ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Temmuz 2015 Cuma - 01:13

Müftü Yazıcı’dan israf uyarısı

M.COŞKUN-Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, İftar programlarına yapılan davetlere gidilmesinin uygun olduğunu ama bu programlardaki bazı hususlara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Müftü Yazıcı’dan israf uyarısı

Ramazan ayının gelmesi ile iftar çadırları kuruldu, programlar düzenlenmeye başladı. Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı davete icabet edilmesinin doğru bir davranış olacağının altını çizerek, programlarda dikkat edilmesi gereken çok önemli hususların da olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, hayrın harama dönmemesi için ciddi önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

SOFRAYA DEĞİL İHTİYAÇ SAHİBİNE MUHTAÇ OLUN

Sofralarımızda kesinlikle ihtiyaç sahiplinin olmasına dikkat çeken Yazıcı, “Peygamber Efendimiz, oruçlunun 2 sevinç ağının bulunduğunu buyuruyor. Bunlardan birisi iftar vaktidir. İftar saatindeki sevinç, Allah Rızası için gün boyunca sağlam bir biçimde orucu tutmanın sevinci yaşanır. Ancak bu sevin Rabbimizin bize sunduğu nimetlerle taçlanıyor. Bu sebepten dolayı, kendisi iftar eden bir kişi, iftar etmeye imkânı olmayan, özellikle sıkıntısı olan kardeşlerimize iftar ettirirse sevabı çok büyüktür. Bunun için Efendimiz, oruçlunun başkalarını iftar ettirmesini teşvik ettirmiştir. Efendimiz, ‘herhangi bir Müslüman bir oruçluyu iftar ettirdiğinde bu oruçlunun sevabı kadar kendiside kazanır’ diye buyurmaktadır.” dedi.

AMAN İSRAFA DİKKAT!

İnsanlara iftar sofraları hazırlanırken israf konusuna dikkat çeken Yazıcı, “Günümüzde de bir takım iftar sofralarının kurulduğunu görüyoruz. Bu iftar sofraları Efendimizin bu hadisine nail olmak gayesi ile kuruluyor. Onun için güzel duygulardır. Yalnız genel manada davetlerde dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır; İsraftan kesinlikle kaçınılmalıdır ve bu israf sofralarına sadece eşimiz, dostumuz, yakın çevresi ya da varlıklı olanlar çağrılmamalı, şehrimizde muhtaç olanlar da bu sofralara davet edilmelidir. Bu gün iftar sofralarından dikkat edilmesi gereken en önemli husus muhtaç olanların çağrılmalıdır.” diye konuştu.

DİĞER İBADETLER UNUTULMASIN

Oruç tutulurken diğer ibadetlerin unutulması ve aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini hatırlatan Yazıcı, “İftar sofralarında, yeme-içme süreleri uzarken girmiş olan namaz vakti geciktiriliyor. Buna azami derece de dikkat etmek gerekiyor. Yahutsa oruçlu olan Müslümanların oruçlarına dikkat ettikler gibi orucun dışında olan diğer ibadetleri de aynı hassasiyetle korumaları esastır. Her ne kadar ibadetlerin birbirleriyle bağlantıları olmasa da diğer ibadetleri de ayırmamalıdır.” şeklinde konuştu.

 
Hastanelerde Ramazan rahatlığı
 
Hayır Çarşısı dualarla açıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir-2 3 Temmuz 2015 Cuma 14:00

Bizimki de yakındır. Biz de israf içerisindeyiz.Sağımıza,solumuza hiç bakmıyoruz.Kaçınılmaz bir son bizi de beklemektedir.Çünkü Allah (C.C.) israf edenler şeytanın kardeşleridir, buyurmaktadır.Şeytan nasıl yerlerde sürünüyorsa bizimki de bu gidişle öyle olacaktır.Artık gerek devlette gerekse şahıslardaki bu israf durdurulmalıdır. Müslüman,müsrif olamaz.Bu İLâhî ikazı dinlemek mecburuiyetindedir.Dinlemezse Cenab-ı Allah bir gün bal gibi dinletir.Lüks içerisinde yaşayıp helak olan geçmiş kavimlerden ders alınmalıdır.Bu mesaj çok iyi okunmalıdır.Yoksa heceleye heceleye okur.

Yorumu oyla      7      4  
misafir 3 Temmuz 2015 Cuma 13:53

Muhterem Hocam, bu milletin yaptığı israfın haddi hesabı yok.Yemeden,içmeden,giyimden, kuşama kadar gırtlağa kadar israf içerisinde.Yurt dışından getirtilen son model arabalardan tutun da makyaj malzemeleri,köpek,kedi mamalarına kadar her şey var.Zaten yeme ve içmede israfın hududu yok. Devletim,makam arabaları israfından,lojman,hizmetli ordularına kadar görülmemiş israflar var.Lüks içkili iftar sofralarından,protolün ağılandığı lüks sofralara kadar israf ve savurganlık cirit atıyor.Lüks rezidanslar hele cabası.Bu ne kadar büyük bir züldür ki ısıtılan o razisansların doğal gazını ithal ediyoruz.İlk okul öğrencilerinin elinde lüks cep telefonları.Servet değerinde giyim ve kuşam.Servet değerinde takılar.Yiyilen ekmek çöpe gidiyor.Bu israfı yaparken ürettiğimizden fazlasını harcıyoruz.Hani Ali Babacan bu konuda büyük bir kaygı içerisindeydi.Ürettiğimizden fazlasını lüls içerisinde tüketiyoruz demişti da çok haklı imiş.Yunanistan'da böyle yaptı şimdi kriz içerisinde yüzüyor.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Eman olmadan iman olmaz’
Görmez, ‘Biz İslam coğrafyasında ‘Eman’ı ve ‘Selam’ı neden kaybettik? ...
Oltulular Çin zulmünü lanetledi
Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Oltu İlçe Başkanlığı, Çin’de zulüm ...
SGK, tahsilat işlem süresi uzatıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son ödeme günü 30 Haziran 2015 tarihi olan ...
 
Dolandırıcılara karşı taputakas önlemi
M.COŞKUN-Gayrimenkul alım satımları gibi mülkiyet el değiştirmelerinde ...
SHÇEK 94’üncü gurur yılında
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Sosyal ...
Şühedaya vefada tarihi adım
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı ...
 
Reklam ve Gösteri(ş) Toplumu
Hakan Çopur -Her insan, az ya da çok gösterişe meyilli olabilir; bu, insanın ...
Alo Fetva Hattına Ramazan’da yoğun talep var
Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren ...
Çocuklar iyilik Sofrasına oturdu
Bingöl İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva