ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
13 Eylül 2013 Cuma - 10:08

ÖĞDER beklentilerini paylaştı

ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkan Abdullah İkinci, MEB’de her öğretim yılında olduğu gibi bu senede değişiklikler yaşandığını belirterek, ÖĞ-DER olarak yeni eğitim yılının başında beklentilerini anlattı.

ÖĞDER beklentilerini paylaştı

ERZURUM (İHA) - ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkan Abdullah İkinci, MEB’de her öğretim yılında olduğu gibi bu senede değişiklikler yaşandığını belirterek, ÖĞ-DER olarak yeni eğitim yılının başında beklentilerini anlattı.
2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yeni göreve başlayan genç öğretmenlere hayırlı olması temennisinde bulunan İkinci, “Bunun yanında 1 Eylülden itibaren okullarında Tatil sonucunda görevlerine yeniden başlayan kıymetli öğretmenlerimize ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak başarılar diliyoruz. Yeni eğitim dönemimiz tüm eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir neslin yetişmesine vesile olacak çabaların olmasını, artmasını temenni ediyoruz” dedi.
MEB’de her öğretim yılında olduğu gibi bu senede değişiklikler yaşandığını kaydeden İkinci, “Sistemler, sınavlar, yönetmelikler değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni Orta öğretim Kurumları Yönetmeliğini ve Ortaokullarda SBS yerine konan ortak sınav uygulamasını olumlu bulduğumuzu belirtmekle beraber ÖĞ-DER olarak Bakanlığımızdan yeni eğitim yılının başında beklentilerimizi paylaşmak istiyoruz. Artık sık sık sistem değişikliği yaşanmasın. Uygulamaya konulan sınavlar, yönetmelikler uzun süre uygulanabilmesi sağlanmalıdır. 40 bin öğretmen atandı fakat yeteri kadar öğretmen alımı olmadığından binlerce sınıfta vekil öğretmenler görev yaparak eğitime başlanacak. MEB vekil öğretmen çalıştırmaktan vazgeçmelidir. MEB’ler de yönetici karmaşaları devam ediyor. Ertelemeler, iptaller, zikzaklar, adaletsiz uygulamalar MEB’e olan güveni azaltıyor. MEB, iş ve işlemlerini mahkemelerde çözmek yerine iş yapan danışmanlar, adaleti gözetecek iş bilen yöneticiler istihdam ederek adaletli kararlar vermelidir. MEB, sorunları mahkemede çözün mantığından vazgeçip adil çözümler üretmelidir. Yönetici atamada haksızlıklar olduğunu görmekteyiz. Söz konusu kadrolar için yapılacak atamalarda; Hakkaniyet ve adalet sınırlarını zorlayan, haksızlık ve torpile meydan verecek uygulamalardan vazgeçilmelidir. Önceden tanımlanan ve herkesçe kabul edilmiş ölçütler objektif ve bilimsel olarak uygulanmalıdır” diye konuştu.
Doğuya atanan öğretmenden çok doğudan tayin olan öğretmen olduğunu dile getiren İkinci daha sonra şunları kaydetti; “Buna çözüm acilen üretilmelidir. Öğrencilerin her yıl başka bir öğretmen ile ders görme mecburiyetinden kurtarılmalıdır. Doğu da öğretmenleri bölgede tutmayı temin eden uygulamalar hayata geçirilmelidir. Okullarda Mescid açılması uygulamasını memnuniyetle karşılarken halen daha öğretmen ve öğrenciler için başörtüsü yasağını sürdüren, Karma eğitimi zorunlu kılan yönetmeliklerin kaldırılmasını bekliyoruz. Okullarda başörtüsünden dolayı öğretmenlere tutanak tutulduğunu ,yönetmelikle tehdit edildiklerini üzülerek görüyoruz. Kariyer basamakları sisteminin acilen uygulamaya konulmasını istiyoruz. Taşımalı eğitimden ve ikili eğitimden vazgeçilmelidir. 700’ün üzerinde öğrencisi olan 100 üzerinde öğretmenin görev yaptığı okullar bölünmelidir. Okullarda mesai ayarlaması yapılırken cuma ibadetine engel olmayacak bir düzenleme yapılması. Çok ayıda öğretmen ve öğrenci Cumaya gidemiyor.12-13 arasına kesinlikle ders konulmaması. Valiliğimizden geçen sene sorun olan bu senede sorun olacağını düşündüğümüz bu hususa dikkat etmesini bekliyoruz. Sene başı ve sene sonunda yapılan okul seminerleri faydalı hale getirilmelidir. Bir bilgisayarın başına öğretmenleri toplayıp yapılan semineler faydalı olmuyor. Yapılan seminerlerdeki fayda getirmeyen uygulama ve çalışmalardan öğretmenlerin çoğunluğunun memnuniyetsizliğini görüyoruz.”

 
Türkez F.Ü’de nanoteknolojiyi anlattı
 
Gemalmaz Yastıktepeli öğrencileri sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkez F.Ü’de nanoteknolojiyi anlattı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve ...
“Ulusal Makine Teorisi” ATAÜNİ’ de tartışılıyor
Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü, ...
Üniversiteliler Aziziye’de buluştu
Aziziye ilçesinde üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
 
Öğretmen açığı yok..
Erzurum'da İl genelindeki bin 324 okul, 11 bin 500 öğretmen ve 180 bin ...
Müftülük fahri Kur’an kursu öğreticisi alıyor
Her kesimden insanın eğitimine önem veren Tortum müftülüğü geçen yıllarda ...
Erzurum’da Eğitim Zirvesi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2013-2014 Eğitim yılı ...
 
Öğrenciler sevinçte, veliler telaşta
Okulların açılmasına az bir süre kala veliler ve öğrenciler okul alışverişi telaşı içerisine girdi.
‘Çocuklar bizim geleceğimiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, okul öncesi ve ilkokul 1. ...
Veliler dikkat…!
Ucuz fiyata alınan okul ürünleri çocuk sağlığını tehdit ediyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva