ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
8 Haziran 2011 Çarşamba - 08:25

Nüfustan vatandaşlık no’su uyarısı

Üzerinde vatandaşlık numarası bulunmayan kimliklerin yenilenmesi için sahiplerine davetiye gönderilen İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde ‘davete katılım’ memnuniyeti yaşanıyor. Erzurum’da son 3 ay içerisinde kimliklerini değiştiren vatandaşların sayısının 16 bin 654 kişi olduğu bildirildi.

Nüfustan vatandaşlık no’su uyarısı

ERZURUM(GHA) – Üzerinde vatandaşlık numarası bulunmayan kimliklerin yenilenmesi için sahiplerine davetiye gönderilen İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde ‘davete katılım’ memnuniyeti yaşanıyor. Erzurum’da son 3 ay içerisinde kimliklerini değiştiren vatandaşların sayısının 16 bin 654 kişi olduğu bildirildi.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, 12 Haziran seçimleri dolayısıyla nüfus müdürlüklerinde hareketli günler yaşandığını söyledi. Üzerinde vatandaşlık numarası bulunmayan kimlik sahiplerinin, oy kullanırken sıkıntı yaşamamaları için bir çalışma başlattıklarını ve kimlik sahiplerine davetiye gönderdiklerini kaydeden Mehmet Kaya, Mart ayı başından itibaren gönderilmeye başlanan davetiyelerin, etkisini hemen gösterdiğini ifade etti. Sadece Erzurum’un üç merkez ilçesinde kimlik yenileme amacıyla nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunanların sayısının 16 bin 654 kişi olduğunu vurgulayan Kaya, diğer ilçelerle birlikte rakamın 50 bini bulmasını beklediklerini dile getirdi. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Kaya, vatandaşların bu yöndeki beklentilerini karşılama amacıyla nüfus müdürlüklerinin hafta sonları bile hizmet verdiğine dikkati çekerek, hafta sonu mesaisinin 12 Haziran seçimlerine kadar devam edeceğini belirtti.
Mehmet Kaya, “Oy kullanmaya gidecek olan vatandaşlarımızdan üzerinde vatandaşlık numarası bulunan kimlik talep edilecek. Bunu belgeleyemeyen vatandaşlarımızdan, ehliyet, pasaport ya da aile cüzdanı gibi resmi nitelik taşıyan başka belgeler istenecek. Bunların da bulunmaması halinde vatandaşımızın yapması gereken şey, seçim görevlilerine nüfus kayıt örneği sunmak olacak. Bu tür sıkıntılarla karşılaşmamak adına yapılması gereken şey; ilgili nüfus müdürlüklerine gidilerek, üzerinde vatandaşlık numarasının bulunacağı yeni bir kimlik talep etmektir.” şeklinde konuştu.
KAYA, SEÇİMLE İLGİLİ TEDBİRLERİ SIRALADI
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, şunları kaydetti: “12 Haziran2011 Pazar günü yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Muhtarlık belgesi askı listeleri 18 Mart 2011 Cuma günü saat 08.00'de askıya çıkarılmış ve 31 Mart 2011 günü saat 17.00'de askıdan indirilerek Yüksek Seçim Kurulu’nca 08 Nisan 2011 tarihinde kesinleştirilmiştir. Seçim günü vatandaşın herhangi bir zorlukla karşılaşmadan rahatlıkla oyunu kullanabilmesi için nüfus cüzdanında kimlik numarası olmayanların listesi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce tespit edilerek liste halinde ilimize ve ilçelerimize gönderilmiş ve vatandaşın cüzdanını değiştirmesi için tüm ilçe nüfus müdürlüklerince ilgili şahıslara davetiye çıkarılmıştır. Merkezde olduğu gibi tüm ilçe nüfus müdürlükleri Mart, Nisan, Mayıs ayında vatandaşın cüzdanını değiştirmesi için hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri açık tutulmuş ve bu durum seçimin yapılacağı 12 Haziran 2011 tarihine kadar devam edecektir. Mart 2011 tarihinden 6 Haziran 2011 tarihine kadar ilimize bağlı sadece Merkez ilçeden son (3) ay içerisinde Aziziye ilçesi Nüfus Müdürlüğünce toplam 2 bin 175, Palandöken İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce 7 bin 223 ve Yakutiye İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce 7 bin 256 adet olmak üzere, toplam 16 bin 654 adet cüzdan verilmiştir. Verilen bu cüzdanların en fazla yenileme ile verildiği, kayıp cüzdanların çok az olduğu tespit edilmiştir.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vakıf AVM’de son süreç
Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı devam eden Vakıf Alışveriş ve Yaşam ...
‘Ayrılık yok, birlik var’
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum’da AK Parti’ye yüzde 80’nin üzerinde oy beklediğini ...
Termal tesislere bilim adamı övgüsü
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “2. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri ...
 
Yakutiye Parkı 10 haziran’da açılacak
Erzurum'un en büyük Kent Meydanı olacak Yakutiye Parkında Başbakan Erdoğan ...
Karabulut’un sağlık durumu iyi
Erzurum'un Aşkale ilçe Kaymakamı 32 yaşındaki Asalet Karabulut, makamında ...
Büyükşehir, Krasnıcka’yı ağırladı
Çeşitli ülkelerin büyükelçi ve konsoloslarının, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ...
 
Ovit rüyası gerçek oluyor
Rize ile İspir’i birbirine bağlayacak Ovit Tüneli’nin Osmanlı Devleti’nin ...
Devlet-Halk bütünleşmesi
Vali Öztürk, Tekman’ı ziyaret etti. İlçe merkezinde gezen ve kahvehanede ...
Aziziye’de yeşil seferberlik
Aziziye Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar dönemi çalışmalarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva