ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Ağustos 2021 Cuma - 14:04

Öğrenciler yangın kahramanlarını ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Erzurum Ağustos’un son haftasında Rize’den gelen 42 öğrenci konuğunu ağırladı

Öğrenciler yangın kahramanlarını ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Erzurum Ağustos’un son haftasında Rize’den gelen 42 öğrenci konuğunu ağırladı. Iğdır, Kars Van, Ardahan, Artvin ve son olarak Rize ilinden gelen öğrenciler Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şubesince dolu dolu bir programla ağırladılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ gönülleri birleştiren içeriğiyle sürüyor. Kars, Iğdır, Van, Ardahan, Artvin ve Rize’den gelen öğrenci grupları Erzurum misafirperverliğine uygun olarak davul zurnalarla ve halk oyunu ekiplerinin bar gösterileri eşliğinde karşılandılar. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şubesi yetkililerince karşılanan öğrenci grubu Erzurum’un tarihi ve turistik mekanları, şehir esnafı ziyaretleri, sosyal faaliyetler ile unutulmaz anılar biriktirerek 3 günlük gezinin ardından evlerine döndüler.

Erzurum’a gelen son grup Rize’den gelen 42 kişilik gruptu. Öğrenciler, gezi programı çerçevesinde önce Erzurum merkezde Atlama Kuleleri, Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Tabyalar ve Karskapı Şehitliği gibi tarihi ve kültürel mekânları gezdirildiler. Gezinin bir gününü de Rizeli öğrenci grubu Tortum Şelalesi’nde geçirdi. Rizeli öğrencilerde önceki gruplar gibi ziyaret bölgelerinden bol bol resifler çektiler.

Yangın kahramanı itfaiyecilere karanfil

Rizeli öğrenciler gezinin son günü (Cuma), Türkiye’nin yüreğini yakan orman yangınlarında ve sel felaketlerinde görev alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelini ziyaret ettiler. Ziyarette İtfaiye Şube Müdürü Muhammet Bozdemir, öğrencilere görev aldıkları yangınlar ve sel felaketindeki çalışmalarını anlattı. Ziyarette Eğitim Şube Şefi Vedat Engin, yangınlar ve sel felaket bölgelerindeki çalışmalarını tebrik amacıyla itfaiye erleri adına Muhammet Bozdemir’e plaket sundu.

İtfaiyecilere karanfil

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Antalya, Marmaris’teki orman yangınları ile Sinop, Kastamonu’yu vuran sel felaketinde de söndürme ve kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Rizeli öğrenciler, yangın ve selde fedakâra ne görev yapan yangın ve sel kahramanlarının tümü için Erzurum İtfaiye Müdürlüğü personeline karanfil verdiler. İtfaiye personeli “Böyle bir şey beklemiyorduk. Çok mutlu olduk. Öğrenci kardeşlerimiz yüzümüzü güldürdüler.” Dediler.

Rizeli öğrenciler son olarak Aziziye ilçesi Ilıca mahallesinde şehit yakınlarını ziyaret ettiler. Aziziye Sosyal Hizmet Merkezinde Şehit Kurban Hatun’un abisi Haşim Hatun ve sivil şehit Harun İbişoğlu’nun annesi Aysel İbişoğlu ve Mehmet İbişoğlu ile bir araya gelen öğrenciler, ailelerinden şehitlerin şehadet öykülerini dinlediler. Öğrenciler, şehit ailelerine çiçek ve çikolata hediye ettiler.

Yüz akıyla tamamladık

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Gençlik ve Spor Bakanımıza proje için teşekkür ediyoruz. Erzurum olarak 6 şehrimizin çocuklarını ağırladık. Anne babaları için evlatları nasılsa Eğitim Şube yönetici ve personelimiz aynı hassasiyetle misafir çocuklarımıza ilgi alaka gösterdiler. Erzurum’un ilk başka gezilmesi gereken tarihi ve turistik mekanlarını gezdirip, onlara bilgiler verildi. “Biz Anadoluyuz Projesi”nin özünde kardeşliğin geliştirilmesine katkı yaptığını gördük. Bütün misafirlerimiz Erzurum’dan çok etkilenerek gidiyorlar. Bunda Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şubesi personelinin payı büyük. Emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yüzümüzün akıyla bir projeyi tamamladık. Rizeli çocuklarımızda mutlu olarak Erzurum’dan ayrılarak evlerine döndüler.” dedi.

 
 Elazığspor Erzurum kampını tamamladı
 
 Ressam Özyurt, 11. kişisel sergisini açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ulaşım ağında büyük açılım
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da uzun yıllardır ihtiyaç duyulan yeni ...
Erzurum aşı oranı yüzde 68.0’e çıktı
En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da ...
Karataş’tan Malazgirt Zaferi Mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Anadolu’nun ...
 
Yanık’tan nakdi sosyal yardım açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Beş nakdi sosyal yardım ...
Koca ebeveynlere seslendi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden ebeveynlere çağrıda bulundu.
ASHB'den yeni Sosyal Hizmet Modeli
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ebeveynleri ceza infaz kurumunda ...
 
Büyükşehir’den arıcılığa destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, önemli bir tarım projesine daha start verdi.
Hem insan sağlığını hem de trafiği riske attı
Kırıkkale’de tehlikeli araç kullanan korona virüs temaslısı bir sürücü, ...
Ejder beyaza büründü
Erzurum’da dolu yağışı saniyeler içerisinde 3 bin 200 rakımlı Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva