ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>TÜRKİYE
28 Nisan 2015 Salı - 05:58

Muhalefete "Çanakkale" tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "12 yıl bu ülkede başbakanlık yaptım. Başbakanlığım süresince bir gün ne Sayın Kılıçdaroğlu'nu ne Sayın Baykal'ı ne Sayın Bahçeli'yi ben Çanakkale'de görmedim" dedi.

Muhalefete  Çanakkale  tepkisi

Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah'ın davetine icabetle, 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde Kuveyt'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çanakkale'nin 100. yılı etkinliklerinin hatırlatılarak, "Bu noktada muhalefet 'biz davet edilmedik' dedi. CHP Genel Kılıçdaroğlu'nun ise 'orada olmak isterdik' dedi. Siz nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğrusu, ben davet edilip edilmediklerini bilmiyorum ama ben size şunu söyleyeyim: 12 yıldır bu ülkede başbakanlık yaptım. Başbakanlığım süresince bir gün ne Sayın Kılıçdaroğlu'nu, ne Sayın Baykal'ı, ne Sayın Bahçeli'yi ben Çanakkale'de görmedim. Her yıl 18 Mart'ta ben orada olmuşumdur ama onlar hiçbir törene katılmamışlardır. Şimdi ne oldu da 'bize davet gelmedi, onun için gelemedik' diyorlar. Bunu da yine bir siyasi spekülasyon malzemesi yapmak istiyor ama ben sadece şunu soruyorum. Bakın kendilerine partilerine genel başkan olduğundan bu yana acaba bir kez Çanakkale'ye geldiler mi, 18 Mart 1915 anma törenlerine. Olay bu kadar basittir. Bir kez gelmemişlerdir. Ben görmedim. Farklı yerlerde törenler düzenlediyseler onu da bilemem" yanıtını verdi.

"ŞAHSEN PUTİN'İN BÖYLE BİR ADIMI ATMASINA ÜZGÜNÜM, KIRGINIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Erivan'daki törenlerine katıldığı ve 1915 olaylarına yönelik "soykırım" ifadesini kullandığı hatırlatılarak, "Türkiye daha önce Vatikan ve Avusturya büyükelçilerini geri çağırmıştı. Bunun üzerine Rusya'ya ve bu ifadeyi kullanan diğer ülkelere bir yaptırım uygulanacak mı?" şeklindeki soruya ise "Rusya'nın bu ilk defa kullandığı bir ifade değil daha önce de bunu kullandı. Benzer ifadeyi Fransa da aynı şekilde kullandı. Ben şahsen Putin'in böyle bir adımı atmasına üzgünüm, kırgınım. Bunu da söyledim. Şunu da çok açık, net söyledim. Yani eğer bu tür soykırımlar noktasında bazı adımlar atılıyorsa o zaman Rusya kendi tarihini bir defa masaya yatırması lazım. Fazla gerilere gitmeye gerek yok şu anda Ukrayna'da olanlar ortada, Kırım, Donesk, Loans ortada, bütün bu yapılanlar ortada. Bunların da hesabını versinler" cevabını verdi.

"Türkiye bir soykırım asla yapmamıştır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok açık, net bir şey söylüyoruz. Biz arşivlerimizi açıyoruz, Ermenistan da varsa arşivlerini açsın, üçüncü ülkelerde varsa onlar da açsın. Otursun tarihçiler komisyonlar oluşturulsun, çalışmalarını yapsın. Bunu defaatle söylememize rağmen Avrupa Birliği'nin aklı yeni başına geliyor, diyor ki 'Türkiye arşivlerini açması lazım.' Biz çoktan bunu söyledik ama bu tek taraflı olmaz varsa Ermenistan'ın o da açsın. Biz zaten bu arşivlerimize dayanarak konuşuyoruz. 1 milyon 400 bin Ermeni'nin öldürüldüğünü söyleyenler hangi bilgi ve belgeye dayanarak bunu söylüyorlar. Neredeymiş bu kadar insan, bunları ortaya koysunlar" şeklinde konuştu.

Fransa'nın tavrını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı şekilde Fransa, neye dayanarak bunu söylüyor. Şu anda Fransa'da 600 bin Türk var ve bunların içerisinde 200-250 bin Fransa vatandaşı olan Türk var. Onların bu noktadaki yaklaşımını hiç kaale almadan böyle bir adımı atmak bana göre yani Holland açısından söylüyorum, yanlış yapmıştır ki kendilerine bunu defaatle söylememize rağmen bunlar bunu yapmışlardır. Ama işte oraya gelen 2 devlet başkanı olmuştur çünkü onlar Türkiye'ye saldırı için bunu bir plan şeklinde düzenlemişlerdi. Hamdolsun bize de 20 tane devlet başkanı geldi, başbakanlar geldi, bunun yanında hükümet başkanları, bakanlar geldi, 80'e yakın bir katılım oldu. Bu da bizi ayrıca mutlu etti, memnun etti ama biz işi Ermenistan'a yönelik bir saldırı planı olarak düşünmedik tam aksine biz şehitlerimizi andık. Zaten bizim de Ermenistan halkıyla bir sorunumuz yok. Sorun Ermeni yönetimidir, Ermeni diasporasıdır. Bunun da gayet iyi anlaşılması, bilinmesi lazım" ifadelerini kullandı.

 
‘Demirtaş, bu millete iftira ediyor..’
 
DAP Bölgesi’ne büyük teşvik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Demirtaş, bu millete iftira ediyor..’
Davutoğlu, ‘Demirtaş ve etrafındaki HDP’liler, hala şiddet uyguluyorlar. ...
Dünyaya barış mesajı
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100’üncü yılı 90 ülkeden devlet yöneticilerinin ...
Örnek, anne ve çocuk sevgisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öğrenciler sürpriz yaptı. Melek Kaya ismindeki ...
 
Davutoğlu: '‘Mazlumlarla hareket edeceğiz’'
Başbakan Davutoğlu, "Emperyalizme karşı nerede bir ses yükselirse onun ...
'Bugün bayram günüdür'
Çiçek, “TBMM’nin açılmasıyla Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyenlerin ...
AK Parti’nin farkı ‘özne’ olmasıdır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti'nin en önemli farkı Türk siyasetindeki özne olmasıdır" dedi.
 
Davutoğlu’ndan zihniyet değişimi vurgusu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun herkese eski Türkiye alışkanlıklarını ...
‘Çocuklara kıymayın efendiler’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çocukların gözlerinde korkuyu değil, ...
Ala’dan AP kararına sert tepki
Tasarının kabul edilmesine tepki gösteren eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva