ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
4 Nisan 2013 Perşembe - 17:40

ÖGDER’den maneviyat vurgusu

ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, gönderdiği basın açıklamasında, 21 YY da yaşarken Toplumda ve okullarda büyük sıkıntılar yaşandığını ileri sürerek, Toplumda özellikle gençlerde büyük bir ahlaki bunalımın varlığından bahsetti.

ÖGDER’den maneviyat vurgusu

Dilek BAYRAK
ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, gönderdiği basın açıklamasında, 21 YY da yaşarken Toplumda ve okullarda büyük sıkıntılar yaşandığını ileri sürerek, Toplumda özellikle gençlerde büyük  bir ahlaki bunalımın varlığından bahsetti. Saygısız ve ilkesiz, bananeci bir neslin geldiğini dile getiren İkinci, Bu konuda yetkililere ve ailelere büyük görev düştüğünü hatırlattı. İkinci "Gençliği büyük ekseriyeti  huzur ve mutluluğun makamla, maddiyatla, güçle kazanabileceğini düşünüyor. Halkımızın büyük çoğunluğu Müslüman, elimizin altında Kuran gibi büyük bir kitap, sünnet gibi bir rehber bulunduğu halde, gençliğimiz nasıl bu hale geldi? Bunun sebebi; gençliğe uygulanan seküler, laik ve batı tarzı ahlak eğitimi ve TV'lerde yayınlanmasına müsaade edilen ahlaksız, yanlış yönlendiren, değerleri çiğneyen filim ve dizilerdir." dedi
HELAL BİRİN HARAM DÖRTTEN DAHA BÜYÜK OLDUĞU ÖĞRETİLMİYOR
"Bugün uygulanan eğitim anlayışında, çocuklarımıza beşin üçten daha büyük olduğu öğretiliyor. ama helal birin haram dörtten daha büyük olduğu öğretilmiyor." Diyerek açıklamasına devam eden ikinci, "Gençliğe, kazanması için her yolun geçerli olduğu öğretiliyor ama “insan için sadece çalıştığının karşılığı vardır” ilahi düsturu öğretilmiyor.”Hep daha fazlasını iste” sloganı öğretiliyor ama “en büyük zenginlik kanaattir” anlayışı öğretilmiyor. “Hayatını yaşa” diyerek, heva ve hevesimizin istediği her şeyi yapmak teşvik edilirken, “Ey iman eden erkekler ve iman eden kadınlar, iffetinizi koruyunuz” ilahi emri öğretilmiyor. Flört etmek teşvik edilirken  “nikâhta keramet vardır” anlayışı yadırganıyor. “Hayâ imandandır” sözü peygamberimize ait olmasına rağmen, hayâsından dolayı yüzü kızaran gençler ayıplanıyor. AB uyum sürecinde, zina suç olmaktan çıkarılıp aile parçalanırken, bu durumun, neslin bozulmasına sebep olacağını söyleyenler gericilikle suçlanıyor. Gelinen nokta ortada; tecavüz, hırsızlık, şiddet, erotizm, kapkaç, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma almış başını gidiyor.Bundan bir asır önce, bu topraklarda yaşayan iffet, namus,  hayâ, doğruluk, dürüstlük, mertlik, helal rızk gibi erdemleri taşıyan insanlar neden yetişmiyor."
Allah'ın bildirdiği ahlaki değerlerin tüm insanlık için en uygun ahlak kuralları olduğunun altını çizen İkinci, "İnsanı yaratan Allah’tır. Eser, müessirinden bağımsız düşünülemez. İnsanı yaratan Allah, nasıl güzel yaşanacağının ilkelerini de koymuştur. Sınırlı, aciz ve yetersiz olan insanın objektif bir ahlak değerleri ortaya koyması mümkün değildir. İslam insanlığın değişmez değerlerinin öbür adıdır. Allah’ın bildirdiği ahlaki değerler tüm insanlık için en uygun olan ahlak kurallarıdır. İnsanoğlunun nasıl daha güzel yaşayacağını Allah’tan daha güzel kim bilebilir?   Allah kullarının uyması gereken ahlaki ilkeleri hep peygamberler eliyle ve diliyle insanoğluna bildirmiştir. Beşeri ideolojiler ise Allah’ın bildirdiği ahlaki ilkeleri yeryüzünden kaldırmaya çalışmışlardır. Heva ve heveslerini bayraklaştıranlar, şeytanın ihtiraslarının esiri ve kölesi olanlar, Allah’ın ahlakıyla ahlaklanmış insanlardan hoşlanmazlar. Beşeri ideolojiler toplumu bilinçli olarak ahlaksızlaştırırlar. Çünkü toplum ne kadar çok ahlaksızlaşırsa, o kadar çok taraftar kazanırlar. Bu yüzden ahlaka değil, ahlaksızlığa yatırım yaparlar.TV dizleri ve filimleri buna çalışıyor. Toplumun neslini koruması gereken yetkililer görevini yapmıyor." dedi
"İslam ahlakı, hiçbir ideolojinin hiçbir manifestonun, hiçbir araştırmanın, hiçbir sosyal tezin çözemediği ahlaki problemleri çözebileceğini tarih boyunca ispat etmiştir.  İslam, cahiliye devri insanlarına, kuşak değiştirmeden, aynı insanlar eliyle asr-ısaadeti yaşatmıştır." Hatırlatmasında bulunan İkinci, "Gençlerimiz, son yıllarda bir taraftan küresel kültür emperyalizminin bombardımanı altında bizi biz yapan, bir arada tutan, dayanışma, dostluk, yardımlaşma, merhamet gibi temel değerlerimizden soyutlandıran, sadece güç ve saldırganlık içeren değerlerle ve eğitim sistemi ile yetişiyor. Okullarda İnsana herhangi bir sorumluluk, ödev, ahlak yüklemeyen, davranış kazandırmayan; kuru bir bilgi, genel  kültür kazandıran din dersleri veriliyor. Okullarda okutulan 100 temel Eserin bir çoğu güncelliğini kaybetmiş, gençliğe artık bir şey veremiyor. Bunun için 100 Temel eserden bir çok kitap çıkarılmalıdır.100 Temel esere Peygamberimiz ve Ashabı, Mevlanalar, Yunuslar ve İslam ve Tarih  büyükleri eklenmelidir. Gençler örnek alacağı kişileri daha okul yıllarında iyi seçmelidir. Fatihi Fatih yapan ruh kazandırılmalıdır. Mevlanayı yetiştiren yöntemler denenmelidir.
MEB Bakanımız bu konuda bir" Maneviyat Şurası" düzenleyerek bu konuda yeterli  akil insanları, konuyla ilgilenen STK ,cemaat ve cemiyet temsilcilerinin görüşünü de alarak maneviyat hamlesi yapmalıdır.MEB ders müfredatlarını, Kitap içeriklerini, öğretmen yetiştirme metodlarını yeniden gözden geçirmelidir.
Topluma ve gençlere model olacak, bilginin yanında maneviyatı yüksek, İrfan sahibi  öğretmen yetiştirmek için  Eğitim Fakülteleri ve İlahiyat FakültelerininProgramı ve içeriği yeniden bu anlayışa göre değiştirilmelidir. Davranışları ile de model olacak,sadece bilgi değil, Eğitim verebilecek Öğretmenler de yetiştirilmelidir."

 

 
Büyükşehir Ordu’dan puansız dönüyor
 
Büyükşehir maçını Aygün yönetecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öner 7 Nisan 2013 Pazar 14:42

hak ve hakikat okullarda öğretilmeli.hayatın bir imtihan olduğu bilinci verilmeli.dünyada kimsenin ebedi kalmayacağı vurgulanmalı.kulluk şuuru öğretilmeli.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘ETÜ ilgi odağı’
Erzurum Teknik Üniversitesi Tanıtım Günleri etkinliğine 3 lisede devam ...
Açıkgöz TÜBİTAK başarısını kutladı
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Erzurum İl ...
‘Yarınları birlikte şekillendirelim’
ÖZEL-‘Yarınları Birlikte Şekillendirelim’ sloganıyla yola çıkan Erzurum ...
 
Olur ve Narman bilgi finalinde
Ortaokul ve Liseler arası Bilgi ve Kültür Yarışması Yarı Finali’nin birincileri ...
Liseler bilgide yarıştı
Erzurum’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liselerarası kültür ve bilgi ...
ETÜ’den Tanıtım Günleri
ÖZEL-Erzurum Teknik Üniversitesince ‘Yarınları Birlikte Şekillendirelim’ ...
 
Yoksul öğrenciler yararına çay şöleni
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği üyeleri “Geleneksel ...
Bilge'den YGS tebriki
YGS başarı sıralamasında Erzurum 23. sırada yer aldı.
Erzurum’da YGS sevinci
Erzurum YGS de 60 ili geride bırakarak başarılı iller arasında yerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva