ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Nisan 2010 Çarşamba - 01:00

‘Müslüman Türk Gençliği’nden Bekliyorum’

Tarihin derinliklerine uzanan bir zaman tünelinde geçmişin aydın ve parlak ihtişamını düşünüyorum. Askerine haram lokma yedirmeyen ve bu ruhla cihan padişahlarının dudaklarını patlatan Yavuzları, Kanunîleri hatırlıyorum. Ordusu ile Balkanlara doğru yol alırken elma bahçelerinden geçerken askerin bir tek elmayı dahi almadığı bir hakikati yaşayan Murat Hüdavendigâr’ın hasta yatağından dipdiri bir ruhla ayağa kalkışını ve helal lokma yiyen bu askerle dünyayı fethedeceğine olan inanç ve azmini gıpta ile bu günlere taşımak istiyorum.

‘Müslüman Türk Gençliği’nden Bekliyorum’

NURULLAH ÖZKILIÇ/Aşkın doruklarında yanıp kavrulan bir kalbin iniltilerinde bir hasretin yankılarını seziyorum. Batan güneşin sararan ışıklarında yepyeni bir şafağın aydınlık parıltılarını hissediyorum. Sağanak yağmur altında kalmış, fırtınalı karanlık bir gecede şimşek aydınlığında yol bulmaya çalışan bir ruhun hafakanlarını yaşıyorum. Ruhum cendere içinde sırılsıklam olmuşken bir yaz güneşine iltica ediyorum.
Hani nerede o günler ki yemyeşil Tuna vadilerinde zafer naraları ile kılıç parıltılarının aydınlığında alnını secdeye mıhlayan bir simanın kulluk zarafetinin inceliğini gösteren bir ruh enginliğinin hazzını hatırlıyorum. Zafer sarhoşluğu içinde azgınlaşan nefis canavarlarına inat, dehlizlerde Allah’a el açan cihan fatihlerinin dünyalarında şükrün zirve buudlu yaşandığı talihli kulların hasretiyle yanıp tutuşuyorum.
Tarihin derinliklerine uzanan bir zaman tünelinde geçmişin aydın ve parlak ihtişamını düşünüyorum. Askerine haram lokma yedirmeyen ve bu ruhla cihan padişahlarının dudaklarını patlatan Yavuzları, Kanunîleri hatırlıyorum. Ordusu ile Balkanlara doğru yol alırken elma bahçelerinden geçerken askerin bir tek elmayı dahi almadığı bir hakikati yaşayan Murat Hüdavendigâr’ın hasta yatağından dipdiri bir ruhla ayağa kalkışını ve helal lokma yiyen bu askerle dünyayı fethedeceğine olan inanç ve azmini gıpta ile bu günlere taşımak istiyorum.
Cihat ruhu ile kıtalar aşan ecdadımın i’la-yi kelimetullah için sıcak yatağına dönmediği günlerde çekilen çile ve ıstırapların kaynağında yatan aşkın, vecd ve imanın derinliğine hayranlıkla bakıyorum. Bir karınca misali yollara düşüp gönüllerde bayraklaşan bir sevdanın doruk noktada yaşandığı günlerin tatlı hatıralarında ruhumu teselliye çalışıyorum.
Füzulî’nin:
“Aşk derdiyle hoşem el çek ilâcımdan tabip,
Kılma derman kim helakim zehr-i dermanındadır.”
Dört yüz çadırlık bir beylikten üç kıtaya damgasını vurarak bir cihan devletine ulaşan Osmanlı Türkü’ndeki aşk, heyecan ve imanın karşısında saygıyla ve hürmetle eğilmek istiyorum. Şeyh Edebali’den aldığı feyiz ile Türkün en büyük kızıl elması haline gelen İstanbul’un fethine kendisini memur gören ecdadımın sarsılmaz imanı, eğilmez başı ve sönmeyen aşkını düşünüyorum. Bu aşk ateşinde Allah sevdası ile cepheden cepheye koşan cihangir Asya Orduları’nın kahraman evlatlarındaki korkusuz yürek, bükülmez bilek ve bu eşsiz şecaate yeniden doğmak istiyorum.
Kuran kaynağından soluk alan Asr-ı Saadet hayatına yeniden dönmek istiyorum. Batı adamının hayran olduğu ve Türk’ün muhteşem devirlerinde,
Avrupalının:
“Ordu, donanma yürürken muzafferen ileri,
Üzengi öpmeye hazırdı garbın elçileri. (M.Akif)”
Türk Milleti’nin muhteşem devirlerinde üzengi öpmek için kuyruğa giren batı adamının hayranlıkla takip ettiği Müslüman Türk’ün vakarlı günlerini hayranlıkla hatırlıyorum.
Ve şimdi, evet! Şimdi:
Üç kıtada at oynatmış, dünya haritasına mührünü basmış, yeryüzünde cihadın takipçisi, adaletin öncüsü olmuş olan Müslüman Türk Milleti’nin mirasına varis olan Türk Gençliği’nin yepyeni bir aşk ve heyecanla tarih sahnesine çıkmasını bekliyorum. İlim, teknik ve medeniyette Türk Milleti’ni layık olduğu en şerefli sandalyeye oturtmasını arzu ediyorum. Bilgi çağında ilim ve irfanla bezenip muhteşem tarihinden feyiz alarak Türk Gençliği’nin aydınlık yarınlara kanat açmasını diliyorum.
Milliyetçi, mukaddesatçı bir şuurla, iman ve aksiyon adamı olarak Müslüman Türk Gençliği’nin âleme nizam verme ülküsünü destanlaştırmasını bekliyorum. Her türlü insan hak ve hürriyetlerinin doruk noktada yaşandığı, hakkın haklı olduğu bir dünyaya yelken açmasını istiyorum. Zalimlere baş eğdiren bir tavırla mazlumun hamisi, zalimin korkulu rüyası olmasını, hakkın ve adaletin hâkim olduğu bir hayatın hayata hâkim olmasını arzu ediyorum.
Zengin, müreffeh, başı dik insanların sevgiyle, muhabbetle sarmaş dolaş olduğu, dostluk ve kardeşliğin zirvede yaşandığı, riyadan ve gösterişten uzak insanı bir Allah emaneti hassasiyeti ile kucaklayan gönül sahiplerini görmek istiyorum.
Ve nihayet Allah ve Peygamber sevgisi ile dolup taşan, Allah aşkıyla yanıp kavrulan hasbî insanlarla, vatan ve milletimin ebed müddet yaşama ülküsüne gönül veren Türk Bayrağı’nın altında yaşamaktan gurur duyan vatan evlatlarını şahlanışını görmek istiyorum. Milliyetçi, mukaddesatçı, hak ve adalet ölçüsünde örnek, edep ve terbiye buutlu, ilim ve irfanla tezyin edilmiş, iktidar olduğunda muktedir olan dirayetli insanların hayata hâkim olduğu bir dünya düşlüyorum.
Ve bu dünyayı, kafaları ilim ve fenle dolu kalpleri vatan ve millete hizmet aşkıyla çarpan ahlâk ve fazilet timsali Müslüman Türk Gençliğinden bekliyorum.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdal Yanık 5 Mayıs 2010 Çarşamba 22:36

Hocam, teşekkür eder, saygılar sunarım, hürmetlerimi bildiririm. Bizleri aydınlatma yolunda Allah yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      6      4  
İlhami Eraydın 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:27

Kıymetli Hocam, yazınız çok güzel, Allah sizin gibi insanların sayısını artırsın.

Yorumu oyla      6      4  
Ahmet Turanlı 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:26

Hocam, size teşekkür ediyorum, inandığınız davayı yaşayan gerçek bir ülkücü bir dava adamısınız, tebrikler.

Yorumu oyla      6      4  
Melike ÜNAL 5 Mayıs 2010 Çarşamba 11:07

Yüreğinize,kaleminize,düşüncenize ve hayalerinize sağlık Hocam.Çünkü bunlar olmadan sağlıklı düşünmemizinde mümkün olamayacağını biliyoruz.Siz,geçmişle geleceği kıyaslarken,bugünkü gençliği görüp azda olsa ümitsizlik yaşamıyoruz desem sanırım kendimizi kandırmış oluruz.Ama sizin bu geçmişin haklı gururunu anlatırken gelecekteki beklentilerinizi sıralarken olumsuzluktan fazla bahsetmeyecem.Kuru kuruya "vatan,millet,sakarya"yapan kesimi görünce diğer taraftan vatan,millet sevgisi,Allah inancı ve korkusu ile yetişen ve Hizmet Aşkıyla yanan,dediğiniz ahlak ve fazilet timsali Müslüman Türk gençliği bizleri umutlandırıyor.Sizin bekliyorum diyerek,olması gereken şeyleri özetlediğiniz yazınızı okuyupta,"İnşallah bunlar olacak" yada "olmalıdır"demeyen yoktur sanıyorum.Ama burada elbette bizlere çok şin de düştüğünü yinelemek istiyorum. Bende bu beklentilerinizin,kabul olmuş dua mahiyetinde olmasını temenni ediyor ve bu dileklere amin diyorum.Çünkü bunlara ciddi anlamda ihtiyacımız var..

Yorumu oyla      6      4  
Ali Turan 5 Mayıs 2010 Çarşamba 09:15

Nurullah ÖZKILIÇ, kıymetli ağabeyim size teşekkür ediyorum. Sizin gibi gerçek dadaşları, gerçek ülkücüleri ayakta alkışlıyorum. Sizin duruşunuz, televizyonlardaki konuşmalırınız Batman gibi yerlerde destanlık hizmetleriniz unutulmayacak ve si Erzurum layık olduğunuz en yüksek yerde görmek isitiyorum. Dadaşı ancak sizin kültürlü, imanlı ve cesur, hatip dava adamları ancak temsil eder. Kumarhane köşelerinde hala taş karıştıran, aklı eksik bazı kişiler kendini bir şey zannetmesin. Şahsiyetin rütbesi olmaz, Nurullah ÖZKILIÇ'ın şahsiyeti, Allah yolundadaki hizmeti, ülkücülüğü ismini dahi yazamayacak kadar kişiliksiz adamlara düşmez.

Yorumu oyla      6      4  
Nurullah ÖZKILIÇ 4 Mayıs 2010 Salı 23:23

"Türk bakışlı, Kuran nakışlı dava kumaşını gönül gerefinde dokuyan ülkücü olmayı şereflerin en yücesi bilen bir davanın bayraktarlığını her platformda korkusuzca savunan Nurullah ÖZKILIÇ, Kuran yolundan, Allah yolundan hiç bir zaman ayrılmadı. Müslüman Türk Milleti'nin huzur mutluluğu, rengini şehitler kanından ay-Yıldızlı TÜRK BAYRAĞI'ın ebed- müddet dalgalanması için her ortam, her zeminde bu kutsal mefkurenin hadimi olmuştur. Sayın değerli kardeşim Mükkem Dadaş, ismini bağışlarsan memnun olurum. seni Nurullah ÖZKILIÇ Okuluna bekliyorum, bu okul: www.nurullahozkilic.com Tlf: 0532 6947128 Ve Nurullah ÖZKILIÇ DER Kİ Mevla'ya söz verdik kalu belada, Bu yolda verilmiş ikrarımız var. Üç günlük ömr için fani dünyada, Kula kul olmama kararımız var. Sayın Mükkem ddadaş, rumuzu ile yazmışsınız, iminizi ve telefonunuzu bekliyorum, selam ve sevgiler sunuyorum, Allah'a emanet olmanızı kalbinizin iman, letaiflerinizin feyizle dolmasını niyaz ediyorum. Nurullah Özkılıç

Yorumu oyla      6      4  
yüreğimize su serptiniz 4 Mayıs 2010 Salı 16:28

sevgili hocam,Allah senin gibi vatan ,bayrak ,kuran sevdakllıarını başımızdan eksik etmesin,gerçek ülkücülüğü manasıyla yaşayan ender insansınız,abdestli,namazlı,mukaddesatçı,milliyetçi karakteriniz,bizlere rehber oluyor,üç günlük şu fani dünyada sizi en güzel yerlerde görmek istiyoruz.erzurum milletvekillerini görüyoruz vatan elden gidiyor gıgı cıkmıyor.Allah sizlere nasip etsin inşallah ,çünkü vakit geçiyor,vatan elden gidiyor,din elden gidiyor.rabbim yardımcınız olsun.Allaha emanet olun saygılar

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 2 Mayıs 2010 Pazar 23:46

ahhhhhh hocam ahhhhh hepiniz bir tarafa kaçtınız batmandaki o hocamı arıyorum çok güzel yazmışsın amma yarı yolda bıraktın bizi ülkücü milliyetçi hocam diye kitapların bile sattık il il amma sen bize karşı siyasi rakip olmayı seçtin çok üzüldük şehit arkadaşımın mezarını ziyaret ve annesini görmeye hasankaleye gittigimde sizi orada başka partililerle gördügümde şok oldum demekki siyaset bu amma hocam sizi yine biz çok seviyoruz selam ve saygılarıla YORGUN SAVAŞÇI

Yorumu oyla      6      4  
Nurullah ÖZKILIÇ 30 Nisan 2010 Cuma 15:34

Kenan Bey kardeşim teşekkür ederim, selamlar. www.nurullahozkilic.com burada bekliyorum

Yorumu oyla      6      4  
kenan 29 Nisan 2010 Perşembe 22:18

hocam ağzınıza sağlık

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuğgeneral Ziya Yergök’ün Anıları: “Sarıkamış’tan Esarete”
OĞUZHAN SAYGILI/Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Değerli tarih araştırmacısı, ...
Doğu, Volkanik kuşak üzerinde
MUZAFFER ÇAĞLIYANER (İHA) – Ülkemizde birçok volkanik dağ bulunduğu, ...
Ermeni Katliamları
Mayıs ve Temmuz 1986’ da Erzurum’un Ilıca İlçesine bağlı Alaca Köyünde ...
 
Hz. Peygamber'in Eğitim(ciliğ)ini Güncellemek
Prof. Dr. M. Şevki Aydın/Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı/ Bilindiği gibi ...
Kutlu Doğum ve Bir Yanlışa Vurgu
Nurullah ÖZKILIÇ/Rasulüllah Efendimizin cihana teşriflerinin yıl dönümleri ...
BBC anketinden ilginç sonuç
İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 28 ülkede yaptığı bir ankette Türkler, ...
 
Anadolu’da Oğuz Mührü
GEYLANİ ADIYAMAN (İHA) - Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, ...
Osmanoğulları ve Aydınların Anlatımıyla İmparatorluğun Yüzük Taşı: II. Abdülhamid
Oğuzhan Saygılı/Türk siyasi, sosyal, kültür ve fikir tarihimizin bazı ...
Kur'an'la yaşamak
Prof. Dr. M. Emin Özafşar/ Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı/ Kur’an-ı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva