ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>ASAYİŞ
11 Eylül 2018 Salı - 16:09

Oğlunu icra memuruna teslim etmeyen baba tutuklandı

Erzurum'da özel güvenlikçi Tugay D. (29), oğlu Muhammet Mert D.'yi (5) geçici velayeti boşanma davaları süren eşi Sedanur D.'ye (23) ve icra memurlarına teslim etmediği gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Oğlunu icra memuruna teslim etmeyen baba tutuklandı

Erzurum'da özel güvenlikçi Tugay D. (29), oğlu Muhammet Mert D.'yi (5) geçici velayeti boşanma davaları süren eşi Sedanur D.'ye (23) ve icra memurlarına teslim etmediği gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sedanur D. 'oğluna eziyet' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanırken, tutuklanan Tugay D.’nin babası Ahmet D., bakanlık yetkililerine seslenerek, "Oğlum suçsuz yere yatıyor" dedi.

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova Mahallesi'nde yaşayan Tugay D., 2012 yılında Sedanur D. ile evlendi ve bu evliliklerinden bir çocukları oldu. İddiaya göre, bir süre sonra Sedanur D. evi terk etti ve Tugay D.'ye boşanma davası açtı. Aile Mahkemesinde süren boşanma davasında çocuğun velayeti, geçici olarak anne Sedanur D.'ye verildi. Oğlunu eşine bırakarak ayrılan Sedanur D., icra memurlarını göndererek Muhammet Mert D.'yi almak istedi. Eve gelen icra memurları aileyi evde bulamayınca Tugay D. hakkında 2. İcra Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Tugay D. savcılığa başvurarak kız kardeşinin çektiği videoları delil olarak sunup, eşi Sedanur D.'nin oğlunu dövdüğünü iddia ederek, şikayetçi oldu. Bunun üzerine Sedanur D. hakkında çocuğuna şiddet uyguladığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Çekilen video görüntüleri üzerine Sedanur D.'nin Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada 'altsoya ve çocuğa karşı eziyet' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istendi.

Hukuk ve ceza davaları sürerken, Tugay D., 2. İcra Ceza Mahkemesi tarafından 'çocuk teslimine muhalefet' suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tugay D., geçtiğimiz 31 Ağustos'ta tutuklanarak Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumuna konuldu.

Oğullarının tutuklanmasına tepki gösteren anne Şükran ile baba Ahmet D., yetkililerden yardım istedi. Aile Mahkemesi tarafından görevlendirilen uzmanların eve gelerek inceleme yaptıklarını ve torunlarının kendilerinde kalması yönünde görüş bildirdiklerini söyleyen Ahmet D., "Biz misafirliğe gitmiştik. Gelen icra memurları da yalan, doğru bir rapor tutmuşlar. Yerinde gidip bulamıyoruz diye. Çocuğum haksız yere hapis yatıyor. Benim oğlum çocuğuna sahip çıktı diye hapis yatıyor. Bakanlıktan benim bir dileğim var. Benim çocuğuma yardımcı olsunlar. Bedelli askerlik için parasını yatırmıştım. İşinden gücünden oldu. Torunumun şiddet görüntüleri izlenmeden velayet annesine verildi. Evi 2 yıl önce kendisi terk etti ve bu sürede oğlunu sadece 2 kez aradı. Torunumu dövünce eşim karşı çıkıyordu. Benim çocuğum 'evladına sahip çıktı' diye cezaevine girdi. Oğlum Mert'e hem annelik hem babalık yaptı. 'Torunum babasız durmuyor, ağlamasın' diye bedelli askerlik parasını yatırdım. Yetkililerden bizim tek bir ricamız var. Benim çocuğumu kurtarsınlar. Evladına sahip çıktığı için cezaevine girdi" diye konuştu.

Oğlunun geceleri kalkıp torununun altını temizleyip, mamasını verdiğini ona gözü gibi baktığını söyleyen anne Şükran D. ise "Oğlumu işinden etti, cezaevine attılar. Torunumun bir geleceği var. Babası onun için her şeyi yapıyor. Torunuma 'annen geliyor' deyince ağlamaya başlıyor ve gitmiyor. Şiddet uyguluyor gelinim, onu cezaevine atmaları lazım. Benim oğlum hırsızlık, namussuzluk yapmamış, eşini dövmemiş, kendi isteğiyle evden gitmiş. Yavrumu torunuma kavuştursunlar" dedi.

 
Erzurumlu sanatkara yoğun ilgi
 
Azizoğlu: “Kurumlar kalıcı bizler geçiciyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da tepki toplayan görüntü
Erzurum’da atı otomobilin arkasına bağlayarak götüren sürücü tepki çekti.
FETÖ operasyonunda 6 gözaltı
Erzurum’un da yer aldığı 5 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
FETÖ’nün kadın yapılanmasına operasyon
Isparta merkezli 8 ilde FETÖ’nün kadın yapılanmasına düzenlenen operasyonda ...
 
Kaçak avlanmaya 28 bin lira ceza
Kars'ta, doğadaki yırtıcı hayvanları avlamak amacıyla güvercinleri “canlı ...
Yolcu otobüsünde kaçak sigara ele geçirildi
Kars’ta bir yolcu otobüsünde 700 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak ...
Midilli Adası’na kaçarken yakalandılar
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli ...
 
FETÖ soruşturmasında 89 gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin ...
Erzurum’da şüpheli ölüm
Erzurum’da 2 çocuk babası, evinde iple asılı halde bulundu.
Soylu: "Asil bir milletiz"
Soylu, 245 bin 300 Suriye vatandaşının 2 yılda ülkelerine geri döndüğünü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva