ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>ASAYİŞ
26 Ekim 2015 Pazartesi - 15:32

Nemutlu Davasında karar açıklandı

Erzurum’da 12 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen kayak kazasında pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili dava karara bağlandı.

Nemutlu Davasında karar açıklandı

Erzurum’da 12 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen kayak kazasında pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili dava karara bağlandı. Davada eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın 17. duruşması yapılarak, dava karara bağlandı.

DAVA SÜRECİ

Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum'a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybetmişti. Nemutlu'nun ölümü ile ilgili, aralarında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'in de bulunduğu toplam 16 görevli hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların bir bölümü için 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2-6 yıl, diğer bölümü için de 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Yargılama aşamasında Aslı Nemutlu'nun öldüğü pistte 3 kez yapılması kararlaştırılan keşif bir türlü gerçekleşmeyince, Ankara 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevlendirmesi ile bilirkişi raporu hazırlandı.

3. BİLİRKİŞİ RAPORU

Hazırlanan 3'üncü bilirkişi raporunda, TKF Başkanı Özer Ayık'ın birinci derece kusurlu, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır ile Recep Süleyman Dilik, pist şefi Ahmet Demir, federasyon gözlemcisi Nevzat Bayraktar ve yarışma müdürü Ahmet Muhtar Kurt ise tali kusurlu görüldü. Özer Ayık'ın avukatı 15'nci duruşmada son bilirkişi raporuna da itiraz edip, Hakim Haşim Kızıltaş hakkında ikinci kez reddi hakim talebinde bulundu. Ağır Ceza Mahkemesi Hakim Kızıltaş hakkında istenen reddi hakim talebini kabul etmedi. HSYK yaz kararnamesi ile Kızıltaş'ın tayini çıkınca yerine Hakim Elif Özaydın Yalımer görevlendirildi. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 17. duruşmada anne Ayşe Elerman Nemutlu, baba Ahmet Metin Nemutlu, avukatları ve sanık avukatları hazır bulundu.

DAVA KARARA BAĞLANDI

Karar duruşmasında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın, takdiren ve teşdiden 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın yargılama sırasındaki tutumu, cezanın geleceği üzerindeki etkileri takdiri indirim nedeni kabul etmek suretiyle verilen cezadan TCK’nın 62. madde gereğince 1/6 oranında indirim yapılarak, 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığa verilen hapis cezasının kişiliği, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılanma sürecinde gözlemlenen durumu ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre TCK 50/4 maddesi gereğince 50/1 a maddesi gereğince 910 tam gün sayısının sanığın dosya kapsamından anlaşılan ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak takdiren 1 gün karşılığı 20 TL’den hesaplanarak 18 bin 200 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Erzurum’da 12 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen kayak kazasında pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili dava karara bağlandı. Davada eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davadaki diğer sanıklardan Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar'a 2.5 yıl hapis cezasına, Antrenörler; Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ise 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanan 9 kamu görevlisi ise beraat etti.

Mahkeme sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Aslı Nemutlu’nun annesi Ayşe Elerman Nemutlu ve baba Ahmet Metin Nemutlu, suçlanan sanıkların meslekten ihraç edilmelerini talep ettiler.

 
Aşkaleliler aşure etkinliğinde buluştu
 
ATAÜNİ En iyi 15 üniversite arasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölücü sığınakları yerle bir edildi
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri'de devam eden operasyonda, İkiyaka dağlarında ...
Başbakan talimat verdi, çete çökertildi
Erzurum’da evine giderken soyguncular tarafından kaçırılıp, kuyumcu dükkanı ...
Pkkya yardım ve yataklıktan 6 gözaltı
Erzincan’da terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.
 
Pert edilen araçları ikinci kez satmıştı
Sigorta şirketleri tarafından 'pert' edilen araçları orijinal şasi numaralarına ...
Erzurum'da 2'si ölü 4 terörist ele geçirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Erzurum'da düzenlenen operasyonda 2'si ölü 4 teröristin ...
Doski Vadisi'ne hava harekatı
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'a geçiş güzergahı ...
 
Erzurum’da terör operasyonu: 10 gözaltı
Şenkaya ilçesinde yakalanan teröristin verdiği ifade doğrultusunda PKK ...
Emniyetten hırsızlık operasyonu
Erzurum’da bir otomobilin içerisinde bulunan altın ve bilezikleri çaldıkları ...
Karayazı’da terör örgütüne darbe
Karayazı ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde Jandarma Komando ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva