ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>ASAYİŞ
3 Temmuz 2018 Salı - 13:42

Minik Leyla olayında 1 gözaltı

Ramazan Bayramı’nın birinci günü ailesiyle gittiği Bezirhane köyünde kaybolan ve 18’nci gününde ölü bulunan 3 buçuk yaşındaki minik Leyla’nın ölümüne ilişkin gözaltılar başladı. Konu ile ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı ve sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Minik Leyla olayında 1 gözaltı

Ramazan Bayramı’nın birinci günü ailesiyle gittiği Bezirhane köyünde kaybolan ve 18’nci gününde ölü bulunan 3 buçuk yaşındaki minik Leyla’nın ölümüne ilişkin gözaltılar başladı. Konu ile ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı ve sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Ağrı merkezde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çifti, çocukları ile birlikte akrabalarıyla bayramlaşmak için Ağrı’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bezirhane köyüne gitti. Köyde akrabalarıyla bayramlaşan aile, evinin önünde amcası ile oynayan ve daha sonra kaybolan çocukları Leyla’yı bulamadı. Aile ve köylüler çocuğu bulabilmek için evin çevresini ve köyde boş alanları aradı, ancak çocuk bulunamadı. Leyla’nın yakınları durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bilirdi. Köyde arama yapan ekipler Leyla’ya dair bir ize rastlamadı.

Jandarma ve AFAD ekipleri, köyün yaklaşık 3 kilometre ilerisinde bulunan otluk arazide sabah saatleri itibariyle arama çalışmasını yeniden başlattı. Arama çalışmaları İHA ekibi tarafından drone ile görüntülendi. Arama çalışmalarından bir sonuç alınamazken ekipler, köy dışındaki alanlarda da küçük Leyla'yı bulmaya çalıştı. Köy çevresinde yapılan aramalara AFAD, güvenlik korucuları ve sağlık ekipleri katıldı. Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi'nden (JAKEM) getirilen kadavra arama köpekleri de arama çalışmalarında yer aldı. İlk olarak köy çevresinden geçen ve tarım arazilerinde yapılan aramalarda Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi’nden (JAKEM) getirilen kadavra arama köpeği ‘Modül’ de kullanıldı. Türkiye’nin en iyi köpeklerinden olan ve jandarma bünyesinde bulunan ‘Modül’ köpeği, AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma ekiplerince metruk ev, ahır boş alanlar didik didik arandı. Köy dışında bulunan bazı boş evlerde zeminde bulunan toprağın farklı ve yumuşak olması nedeniyle her ihtimali değerlendiren Jandarma Arama Kurtarma ekibi evde kazı çalışması yaptı. Kazma ve küreklerle 1 metreye kadar kazı yapan ekipler daha sonra ‘Modül’ köpeği ile kazının yapıldığı alanda arama çalışması başlattı.

"18. GÜNDE LEYLA’NIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI"

18 gündür aranan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in dün cansız bedenine ulaşıldı. Tarlasında yonca biçen bir vatandaş, biçeri yıkamak için gittiği dere kenarında su içerisinde cesedi görerek durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, minik Leyla’ya ait olduğu belirtilen cesedi dere içerisinde suyun üzerinde buldu. 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in cenazesi, otopsi için Ağrı Devlet Hastanesine getirildi. Burada ilk inceleme yapıldıktan sonra minik Leyla’nın cenazesi Erzurum Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Erzurum’da otopsiye alınan minik Leyla’nın cenazesi sabah saatlerinde Ağrı merkeze bağlı Bezirhane köyüne getirildi. Kılınan namazın ardından minik Leyla köy mezarlığında toprağa verildi. Sabah erken saatlerde Bezirhane köyünde toprağa verilen Leyla’nın yakınları gözyaşlarına boğuldu.

"LEYLA AÇLIKTAN ÖLMÜŞ"

Vücudunda morluklar ve çizikler olduğu belirtilen Leyla’nın ölümünün araştırılması için 3 savcı görevlendirildi. Minik Leyla’nın ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı Valisi Süleyman Elban, dün akşam saatlerinde cesedi bulunan Leyla Aydemir'in kaçırıldığını ve açlıktan öldüğünü söyledi. Elban, düzenlediği bazın toplantısında, küçük Leyla'nın açlık nedeniyle öldüğünü, vücudunda darp izi olmadığını, herhangi bir istismar emaresinin de bulunmadığını belirtti.

Elban, yapılan otopsi sonucunda Leyla'nın kaybolduktan sonra 8-10 gün içinde ölmüş olduğu sonucuna varıldığını belirterek, "Dün bulunduğu tarihten 2-3 gün evvel o derede suyun içine bırakılmış olduğu yönünde tespitler mevcut. Ölüm nedeni çocuğun 8-10 gün aç bırakılması. Cesette herhangi bir darp izi, yaralama izi mevcut değil. Yine o süre zarfında herhangi bir vahşi hayvan tarafından yaralanma söz konusu değil. Dün üzerinde görülen kırmızı izler, güneş yanığı olduğu tespit edildi. Çocukla ilgili herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi de yoktur. Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı. Aile de bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Cenaze kendilerine teslim edildi ve sabah erken saatlerde de yavrumuzun cenazesini defnettiler. Başımız sağ olsun ve bu son kaybolan yavrumuz olur diye temenni ediyorum" dedi.

Elban, çalışmaların devam ettiğini belirterek, 'kaçırılma mı kayıp mı' sorusuna, "kaçırılma" cevabını verdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 
Aydemir’den AK Belediyecilik vurgusu
 
Ankaragücü'nde yeni sezon hazırlıkları sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro’dan Göç Merkezine tam not
Erzurum Barosu Mülteci Hakları Komisyonu üyeleri Aşkale ilçesindeki Geri ...
FETÖ’nün sözde Horasan imamı yakalandı
Gözaltına alınan R.K’nin Erzurum'un Horasan ilçesi imamı, H.Ç. ve E.G'nin ...
Kablo hırsızları yakalandı
Oltu ilçesinde bir okul inşaatından yaklaşık 50 bin lira değerindeki kabloları ...
 
Kızını beklerken, kazada hayatını kaybetti
Yıldızkent’te 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, ehliyet ...
“Son 1 haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi”
İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içerisinde yurt içinde gerçekleştirilen ...
Göle’de terör operasyonu
Ardahan’ın Göle ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda, askerlerin ‘dur’ ...
 
PKK noktaları ateş altında
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan, Zap, ...
Yıldızkent’te trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı
Palandöken ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi ...
2 terörist etkisiz hale getirildi
Van’ın Çatak ilçesi kırsalında jandarma ekipleri tarafından PKK’ya yönelik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva