ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
4 Ekim 2018 Perşembe - 16:55

Nebati ETSO heyetiyle görüştü

Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ile makamında görüşen ETSO Heyeti, Erzurum’un sorunlarını içeren bir rapor verdi, ekonomik ve finansal sorunların çözümü için acil destek istedi.

Nebati ETSO heyetiyle görüştü

Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ile makamında görüşen ETSO Heyeti, Erzurum’un sorunlarını içeren bir rapor verdi, ekonomik ve finansal sorunların çözümü için acil destek istedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın, son dönemde döviz kurlarının hızlı yükselişi ve faiz artışlarının sebep olduğu sıkıntılar ve Erzurum’da firmaların finansmana erişim noktasında yaşadığı sorunların çözümü için Ankara’da Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ile görüştü.

Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmeye, Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun yanı sıra ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya katıldı.

Görüşmede ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Bakan Yardımcısı Nebati’ye, Erzurum’da, ‘Üretim’, ‘İç ve Dış Ticaret’, ‘Tarım ve Hayvancılık’, ‘Teşvikler’, ‘İnşaat sektörü’, ‘Ekonomik ve Finansal Sorunları’ ile ‘Yatırım Riskleri’ gibi konularında yaşanan sorunları dile getirdi ve bunların çözümü için destek beklediklerini vurguladı.

Ziyarette, bölge imkanları ve mevcut ekonomik şartlar sebebiyle ticaret yapmanın ve ayakta kalmanın daha da zorlaştığını ifade eden Başkan Yücelik şunları söyledi; “Bölgede kış mevsiminin uzun sürmesi, herhangi bir finans sıkıntısı çekilmese bile inşaat sektöründe maliyetleri artırıcı bir etki yapmaktadır. İnşaat girdilerinden demir ve tuğla gibi yapı malzemelerinin büyük çoğunluğunun bölge dışında olması da taşıma maliyetlerini artırmaktadır. Ayrıca bölgedeki kalifiye iş gücü inşaat sezonunun uzun ve talebinin yüksek olduğu yerlere göç etmekte olduğundan kalifiye eleman sorunu da yaşanmaktadır. Atıl bulunan sanayi tesisleri, kamu binaları ve eski yatırımların değerlendirilmesi, yatırıma kazandırılması, arsa tahsis komisyonunun aktif çalışması ile bu konuda gelen taleplerin doğru ve zamanında değerlendirilebilmesi büyük önem arz etmektedir. Şehirde arsa üretimi noktasında önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu da haliyle arsa fiyatlarının yükselmesine, beraberinde konut fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Sosyo-ekonomik analizleri yapılarak, şehrin konut ihtiyacı giderilmelidir. Belediyeler arsa üreterek özel sektörün önünü açmalıdır” diye konuştu.

“Erzurum’da yaşam daha maliyetli”

Erzurum’da ağır şartlar altında üretim ve ticaret yapan işletmelerin ürünlerinin, kamu kurum ve kuruluşlar tarafından öncelikli tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yücelik, “Asgari ücret politikasının bölgeler arası gelişmişlik farkının göz önünde bulundurularak işverenler açısından yükü hafifletilmelidir. Erzurum’un yaşamın maliyetli olması önemli bir sorun olmaktadır. Bölgemizin iklim koşullarından ötürü yaşadığı bu durumun yatırım koşulları ve sosyoekonomik etkileri kapsamında değerlendirildiğinde doğalgaz, elektrik ve benzeri giderler kapsamında indirim şeklinde uygulamaların gündeme alınması ile hem yatırımcıların bakış açısını olumlu etkileyecek hem de genç nüfusun bölgeden göçünü önlemede etkili olacaktır. Elektrik, ısınma vb. giderler kapsamında alınan vergiler iklim koşulları göz önüne alınarak değerlendirilmelidir. Çünkü bu durum yatırımcının bölgeye bakışında olumsuz etki yaratarak yatırım yapmasına engel olmaktadır” diye konuştu.

Başkan Yücelik finansmana erişim noktasında yaşanan sorunlarla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: “Bankaların doğudaki firma ve işletmelere hem teminatları konusunda hem de kredi limitleri konusunda batıdaki firmalara göre daha kısıtlı ve temkinli davranıyor olmaları ve bunun üstüne yaşanan ekonomik savaşın da etkileri ile ilimizde ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılara neden olmaktadır. Bu durumu aşmak için; KGF’nin devamlılığının sağlanması, limit boşluğu olan firmaların tekrar bu destekle krediye erişebilir olmaları önem arz etmektedir. Ekonomik savaşın etkileri ile yüzde 35-40 civarında olan faizlerin yanı sıra finansmana erişim noktasında sıkıntı yaşayan firmaların sayısı her geçen gün artmaktadır. İlimizde yaşam kalitesinin gün geçtikçe düşmesine neden olmaktadır. KGF’nin yeniden hayata geçirilmesi şu zamanda hem ülkemizde hem de ilimizde yaşanan sıkıntıların azaltılmasına destek olacağı kanaatindeyiz.”

Görüşmede daha sonra ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’ye, şehrin ekonomik durumunu içeren ve güncel sorunların çözüm önerileriyle birlikte ele alındığı, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” isimli raporu verdi. Raporda Erzurum’un her yönüyle bir profilinin çıkarıldığını dile getiren Meclis Başkanı Özakalın, çözüm önerileri üretilirken bölge gerçeklerinin de göz önünde bulundurulmasının, çözümlerin daha objektif ve sonuç odaklı olmasına zemin hazırlayacağını söyledi.

Ziyarette konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yaşanan sıkıntıları ilk ağızdan dinlemenin kendileri açısından da çok önemli olduğunu vurguladı. Sunulan raporların ve dile getirilen problemlerin mutlak suretle dikkate alınacağını ve çözüm için çaba göstereceklerinin altını çizen Bakan Yardımcısı Nebati, ticaretin içinden gelen birisi olarak reel sektör temsilcileriyle aynı dili konuştuklarını ve birbirlerini daha iyi anladıklarını ifade etti.

Ziyarette ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yakın ilgisinden dolayı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’ye teşekkür ederek kendisine Erzurum’a özgü gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti. Yücelik ayrıca, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na da ilgi ve desteğinden dolayı teşekkür etti.

 
Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Aşure etkinliği
 
Erzurum ekonomisinde İran’la ticaret gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da yılın son hasadı
Muş’ta domates, biber ve patlıcan üretimi yaparak geçimlerini sağlayan ...
Japonya Heyeti Çoruh Projesine yoğunlaştı
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Erzurum’a gelen ...
KUDAKA sertifikalı dış ticaret eğitimleri başlıyor
KUDAKA Bayburt, Erzincan ve Erzurum’da sertifikalı dış ticaret eğitimi verecek.
 
Öz Finans İş’ten Kadın sendikacılara eğitim
Öz Finans İş Sendikası üyesi Ziraat ve Halk Bank çalışanlarına 'Toplumsal ...
Erzurum Eylül 2018 TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- TÜİK Eylül 2018 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
‘Yerli Üretim’ logosu artık zorunlu
Üretim yeri Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde ...
 
''Kurla ilgili Türkiye'ye bir saldırı olduğu açık''
Çavuşoğlu, "Kurla ilgili Türkiye'ye bir saldırı olduğu açık. Geçici bir ...
Albayrak’tan sert tepki
Albayrak ortaya atılan iddialarla ilgili "Spekülasyonlar her zaman olur. ...
Azizoğlu’ndan 2. OSB değerlendirmesi
Azizoğlu Erzurum’un ekonomik anlamda gelişip, kalkınması için iş dünyasının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva