara'dan, İzmir'den Edirne'den gelenler var. Yazık günah" diye konuştu.
"MAĞDUR OLMASINLAR DİYE BİZ 15 KİŞİ GÖREVLENDİRDİK"
İzmir'den gelen Faruk Sarıbakır da kızının kaydını yaptırmak için Erzurum'a geldiklerini söyledi.
Okulun bahçesinde izdihamla karşılaştıklarını dile getiren Sarıbakır, şunları söyledi: "Görüyorsunuz yoğunluğu, izdiham var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kimse de bir şey söylemiyor, sadece burada sıra olarak bekliyoruz. Bu sıranın nereye gittiğini de bilmiyoruz. Kimse de bilgilendirmiyor. Önceden organizasyon yapılmış olsaydı insanlar burada neyi beklediklerini bilirdi. Niçin sırada olduğunu bilirdi. Biz böyle bir durumla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Sabah uçakla geldik. Önce buraya geldik. İki buçuk saattir burada bekliyoruz. Daha okulun içerisine bile giremedik. Bu işler biran önce halledilmeli çünkü ev bulmamız gerekiyor. Zamanla yarışıyoruz. Dolasıyla bu işlerin biran önce bitmesi lazım. Ama bunun ne zaman biteceği belli değil. "
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR VEKİLİ DAL’IN AÇIKLAMASI
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Dal ise Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında atama yapıldığını ifade ederek, bin 675 öğretmenin Erzurum'a atandığını söyledi.
Öğretmenlerin mağdur olmaması için 15 memur görevlendirdiklerini belirten Dal, "İllaki kayıtların bugün bitmesi gerekmiyor. Normalde bu hafta son. Ama öğretmenlerin mağdur olmaması için gelecek hafta da kayıtlar devam edecek. Telaşa kapılmamaları gerekiyor. Anında bitirmek, gitmek istiyorlar. Mağduriyetleri söz konusu değil. Bin 675 kişiyi aynı anda kayıt yapma şansımız yok. Hepsini alıyoruz. Kayıtlar iki hafta sürecek. Mağdur olmasınlar diye biz, 15 kişi görevlendirdik. Daireyi bırakıp burada alım yapıyoruz. Kayıtlar ilk defa okulda yapılıyor çünkü, çok kalabalık. "
ÖĞRETMENLER KAYIT KUYRUĞUNDA
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş'a atanan öğretmenler göreve başlamak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ederek işlemlerini sürdürmeye başladılar. Bayram tatilinin ardından Hükümet Konağı'na gelen öğretmenler uzun kuyruklara neden oldu.
Hükümet Konağı'nda öğretmenler kuyruğa girdi. Bakanlık tarafından ataması gerçekleştirilen öğretmenler, mesainin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelmeye başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşurken, Hükümet Konağı önünde de yoğunluk yaşandı. Öğretmen atamalarıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Milli Eğitim Müdür Vekili Cüneyt Öner, Muş'a bin 372 öğretmenin atandığını söyledi. Ataması yapılıp işlemlerinin tamamlayan öğretmenlere 'Çevreye Uyum Semineri' düzenleneceğini ifade eden Cüneyt Öner; "2 okulda düzenlenecek seminer 10 gün sürecek. Seminerin ardından öğretmenler görevlerine başlayacaklar. Öğretmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ücretli öğretmen başvuruları başlayacak. 10-15 Eylül tarihleri arasındaki başvurunun ardından ücretli öğretmenlerin kuraları çekilecek" dedi.
Muş'un çevre illere oranla daha avantajlı olduğunu kaydeden Öner "İlimizde her gün Ankara ve İstanbul'a uçak gitmekte. Bunun yanı sıra yapılan güvenlik araştırmasında en güvenli iller arasında yer alıyoruz. Yani ataması Muş'a yapılan öğretmenler gönül rahatlığıyla Muş'a gelebilirler. Çünkü birçok ile oranla daha fazla avantajımız bulunmaktadır" diye konuştu.
 

 
TDP Erzurum’u tanıttı
 
Bağbaşı'nda HES eylemi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öğretmen.. 9 Eylül 2011 Cuma 20:48

bu öğretmenlerin çoğu 1 yıl sonra eş-öğrenim-sağlık özür atamasından şehir merkezlerine fazla yani depo öğretmen olarak kapağı atıp giderler devlette doğuya köylere ilçelere bol bol öğretmen atamaya devam eder..sistemde böyle devam eder gider..

Yorumu oyla      6      4  
NESİL 7 Eylül 2011 Çarşamba 23:05

ADAMLAR GAYET İYİ ÇALIŞTILAR...NANKÖRLÜK ETMEYİN...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. öğrenci rekoruna gidiyor
Atatürk Üniversitesi’nde fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, açık ...
Yeni caddeye isim aranıyor
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, Yakutiye Belediyesi’nce ...
21 yıl sonra piknikte buluştular
Erzurum Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 1990 yılı mezunları, bayram tatilinde bir araya geldi.
 
Akdağ’dan ETÜ Müjdesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Teknik Üniversitesinin kampüs yerinin ...
FEM'den Somali'ye destek
FEM Dersaneleri Palandöken ve Nenehatun Şubesi öğrenci ve öğretmenleri, ...
Harçlıklarını Somali'ye bağışladılar
Erzurum Palandöken Müftülüğü'ne bağlı Yenişehir Kız Kur'an kursunda okuyan ...
 
ETÜ'ye iki atama
YÖK Genel Kurulu toplantısında, Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde ...
LYS’de Sosyal Bilimler başarısı
Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri 2011 LYS Yerleştirme ...
9 akademisyen profesörlüğe atandı
Erzurum Atatürk Üniversitesinde görev yapan 9 akademisyen profesörlüğe atandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva