ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
17 Ocak 2022 Pazartesi - 07:57

Nebati ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Milli İrade Platformu tarafından “Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız” sloganıyla düzenlenen sivil toplum kuruluşları istişare toplantısına katıldı.

Nebati ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi

Programda konuşan Bakan Nureddin Nebati, “Kur korumalı mevduat hesabı çok ciddi bir karşılık buldu. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi” dedi.
Çengelköy Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ve Milli İrade Platformu üye STK başkanları katıldı. Maliye Bakanı Nebati Dünya genelinde ekonomi anlamında geriye gidiş yaşanırken Türkiye’nin sağlam bir şekilde yoluna devam ettiğini, son 19 yıl içerisindeki performansı ile ekonomide büyük bir adım atıldığını dile getirdi.
“ENFLASYON SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYANIN BİR BAŞ BELASIDIR”
Toplantıda konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyon sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir baş belasıdır. Onun için bizim de attığımız adımlar var. Küresel ekonominin patinaj çektiği hatta geriye gittiği bir dönemde biz Türkiye olarak sapasağlam yolumuza devam ediyoruz. Dünya 2020 yılında 3,1 küçüldü. Türkiye 1.8 büyüdü. Türkiye bunu krizi fırsata çevirerek başardı” ifadelerini kullandı.
“GÜNDE ORTALAMA 10 MİLYAR LİRA SİSTEME GİRDİ”
Bakan Nebati, "Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, yani tam zamanında yapılacak seçimlere, tek haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde bir kambur var. Aralık ayı. Ocak ayında da bir miktar enflasyonla karşı karşıyayız. Ancak bundan sonrası ilk çeyrekten sonraki değişimi hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Bu enflasyon sıkıntısını sadece biz değil bütün dünya hep birlikte 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden gelen bizler olacağız. Kur korumalı mevduat hesabı çok ciddi bir karşılık buldu. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi” dedi.
“Geçen yıl 225 milyar doları aşkın bir ihracat gerçekleştirdik. Bu yılda 250 milyar doları aşan bir ihracatla yılı kapatmış olacağız”
“Şimdi 2022’ye büyük umutlarla giriyoruz” diyerek sözlerine devam eden Bakan Nebati, “20 Aralık akşamından sonra her şey değişti. Bundan sonra önünü gören attığı adımların sağlamlığıyla hareket eden Türkiye’nin, 21.yüzyılın ülkesi, 2023 yılının da hedeflediği noktalara koşar adım gitmesini kanıtlayan bir döneme girdik. Başta sanayi üretim endeksimiz olmak üzere ihracatta rekorlar kırdık. Geçen yıl 225 milyar doları aşkın bir ihracat gerçekleştirdik. Bu yılda 250 milyar doları aşan bir ihracatla yılı kapatmış olacağız” diye konuştu.
“BİZLER SEFERLE YÜKÜMLÜYÜZ, ZAFERLE DEĞİLİZ”
Kürsüde açıklamalarda bulunan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Neticeyle meşgul olurken çoğu zaman usulde hataya düştüğümüzü görüyoruz. Ben de geldiğim illerdeki toplantılarda eğitime destek platformu çalışmalarında sohbetlerimizde usule dair bazı hatırlatmalar yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyorsunuz bizler seferle yükümlüyüz, zaferle değiliz. Rabb'imiz bize şu geçtiğimiz yirmi yılda nice fetihleri, nice zaferleri nasip ettiyse aslında bu bizim seferle ilgili performansımızın bir sonucudur. Allah’u Teala’nın bizlere rahmetine muamele etmesidir. Biz bunun zamanını bilemeyebiliriz. Cumhurbaşkanımız hamdolsun yirmi yılda liderliğini kimsenin cesaret edemediği işlere cesaret etmesiyle, dirayetli duruşuyla bu ülkede çok büyük mesafeler aldırdı. Dolayısıyla bizler duacıları olacağız, yardımcıları olacağız. Kendimiz toplum olarak onları destekleyici bir toplum olmaya çalışacağız. Onlardan sonra daha önemli gelmesi için de bunu yapmaya kararız. Biz ne kadar iyi olursak bizi yönetenler de o kadar iyi olur. Biz buna inanan insanlarız. Eğer bu yönetimimizde bir sıkıntı bizi görüyorsak kendimizden kaynaklandığını düşünmek durumunda olduğumuz için peygamber efendimiz bize bunu söylüyor. O zaman biz de daha iyi olacağız. Yöneticilerimiz de daha iyi olacak. Allah'ın izniyle bu ülke elbette bayrak düştüğü yerden kalkacak. Bu ülke, bu ümmete önderlik etmesiyle, bu dünyadaki zulümleri yine önleyen, yine bitiren yirmi birinci yüzyıla damgasını vuran bir ülke olacak bir millet olacağız Allah'ın izniyle diyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.

 
Özer’den eğitimde fırsat eşitliği mesajı
 
Erzurum’un 5’inci Bölge payı yüzde 7.15’e çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saka, güvenoyu aldı
Erzurum Otelciler ve Kahveciler Odası’nın, Olağan Genel Kurul Seçimi yapıldı.
Uzman Eller Projesi başvuruları başladı
Meslek Yüksekokulları ile Üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, ...
Tarım-ÜFE açıklandı
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 36,39, aylık ...
 
SSK ve Bağ-Kur aylıklarına tatil düzenlemesi
SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki aylık ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi. ...
Konut satışında Yakutiye önde
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Bir yılda 10 bin 14 konut satışının gerçekleştiği ...
Erzurum’un bölge konut satış payı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da geçen yıl satılan konut sayısı Doğu ...
 
Erzurum’da 1 yılda 10 bin 14 konut satıldı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’un Türkiye konut satış sayısı payı 2021 ...
İhracatta ‘yeşil finansman’ dönemi
TİM, Sürdürülebilirlik Eylem Planı çerçevesinde Yeşil dönüşüm sürecinde ...
DAP BKİ Dadaş Valiyi ağırladı
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva