ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
12 Nisan 2019 Cuma - 02:49

“Ne yazık ki, bu dünya garip bir dünya.

Erdoğan, “Ne yazık ki, bu dünya garip bir dünya. Darbeye karşı olduklarını söyleyenlerin maalesef darbecilerle daha sonra nasıl koyun koyuna oturdukları, nasıl iş tutuklarını görüyoruz, nasıl sandıkla gelenleri ipe götürdüklerini de görüyoruz” dedi.

“Ne yazık ki, bu dünya garip bir dünya.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne yazık ki, bu dünya garip bir dünya. Darbeye karşı olduklarını söyleyenlerin maalesef darbecilerle daha sonra nasıl koyun koyuna oturdukları, nasıl iş tutuklarını görüyoruz, nasıl sandıkla gelenleri ipe götürdüklerini de görüyoruz” dedi.

HEYETLERARASI GÖRÜŞME

Resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Cristian Kabore’yi resmi tören ile karşıladıktan sonra baş başa ve heyetler arası görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanı Kabore ile ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Toplantı öncesinde kamu yayıncılığı, yatırımların teşviki ve savunma sanayi alanlarında anlaşmalar imzalandı.

“AFRİKA ÜLKELERİ İLE İŞBİRLİĞİMİZİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMAYA KARARLIYIZ”

Burkina Faso’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 62 milyon dolar civarındaki ticaret hacminin, nüfuslarının toplamı 100 milyona ulaşan iki ülke bakımından istenilen düzeyin altında olduğunu belirterek, “Ticaret rakamını beraber çalışarak artırma kararlılığımızı teyit ettik” diye konuştu.

Türk girişimcilere sağladığı destek nedeniyle Kabore’ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki toplumun birbirine daha da yakınlaşmasını sağlayacak diğer alanın eğitim-öğretim olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’de 200 tane Burkina Fasolu öğrenci bulunduğunun altını çizdi.

Burkina Faso dahil sahil ülkelerinin artan şekilde terörün hedefi olduğunu belirten Erdoğan, “G-5 Sahel Ortak Gücüne taahhüt ettiğimiz 5 milyon dolarlık askeri yardımı planlandığı şekilde değerlendireceğiz, kendilerine bu desteğimizi aktaracağız. 2015 yılındaki darbe teşebbüsünü engelleyen Burkina Faso halkı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türk milleti ile bir dayanışma sergilemiştir. Kıta genelinde FETÖ’ye karşı verdiğimiz mücadelede Cumhurbaşkanı Kabore’nin desteğine güveniyorum. İnsanı, adaleti ve dayanışmayı merkeze alan bir dış politikanın takipçisi olarak Afrika ile ilişkilerimize özel önem veriyoruz. Kıta ülkelerine yönelik dışlayıcı, kibirli ve müdahaleci tavırların bizim nezdimizde iç bir değeri yoktur. Afrikalı dostlarımız kendi sorunlarına kendi değerleri, hassasiyetleri ve dinamikleri çerçevesinde çözümler üretebilecek birikime sahiptir. Afrika ülkeleri ile işbirliğimizi daha da ileriye taşımaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yaptığı yardımlardan bahseden Erdoğan, “Burkina Faso’ya yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi. Erdoğan, suçluların iadesi anlaşmasını en kısa zamanda gerçekleştirerek, özellikle terör örgütü mensuplarının iadesinin karşılıklı olarak temin edileceğinin altını çizdi.

“TÜRKİYE’YE ÇATANLAR BURKİNA FASO’YA ÇATMIŞ OLURLAR”

Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten konuk Cumhurbaşkanı Kabore, “İlk kez bir cumhurbaşkanı seviyesinde Burkina Faso’dan bir ziyaret gerçekleştirdik. İşbirliğimizin her seviyede güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Sahel bölgesinde terörle mücadele ettiklerini kaydeden Kabore, “Nüfusumuz ve askerimiz bu mücadelede önemli yer almaktadır. G-5 Sahel Ortak Gücü Dönem Başkanı olarak Sayın Erdoğan’a destekleri konusunda teşekkür etmek istiyorum. Karşılıklı hiçbir terör gücünün bizim ülkelerimizde barınmaması gerektiğine karar verdik. Yani Türkiye’ye çatanlar Burkina Faso’ya çatmış olurlar, Burkina Faso’ya çatanlar Türkiye’ye çatmış olarak değerlendirilirler. Bu sebeple gerekli anlaşmaların altına imza atarak, Türk halkının geçmişte acı yaşamasına sebep vermiş olan tüm unsurlar için kalıcı bir çözüm getirilmesine karar verdik. Böylece iki ülkenin yol haritası konusunda yolumuzu açmaya karar verdik” diye konuştu.

“VAAT ETTİĞİMİZ 5 MİLYON DOLARLIK YARDIMIMIZI GERÇEKLEŞTİRMİŞ OYACAĞIZ”

Burkina Faso’ya gazetecinin Türkiye’nin G-5 Sahil Ortak Gücü’ne 5 milyon dolarlık yardımı ile ilgili sorusu üzerine Erdoğan, “Bu konuda görevli arkadaşlarımız karşılıklı olarak görüşmek suretiyle hangi alanlarda terör noktasındaki gerekli olan malzeme vesaire olabilir, yan ürünler neler olabilir, bunları görüşmek suretiyle biz vaat ettiğimiz 5 milyon dolarlık yardımımızı gerçekleştirmiş oyacağız. Bu yardım ağırlıklı olarak ayni yardım olacaktır” diye konuştu.

“DARBE GİRİŞİMİNİ DEMOKRATİK SİSTEM İÇİNDE KESİNLİKLE KINIYORUZ”

Sudan’daki askeri darbenin sorulması üzerine konuk Cumhurbaşkanı Kabore, “Darbe girişimlerini destekleyemeyiz. Demokratik sistem içinde darbeler yargılanır. Geldiğimizden bu yana birçok hareketin Sudan’da yaşandığını biliyoruz. Duyduğum kadarıyla bu darbenin başarılı olduğu söyleniyor. Kesin bir değerlendirmeye varmadan önce daha net bilgileri almamız gerekiyor. Bizim tutumumuz, herhangi bir darbe girişimini demokratik sistem içinde kesinlikle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

“ŞUANDA ÇOK DEĞİŞİK HABERLER GELİYOR”

Sudan’dan gelen darbe haberlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe ile gelmiş bir siyasetçi değilim ve belediye başkanlığımdan bu yana sürekli sandıkla gelen ve sandıkla bu yolculuğu devam ettirirken darbe ile muhatap olan bir insanım. Darbenin ne olduğunu, neler katıp, neler götürebileceğini bilen birisiyim. Ne yazık ki, bu dünya garip bir dünya. Darbeye karşı olduklarını söyleyenlerin maalesef darbecilerle daha sonra nasıl koyun koyuna oturdukları, nasıl iş tutuklarını görüyoruz, nasıl sandıkla gelenleri ipe götürdüklerini de görüyoruz. Ülke ismi saymamıza gerek yok, hepiniz biliyorsunuz. Sudan bizim köklü tarihi ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Köklü ilişkilerimizin devamından yanayız. Bu noktada temennim odur ki, suhuletle, kardeşlik ağı içinde Sudan bu işi başarmalı ve normal demokratik süreci çalıştırmaya girmelidir diye inanıyorum. Son dönemlerde Sudan’ın yaşadığı sıkıntıları da bilen birisiyim, bütün bu ekonomik sıkıntıları da aşmak suretiyle Sudan’ın farklı bir sürece girmesi bizim için önem arz etmektedir. Şuanda çok değişik haberler geliyor. Sayın Ömer Beşir ile ilgili evinde midir, başka yerde midir, sağlıklı bilgi vermemiz söz konusu değil. Milli uzlaşı temelinde ve barış içinde Sudan’ın bu süreci atlatması en önemli temennimdir. Bu ülkeler bu tür darbelerden çok çekti ve her darbe çok ciddi bir kan kaybıdır. Bu kayba dost, kardeş Sudan’ın muhatap olmasını istemem” dedi.

 
DSP'li meclis üyeleri AK Parti'ye geçti
 
Çelik: ‘Kendi tarihinizle uğraşın’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Anlayacakları dilden mesajlar vereceğiz”
Erdoğan, “Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridoru ...
Şentop küresel vicdana seslendi
Şentop, ‘Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde ...
Oktay: 'Hak ve hakikat kırmızı çizgimiz'
Oktay, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin ...
 
Başkan Erdoğan: 'Herkes haddini bilecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'ye, iç işlerine karışma gayreti içinde ...
Bahçeli: “Bedeli çok ağır olur”
Bahçeli, “Türkiye’den bir Venezuela çıkarma arayışına hiç kimse heves ...
‘Biz sadece rabbimin huzurunda eğiliriz’
Erdoğan: “Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma, ...
 
Erdoğan: "Sonuçların hayırlı olmasını diliyorum"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını ...
Erdoğan: ‘Tüm milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan, "30 büyükşehirimiz olmak üzere seçimlerden başarılı bir şekilde ...
"Senin her yanın intikam olsa ne yazar"
Bahçeli, Cindoruk'a yönelik, "31 Mart Seçimleri'ni Cumhurbaşkanlığı Hükümet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva