ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GUNCEL
5 Ekim 2010 Salı - 00:01

Nüfus ve Konut sayımı başladı

Türkiye genelindeki tüm illerde yapılacak olan “Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Çalışması”, Erzurum’un Yakutiye ve Palandöken ilçelerine bağlı bazı mahallelerde başladı.

Nüfus ve Konut sayımı başladı

ERZURUM(GHA) - Türkiye genelindeki tüm illerde yapılacak olan “Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Çalışması”, Erzurum’un Yakutiye ve Palandöken ilçelerine bağlı bazı mahallelerde başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da belirlenen sayım bölgelerinde nüfus ve konut sayımı pilot çalışmalarının bugün itibariyle başlandığını bildirdi. Yapılacak olan Pilot Çalışma ile 2011 yılında gerçekleştirilecek olan Nüfus ve Konut Sayımında kullanılacak olan soru formlarının uygulanabilirliği ve yeterliliğinin ölçüleceğini anlatan Bölge Müdürü Karaibrahimoğlu, pilot sayımın başladığı mahalleleri de açıkladı. 
//PİLOT UYGULAMA
Bölge Müdürü Karaibrahimoğlu, “Pilot çalışma kapsamında, Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Kazım Karabekir ve Evrenpaşa ile Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde bulunan tüm konutlarda yaşayan insanlarla Nüfus ve Konut Sayımı Soru Formu doldurulacaktır. 4 Ekim 2010 Pazartesi günü başlayan çalışma, 15 Ekim’e kadar devam edecek olup, vatandaşlarımızın pilot sayım çalışması için hanelerine gelen, görevli TÜİK personellerine yardımcı olmaları çok büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.
Bölge Müdürü Karaibrahimoğlu, 2007 yılında kurulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile nüfus verilerinin güncel olarak tutulduğunu ve her yıl Ocak ayında nüfus sayım sonuçlarının kamuoyuna açıklandığını hatırlatarak, söz konusu pilot çalışmanın, önümüzdeki yıl yapılacak olan “Nüfus ve Konut Sayımı” için bir ön hazırlık niteliğinde olduğunu kaydetti.
//SAYIMIN AMAÇ VE İÇERİĞİ
2011 yılında 22 Avrupa Birliği ülkesinde de nüfus sayımı yapılacağını belirten Karaibrahimoğlu,  Türkiye'deki nüfusun demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile konutlarla ilgili bilgilerin de tespit edilmesi amacıyla, 2011 yılında Nüfus ve Konut Sayımı yapılacağını ifade etti.
Önceki nüfus sayımlarında uygulanan sokağa çıkma yasağı gibi yasakların artık olmayacağını belirten TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Karaibrahimoğlu, “2011 yılında yapılacak olan sayımda bina ile ilgili istatistiki bilgiler oluşturulacağı gibi, konutlarda yaşayan insanların eğitim, sağlık, özürlülük, iş gücü, meslekleri, kadınların doğurganlıkları ve bölgedeki göç gibi, nüfusun demografik özelliklerini görme imkanımız olacak. Avrupa Birliği’ne üye 22 ülkede de 2011 yılında nüfus sayım işlemi gerçekleştirilecek.” diye konuştu.
//EVDE BULUNAMAYAN VATANDAŞLAR İÇİN RANDEVU KARTI
Karaibrahimoğlu, bugünden itibaren başlanan pilot sayımda, alanda kullanılacak formların uygulanabilirliği, soru kâğıdındaki soruların anlaşılırlığı ile cevap seçeneklerinin yeterliliği, soru kâğıdının genel tasarımın değerlendirilmesi, ortalama cevap sürelerinin belirlenmesi, formların uygulanabilirliği, yeterliliği, veri giriş programlarının test edileceğine işaret ederek, şunları söyledi: “Mahalleler tamamıyla örnekleme yöntemi ile belirlenmiş olup, önceden tayin edilmemişlerdir. Elemanlarımızın hepsi kimlik kartlarıyla çalışmakta olup, herhangi bir sıkıtıda Valilik, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü ile temas kurulabilir. Pilot çalışma 15 Ekim tarihine kadar sürecek olup, evde bulamadığımız vatandaşları akşamları veya hafta sonunda evde bulmayı hedefliyoruz. Bu nedenle kapısına ‘randevu kartı’ bırakılan haneler, lütfen geri dönüş yaparak randevu versinler ve biz de ilgili zamanda sayımımızı gerçekleştirelim.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tabya Camisi imam bekliyor
Erzurum Gaziler Mahallesinde tabya camii imamsız kaldı.Camiye aylardır ...
Uzundere Kuş Turizmi merkezi oldu
Türkiye’nin dört bir yanından Erzurum’a akın eden kuş gözlemcileri, Uzundere ...
Katil ayıyı uzmanlar arayacak
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde köy imamını parçalayarak öldürdüğü için ...
 
Aydemir 'güven' tazeledi
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (Bem-Bir-Sen) Erzurum Şube ...
Şen ve Çakır Anadolu Basın Birliği’nde
Anadolu Basın Birliği Başkanlığına Halil Zor Yeniden Seçildi
“İnsan hayatının hiç mi önemi yok”
Erzurum genelinde bin 500'den fazla ayı olduğunu belirten Avcılık ve Atıcılık ...
 
Öztürk: “2011 süreci sağlıklı işliyor”
FISU Denetleme Komitesi toplantısı ve delegasyon başkanları ön inceleme ...
Servisçiler 2011 taşımacılığına aday
Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı İsvandiye ...
Bediüzzaman’a büyük ilgi
Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 50. yılı dolayısıyla Iğdır'a gelen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva