ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Varto yolunda heyelan
Varto yolunda heyelan
HABERLER>TÜRKİYE
8 Eylül 2015 Salı - 03:31

‘O dağlar teröristlerden temizlenecek’

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin, "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" dedi.

‘O dağlar teröristlerden temizlenecek’

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin, "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, 7 Haziran seçimlerinin ardından, bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden odakların desteklediği eş zamanlı bir terörist saldırısı ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Terör saldırıları karşısında ülkenin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığından hiçbir zaman tereddüt göstermediklerini ifade eden Davutoğlu, "24 Temmuz'dan bu yana bütün güvenlik birimlerimize Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi şer mihraktan beslenirse beslensin terör örgütlerinin tümüyle tasfiyesi için kuvvetli bir siyasi iradeyle talimat verilmiştir" dedi.

Davutoğlu, terör saldırıları karşısında ülkemizin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığını eylem ve söylemleri ile ortaya koyduklarını bildirdi.

DAĞLICA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin şunları kaydetti:

"Güvenlik birimlerimiz, bugün itibarıyla sabahleyin özel komando birlikleri ve özel kuvvetlerle de takviye edilerek, derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir. Dün gerçekleşen operasyonlar, 2 Eylül'de başlamış ve 2 Eylül'den itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür. Burada hedef açıktır. Türkiye'nin her bir köşesinde her santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek... Yine hedef açıktır. Özellikle bu bölge itibarıyla söylüyorum, Yüksekova Kamışlı-Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti teminat altına alıp oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak. Hakkari ve civarında yürütülen bu operasyonlar, 2 Eylül'den bu yana kademeli bir şekilde ilerleyerek Dağlıca bölgesine doğru adım adım gelinmiştir."

"O DAĞLAR TEMİZLENECEK"

Teröre karşı el ele verilmesinin önemine dikkati çeken Davutoğlu, "Eğer bugün bu ateş karşısında biz el ele omuz omuza vermezsek, birbirimizle gereksiz hesaplaşmalar, gereksiz tartışmalar içine girmek gibi bir küçük hesabın içinde olursak, emin olunuz bu şehitlerin huzuruna çıkamayız. O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" diye konuştu.

"BİZİ DÖNDÜREMEYECEKSİNİZ"

Türkiye'nin, terörle mücadeledeki kararlılığının süreceğini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Zor zamanlarda ayakta durmak gerektiğinde milleti sendeletmeye çalışanlar, eminim tarihte kendilerine layık görülen son derece zelil bir yere sahip olacaklar. Şiddete karşı, vahşete karşı, teröre karşı hep beraber mücadele ederken bu kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek durumundayız. Üçüncü mesajım, bu kara propagandanın odağı olan mihraklara, terör mihraklarına; ne yaparsanız yapın, terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan bizi döndüremeyeceksiniz."

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Siyasi partilere çağrıda bulunan Davutoğlu, "Ülkemizin huzuru ve birliği için bütün partileri, teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Terör saldırılarının arkasında itibarsızlaştırma çabasının yattığına dikkati çeken Davutoğlu, "Birileri, bu mayınlamayı, oradaki silah mevcudiyetini, silahlanmayı görmeyen birileri de oradan hareketle silahlı kuvvetlerimize, emniyet birimlerimize dönük olarak bir itibarsızlaştırma çabası içinde" dedi.

"SEÇİM DEMOKRATİK ŞARTLAR İÇİNDE YAPILACAK"

Davutoğlu, Türkiye'nin terörer karşı kararlı yürüyüşünün süreceğini belirterek, "Demokrasiden hiçbir şekilde taviz vermeden, demokratik hukuk devletinin kurallarını, gereklerini her zaman en iyi şekilde yerine getirerek, terörle mücadelede kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

1 Kasım'daki seçimin hukuki şartlar içinde yapılacağını ifade eden Davutoğlu, "1 Kasım'da Türkiye'de modern, çağdaş, demokratik bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şekilde olacak şartları oluşturmaya kararlıyız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz ama 1 Kasım'da da seçim normal, hukuki, demokratik şartlar içinde yapılacak" dedi.

 
Milletvekili Aydemir: ‘Tüm imkanlar seferber edildi’
 
Dağlıca Şehitleri Van'a getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Çelikcan'ın acısını paylaştılar
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca köyü kırsalında şehit olan ...
Dağlıca’da 16 şehit
Genel Kurmay Başkanlığı Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist ...
‘Milletimizin başı sağolsun’
Hakkari Dağlıca’daki terör saldırısını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep ...
 
‘Mücadelemizi kararlı bir biçimde sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘"İçeride terör örgütlerinin hepsini tehdit olarak ...
Davutoğlu tarihe not düştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otel'de düzenlenen W20 Türkiye Konferansı'nda ...
Bakan Altınok doğu turunda
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Muş ve Erzurum’dan sonra bir takım incelemelerde ...
 
Davutoğlu: ‘Gençler istikrarın kilididir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gençlerin istihdamı veya gençlerin işsizliği, ...
Davutoğlu: 'Kararlıyız'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim güvenliği konusunda, "Kimse tereddüt etmesin. ...
Türkeş'ten önemli açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Be hey gafiller! Devlet ve millet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva