ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
27 Haziran 2015 Cumartesi - 03:29

‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum; Suriye’nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum; Suriye’nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Türk Kızılayı, Haliç Kongre Merkezi’nde bağışçıları için ödül töreni ve iftar programı düzenledi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Programa Erdoğan’ın yanı sıra, etkinliğin ev sahibi Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır başta olmak üzere çok sayıda siyaset, iş dünyası ve özel sektör temsilcileri katıldı.

İftar programının ardından ödül törenine geçildi. Ödüle layık görülenler tek tek sahneye davet edilerek ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Törenin ardından kürsüye davet edilen Erdoğan, konuşmasına Kızılay’a teşekkür ederek başladı. Erdoğan, “Bugün aramızda bulunan ve altın madalya ile ödüllendirilen hayırseverlerimize bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum. 1868 yılından beri Kızılay çatısı altında hizmet veren bu uğurda hayatlarını kaybeden herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Kızılay’ın ve onu temsil eden şu kırmızı hilalin bizim milletin gönlünde çok önemli bir yeri var. Bu hilal ülkemizde yaşanan her afette, her mülteci akınında, yaşanan her önemli hadisede mazlumların gölgesine sığındıkları bir güven kapısı olmuştur. Kızılay’ın bu hilali artık sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında umudun sembolü olarak dalgalanıyor. Hamdolsun Kızılay’ımız bu mücadelesinde artık yalnız değil. Hiç kimsenin ulaşamadığı, giremediği yerlerde Kızılay’ımızın bayrağının dalgalanıyor olması açıkçası bizi gururlandırıyor” diye konuştu.

“BUGÜN DÜNYANIN 17. BÜYÜK EKONOMİSİ DURUMUNDAYIZ”

“Bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi durumundayız” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ama 12 yıl önce Türkiye olarak bizim verdiğimiz destek neydi biliyor musunuz? 45 milyon dolardı. Şimdi 4.5 milyar dolarlık yardımla dünyada 3’üncü sıraya çıktık. Yıllar dışarıdan yardım bekleyen, yardım talep eden bir ülke olarak bugün insani sıralamasında 3’üncü sıraya gelmek elbette bizim için sevindiricidir. ABD, İngiltere ve üçüncü sırada Türkiye. Ama bu aynı zamanda pek çok zengin kalkınmış ülkenin insani yardım görevini hakkıyla yerine getirmediğini de gösteriyor. İşte Suriye, işte Irak, oralardan bize iltica eden 2 milyon insan, 6 milyarın üzerinde onlara verdiğimiz destek var. Tüm dünyanın bize gönderdiği yardım 363 milyon. Ve bu Türkiye’nin nerede olduğunu göstermesi bakımından çok önemlidir. Türkiye’nin bu güney sınırlarında son 4 yıldır yaşadıklarımız Avrupa devletleri başta olmak üzere zengin ülkelerin duyarsızlığını göstermeye tek başına yeter.”

 

“2 MİLYON CİVARINDAKİ BU MÜLTECİ HEP TÜRKİYE DİYOR”

Bugün 2 milyon civarındaki mültecinin hep ‘Türkiye’ dediğini belirten Erdoğan, “Bunların 260 binini kurmuş olduğumuz kamplarda misafir ediyoruz. Diğerleri de yine devletin sunduğu imkanlarla ve kendi imkanlarıyla ülke içinde barınıyorlar. Bugüne kadar misafirlerimiz için harcadığımız bu rakamları Batı yanımıza geldiği zaman övüyor ama hadi sizde dediğimizde maalesef bir şey görmüyoruz. Bütün bu yardım ve destekler bizlere bir şey kaybettirmiyor. At denize balık bilmezse Halik bilir. Biz böyle biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“UTANMADAN, SIKILMADAN TERÖRİST TİYE TWEET ATANLARA SESLENİYORUM”

Türkiye’yi terörist devlet olmakla itham eden tweetlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“İçeride ve dışarıda bir takım çevreler ısrarla farklı bir görüntü yaratmanın çabası içerisinde. Daha önce bir Kobani meselesi yaşandı. Suriye ve Irak’ta onlarca şehirlerinde, yüzlerce kasabasından yaşanan çatışmalar Kobani’de yaşandı. Bu olayı bahane eden bir takım çevreler 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye’nin pek çok yerinde olaylar çıkardılar. Bu hadiseler sırasında 50 kişi hayatını kaybetti. Şimdi yine aynı şehirde bir takım olaylar yaşanıyor. Ve aynı çevreler bir kez daha Türkiye’yi ateşe ve vermek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor. Utanmadan, sıkılmadan terörist diye tweet atanlara sesleniyorum; eğer sizlerde haysiyet varsa, onur varsa bu Kobani’den kaçıp gelenleri burada kamplarda barındıran bir ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz. Tweet atarak elde ettiğiniz dereceler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çevirmeyecektir. Bunu çok iyi bilmeniz lazım. Şunu bir kez daha ifade etmek isterim Türkiye’nin ismini herhangi bir terör ile yan yana zikreden bu ülkeye ve bu millete en büyük iftirayı atıyor. Türkiye Suriye’deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irak’ta haklarını savunun insanlara elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama Türkiye bu işleri yaparken asla terör örgütleriyle yan yana gelmiyor. Ne devlet terörü estiren Esed rejimi ile nede diğer oradaki terör örgütleriyle Türkiye’yi kimse yan yana gösteremez. Kobani, DEAŞ saldırısı altındayken buraya yardım elini uzatan yine biziz. Üstelik bölücü örgütün tehditlerine karşı çıkmasına rağmen bu yardımları oraya ulaştırdık. Esasen biz oradaki insanlara çok daha fazla yardımcı olmak istiyorduk. Buna engel olan bize bu suçlamaları yöneltenlerdir. Ve biz burada yarma harekatları yaparak içeride mazlumlara insani yardım eli uzatanlarız. İşte Hatay olayı, Adana olayı, Bayırbucak Türkmenlerine giden tırlarımızın çevirenlerin o yol kesen eşkıyaların kimler olduğunu her kez şuanda çok açık ve net olarak görüyor.”

 

“AMAÇLARI DÜNYA KAMUOYUNA YÖNELİK BİR ALGI OPERASYONU OLDUĞU ÇOK AÇIK”

Bazı çevrelerin Türkiye üzerinden bir algı operasyonu oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, “Son günlerde yine Türkiye ile ilgili hiçbir ilgisi ve alakası olmadığı belgeleri ile kanıtlanmış olan hadiseleri aynı amaçla çarpıtıyorlar. Bir yandan Esed rejimi, bir yandan bölücü örgüt sözcüleri, bir yandan da ülkemizdeki bir siyasi partinin sözcüleri aynı ağızla konuşuyor ve aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Amaçları dünya kamuoyuna yönelik bir algı operasyonu olduğu çok açık. Bu tür ithamlarla Türkiye’yi yanı başında olup biten olayların dışında kalmaya zorlayarak bölgenin demografisini değiştirme operasyonunu tamamlamak istiyorlar” diye konuştu.

 

“SURİYE’NİN KUZEYİNDE, GÜNEYİMİZDE BİR DEVLET KURULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum; Suriye’nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bölgedeki terörist grupların nereden destek aldıklarını biz biliyoruz. İlgili herkes te çok iyi biliyor. Nihai sonuçlara baktığımızda Esed’in DEAŞ’ın ve bölücü örgütün aynı çizgide yürüdüğünü görüyoruz. Bu açık gerçek ortadayken Türkiye’nin adını terörle birlikte anmak ancak art niyetle izah edilebilir. Teröre asıl destek bir yandan 2 milyon insanın yükünü omuzlarımıza bırakırken, diğer yandan da sınırlarınızı iyi kontrol edemiyorsunuz tafrası yapmaktır. Kendi ülkelerinden terörist çıkışını engelleyemeyenlerin bu sorunu bizim kendi sınırlarımızda çözmemizi beklemesi samimi bir yaklaşım değildir. Hem bölücü örgütün, hem de uluslararası güçlerin bölgede yaşanan insani dramı Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için bir fırsata dönüştürme gayretini şiddetle kınıyorum. Açık söylüyorum böyle bir durumda o bölgede herhangi bir ticari faaliyetin yürütülmesi söz konusu olamaz. Biz bölgedeki demografinin değiştirilmesine göz yummayacağız. Hangi etnik gruba, hangi inanca, hangi mezhebe mensup olursa olsun. Tüm Suriye halkı, Irak halkı büyük acılar çekti. Çok büyük yıkımlara maruz kaldı. Bu insanlık dışı süreci biran önce sona erdirmek gerekiyor. Biz Suriye’de ve Irak’ta huzurun bir an önce sağlanabilmesi için üzerimize düşenleri yapmaya kesinlikle hazırız. Zaten büyük ölçüde de yapıyoruz” dedi.

 
İstihdam Teşvikinde son 4 gün!
 
Kongre Caddesinde bıçaklı saldırı: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez ’den provokasyon uyarısı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hollanda’da İslam karşıtı ...
‘En büyük sığınağımız millet’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dışarıdaki ve içerideki ...
‘Anadolu bir medeniyet kitabıdır’
“Anadolu sadece bir toprak parçasının isimi değildir” diyen Cumhurbaşkanı ...
 
Yılmaz’dan koalisyon değerlendirmesi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şu anda koalisyon görüşmelerinin başlamadığına ...
‘Ben yarınlarımızdan ümitliyim’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızı üzerine ...
Koskoca cumhurbaşkanı evimize mi gelecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın evlerine geleceği haberlerine ...
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu yemin etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM’nin 25. döneminde AK Partili milletvekillerinin ...
TBMM 25’inci döneminde
CHP Milletvekili ve TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, "Geçmişte yaşanan ...
‘Milli iradeye saygı duymak zorundayız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önünde bir hükümet meselesi olduğuna ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva