ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Biri saklandığı evde, diğeri Erzurum’da yakalandı
Biri saklandığı evde, diğeri Erzurum’da yakalandı
Erzurum imalat sektöründe dijital dönüşüm
Erzurum imalat sektöründe dijital dönüşüm
 AFAD imdada yetişti
 AFAD imdada yetişti
Ağrı yolunda feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Ağrı yolunda feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Uzundere’de heyelan
Uzundere’de heyelan
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Ekim 2023 Cuma - 15:07

Milli irade, değerlerine vefada tek yürek

Gazze’de işlenen insanlık cinayetlerine tepkide tek ses olan Türk Milleti, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kaydında şehitlerine vefa, değerlerine sadakatte de tek yürek. Cami cami Gazze katillerini lanetleyen milli irade, şühedaya rahmet niyazında aminlerini buluşturdu.

Milli irade, değerlerine vefada tek yürek

Gazze’de işlenen insanlık cinayetlerine tepkide tek ses olan Türk Milleti, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kaydında şehitlerine vefa, değerlerine sadakatte de tek yürek. Cami cami Gazze katillerini lanetleyen milli irade, şühedaya rahmet niyazında aminlerini buluşturdu.

100. YIL ETKİNLİKLERİ

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri artarak devam ediyor. Iğdır’da Cumhuriyetin kurucularının ruhlarına ithafen mevlid okutuldu, hatim duası yapıldı. Bayburt’ta vatandaşlar Kop Şehitliğinde buluşarak, rahmet niyazlarını paylaştı.

ERZURUM BAYRAKLARLA BEZENİYOR

Erzurum’da dadaşlar ev ve işyerlerine şanlı Türk Bayrağını asarak 100. Yıl coşku ve heyecanını canlı ve diri tutuyor. Cuma namazında devlet ebed müddet duaları semalara yükselirken, diğer yandan Dadaşlar Gazze’deki katliamın müsebbiplerine lanet yağdırdı.

KOP DAĞI ŞEHİTLİĞİNDEKİ YÜRÜYÜŞ

Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümü nedeniyle Bayburt Valiliği tarafından çeşitli etkinliklere imza atılıyor. Bu yıl cumhuriyetin yüzüncü yılına tekabül etmesiyle birlikte büyük organizasyonlara hazırlanan Bayburt Valiliği, etkinliklerin ilk ayağını Kop Dağı Şehitliğinde başlattı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, kurum amirleri, emniyet mensupları, MEB AKUB ekibi, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarının ardından şehitliğe çiçekler bırakıldı ve dualar edildi.

Katılımcılara hitap eden Vali Eldivan, bağımsızlığa giden yolda Kop Savunmasının en az Çanakkale Zaferi kadar önem taşıdığına vurgu yaptı. Konuşmasının devamında asırlaşan Cumhuriyet'in temellerinin atılmasında emeği geçen aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ederek katılımcıların Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti.

Türkiye Yüzyılı temalı program, bayraklar eşliğinde tören yürüyüşü ve siperliklerin gezilmesiyle devam etti. Etkinlikler, katılımcılara çorba ikramıyla sona erdi.

AĞRI’DA CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA POLİS ARAÇLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Ağrı’da, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, öğrenciler polisin kullandığı araçları yakından tanıma fırsatı buldu.
Özel bir okulda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), akrep, motosiklet ve trafik araçlarını inceledi, polislerle sohbet etti.
Etkinliğin açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını kutladıklarını belirtti. İpar, etkinliği düzenleyen okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Etkinlik kapsamında, müdürlüğün farklı birimlerinde görevli polisler de öğrencilere faaliyetleriyle ilgili sunumlar yaptı, sorularını yanıtladı. Öğrenciler ise polis araçlarına binerek keyifli anlar yaşadı. Bazı öğrenciler motosiklet ve akreple tur attı. Etkinlik sonunda öğrenciler, polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

POLİSTEN ÖZEL ÖĞRENCİLERE YAŞ PASTA VE HALAY SÜRPRİZİ

Ağrı’da İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ekipleri, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ziyaret ettikleri Ağrı Özel Eğitim Uygulama Okulunda okuyan öğrencilere pasta ikram edip çeşitli hediyeler verdi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ağrı Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören öğrenciler için etkinlik düzenlendi. Okulun bahçesinde düzenlenen sürpriz etkinlikte çalan müzik eşliğinde polis amca ve ablaları ile birlikte halay çekip eğlenen özel öğrenciler, yoğun ilgi gösterdikleri “Alo Kanka” isimli maskotla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Polis ekipleri halaydan sonra özel öğrencilere kullandıkları araçları tanıtmanın yanında çeşitli hediyeler vererek pasta ikram etti.

Yapılan sürpriz karşısında büyük mutluluk yaşayan özel öğrenciler, eğlenceli vakit geçirdi.

AĞRI VALİSİ KOÇ, CUMHURİYETİN 100. YILINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programda gençlerle kahvaltıda buluştu. Programa, Ağrı Gençlik Merkezinde gönüllülük faaliyetlerine katılan 100 gönüllü genç katıldı.

Vali Koç, gençlerin istek ve taleplerini dinlediği programda, Cumhuriyetin kuruluşunu ve önemini vurguladı. “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Bu vesileyle hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. İnşallah siz gençlerimizin sayesinde nice yüz yılları kutlamaya da devam edeceğiz.” diyen Vali Koç, Cumhuriyetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edildiğini hatırlattı. Vali Koç,“Bizler size inanıyoruz, güveniyoruz.” diyerek gençlere güven duyduğunu ifade etti.

Vali Koç, daha sonra gençlerle gelecek planlarıyla ilgili sohbet etti. Programa, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ebru Duru, Gençlik liderleri de katıldı.

CUMHURİYETLE YAŞIT ASIRLIK ÇINARLAR UNUTULMADI

Bingöl’de cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle Vali Ahmet Hamdi Usta, 101 yaşındaki Mehmet Ürek’i ziyaret edip taleplerini dinledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de Cumhuriyetin 100’üncü yılında çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bingöl’deki asırlık çınarları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, Ilıcalar ve Sancak beldesindeki ziyaretlerinin ardından Kültür Mahallesi’nde ikamet eden 1922 doğumlu 101 yaşındaki Mehmet Ürek’i evinde ziyaret etti.

Asırlık çınar Ürek ile sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Usta, onların yaşayan bir tarih olduğunu belirtti. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Usta, “Bu sene 29 Ekimi her zamankinden farklı kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak ediyoruz. Bingöl’de cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bayram kutlamaları çerçevesinde asırlık çınarlarımızı ziyaret ediyorum. İlk önce Ilıcalar beldesinde 107 yaşındaki Esma teyzemizi ziyaret ettim, biraz önce yine Sancak beldesi Arıcılar köyünde Eşraf amcamızı ziyaret ettim, şimdi de Mehmet amcamızın yanındayız. En genci 101 yaşını devirmiş yaşlılarımız. Bu yaşlılarımız cumhuriyetimize tanıklık etmişler, Atatürk’ümüze tanıklık etmişler, tarihimize tanıklık etmiş insanlar. Onları cumhuriyetin 100’üncü yılında evlerinde bizzat ziyaret ediyorum. Onların ihtiyaçlarına, ailelerin durumlarına bakıyorum ve onların anılarını elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Onların hayatlarına dokunmaya çalışıyorum. Çok güzel dualar alıyoruz, maşallah hafızaları iyi, sağlıkları iyi Allah onlara daha uzun, sağlıklı ömürler katsın. Onlar bizim için yaşayan tarih, açılmamış kitaplar. Onları okumayı bilmek lazım'' dedi.

KAMUFLAJ GİYEN MİNİKLER JÖH KOMUTANLIĞINA YÜRÜDÜ

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde askeri kamuflaj giyerek ay-yıldızlı bayraklarla Tatvan Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığına kortej yürüyüşü düzenledi.

Yurdun dört bir tarafında 100. yıla özel etkinlikler son hızıyla devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Cumhuriyet Anaokulunun öğretmenleri ve yaklaşık 120 öğrencisi, ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla Tatvan Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığına yürüdü. 20 metrekarelik devasa Türk bayrağı ile yapılan yürüyüşe minik öğrencilere, öğretmen ve velilerin yanı sıra Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri ve Tatvan Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı personelleri de eşlik etti. Tabur Komutanlığına yürüyen minikleri askerler karşıladı. Düzenlenen karşılama törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İkramların dağıtıldığı etkinlikte hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.

Etkinliğe Tatvan Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Şükrü Çetinkaya, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, şube müdürleri ve veliler katıldı.

Yaklaşık 100 öğrenci ile yürüyüş gerçekleştirildiğinin belirten Tatvan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, “Cumhuriyetimizin 100. yılı çerçevesinde yaptığımız etkinliklerden biri olan Cumhuriyet Anaokulumuzun kortej yürüyüşüne katıldık. Cumhuriyet Anaokulumuzun öğrencilerine eşlik ettik. Okuldan çıkıp Tabur Komutanlığına kadar yürüdük. Komutanımız ve silahlı kuvvetleri görevlisi arkadaşlar bizleri karşıladı. Cumhuriyet Anaokulunda görev yapan arkadaşlara emniyet ve askeri personellere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutladıklarını belirten Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Okan Katar da, “Bin bir zorluk ve mücadele veren bir milletin tekrar dirilişinin, sonsuza dek yaşatmaya söz verdiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü sevgili öğrencilerimizin azimli yürüyüşüyle kutluyoruz. Cumhuriyetimize, tarihimize, ülkemize sahip çıkmak için bayramımızı kutlamak için gelen sevgili öğrencilerimizi, değerli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Bizi misafir eden Tatvan Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanımız Jandarma Binbaşı Şükrü Çetinkaya ve kahraman askerlerine şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

BİTLİS’TE CUMHURİYET’İN 100. YILI ETKİNLİKLERİ

Bitlis’te Cumhuriyet’in 100. yılı münasebeti ile il merkezi ve ilçelerde çeşitli etkinliler düzenleniyor.

Merkezde bulunan Şehit Mahir Ayabak İlkokulu öğrencileri tarafından koreografi çalışması ile Cumhuriyet’in 100. yılı logosu oluşturuldu. Bitlis’in Güroymak ilçesinde ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı personeller tarafından Bayraklı Tepe’de yer alan Türk bayrağı yenilendi.

EBYÜ’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 100. YIL KONSERİ DÜZENLEDİ

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında 3’üncü Ordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Konseri” icra edildi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde 3’üncü Ordu Bölge Bando Komutanlığınca düzenlenen dinletiye Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. A. Ercan Ekici, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter V. Metin Uğurtürk, üniversite personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Konser sırasında çalınan çeşitli türdeki müziklere dinleyiciler alkışlarla eşlik ederek keyifli anlar yaşadı. Konser sonunda sahneye çıkan Rektör Levent, “Solistimiz Mete Kütük’ün icra ettiği Van Marşı’nda geçen dizlerde olduğu gibi başta Filistin olmak üzere dünyanın hiçbir yerinde annelerin ağlamamasını temenni ediyorum” dedi. Daha sonra Orkestra Şefi Bando Binbaşı Aziz Diker’e çiçek takdim eden Rektör Levent, “Şerefli Türk Ordusunun mensubu olan 3’üncü Ordu Bölge Bando Komutanlığımız bizlere çok güzel anlar yaşattı. Şefimiz başta olmak üzere solistimiz ve tüm orkestramıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konserin sona ermesine rağmen dinleyicilerin yoğun isteği üzerine Vatan Marşı’nın bir kez daha çalınmasıyla dinleti sona erdi.

100. YIL ANISINA GÜREŞTİLER

Erzincan Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası düzenlendi. Yıldırım Akbulut Spor Salonunda küçükler, minikler ve yıldızlar kategorisinde 70’e yakın sporcu katıldı. Birbirine üstünlük sağlamak isteyen sporcular kıyasıya mücadele etti. Turnuva hakkında bilgi veren Güreş Antrenörü Habip Halepli, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle düzenlenen turnuvaya ilginin yoğun olduğunu belirterek dereceye girecek olan sporcuların madalya ile ödüllendirileceğini söyledi. Turnuvada ayrıca Yunanistan’da düzenlenen Veteranlar Dünya Şampiyonasında 5.lik elde eden sporcu Serhat Sarıçiçek başarısından dolayı tebrik edildi.

IĞDIR’DA ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD VE HATİM DUASI PROGRAMI

Iğdır’da şehitler için düzenlenen Mevlid ve 100 Hatim Duası programında dualar edildi.

Mevlid ve 100 Hatim Duası programı Merkez Ulu Cami ve Hacı Hacer Camii'nde düzenlendi. Cuma namazı öncesi düzenlenen programda tüm şehitler için ve Filistin’de hayatını kaybedenler için Cumhuriyet'in 100. yılında 100 hatm-i şerifin duası yapıldı. Cuma namazı sonrası Filistin’e gönderilmek üzere tüm Türkiye’de olduğu Iğdır’daki tüm camilerde de yardım toplandı.

MİNİKLER, EKTİKLERİ 100 TOHUMLA GELECEĞE NEFES OLDULAR

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bostanbaşı İlkokulu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ortaklaşa düzenlenen ‘100. Kuruluş Yıldönümünde 100 Tohum Toprakla Buluşuyor ’ etkinliğine katılan çocuklar ektikleri tohumlarla geleceğe nefes oldular.

Yeşilyurt İlçesinde, 29 Ekim 1923 Tarihinde Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 100’ncü Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan Beylerderesi Şehir Parkının içerisinde faaliyete geçen Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzesinde düzenlenen ‘100’ncü Kuruluş Yıldönümünde 100 Tohum Toprakla Buluşuyor” etkinliği için hazırlanan 100 saksıya 100 tohum ekildi.

Etkinliğe, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Bostanbaşı İlkokulu İdarecileri ve Öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. Okullarından servislerle alınarak Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzesine getirilen 100 öğrenci ilk olarak bölgede başka bir örneği olmayan müzenin içerisindeki uçak ve tankın yanı sıra diğer bölümlerde yer alan savaş aletleri ile rölyef uygulamalarını yakından incelediler.

Ellerindeki Türk Bayraklarıyla müzenin dört bir tarafını gezerek hem keyifli anlar yaşayan hem de askeri teçhisatlar hakkında bilgi edinen minik öğrenciler daha sonra kendileri için özel olarak ayarlanan masaların başına geçerek hazırlanan 100 saksıya 100 adet tohum ektiler.

Bostanbaşı İlkokulu öğrencilerinden Fatih Teke ile Fatma Kaya okudukları Cumhuriyet şiiriyle etkinliğe katılanların takdirini topladılar.

Cumhuriyetin 100’ncü Kuruluş Yıldönümüne yakışacak bir etkinliklerine bir yenisini daha eklediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bizim için millet demektir, bağımsızlık demektir, istiklal ve istikbal demektir, vatan demektir, şanlı Türk Bayrağımızın göklerde ilelebet dalgalanması demektir, güçlü ve müreffeh yarınlar demektir. Ülke ve millet olarak Cumhuriyetimizin 100’ncü yaşını büyük bir gururla kutluyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi olarak bu haftaya özel olarak düzenledikleri etkinliklere devam ettiklerini belirten Aslan, “Bostanbaşı İlkokulumuzun değerli yöneticileri ve öğretmenlerinin destekleriyle ‘100’ncü Kuruluş Yıldönümünde 100 Tohum Toprakla Buluşuyor’ adı altında güzel bir etkinlik düzenledik. Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzemizde gerçekleşen özel programa katılan 100 çocuğumuz hazırlanan 100 saksıya tohumları ekerek farkındalık oluşturdular. Şanlı Türk Bayrağımızın huzur ve güven veren gölgesi altında gerçekleşen etkinliğimize katılan çocuklarımızın yaşadıkları mutluluk her şeye değerdir. Çocuklarımız ektikleri tohumlarla adeta geleceğe nefes oldular. Ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın erken yaşlarda geçmişini, tarihini, milli ve manevi değerlerini bilmesi, özümsemesi ülkemizin geleceği açısından büyük öneme sahiptir. Etkinlikte emeği geçen herkese ve özellikle çocuklarımıza Belediye Başkanımız Mehmet Çınar adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. Renkli ve güzel anlara sahne olan etkinlik, Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzesinin ön kısmında çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

BULANIK'TA ‘GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ’ YAPILDI

Muş’un Bulanık Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Gençlik Yürüyüşü”, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bulanık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşe; Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, kamu kurumu müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Pankartların açıldığı yürüyüşte bir konuşma yapan Kaymakam Ocak, “Yeni Mahalle’de toplanarak kent meydanına kadar gerçekleştirilen yürüyüşe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Mehter Marşı ile güzel anlar yaşandı. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milli birlik ve kardeşlik içerisinde ‘Gençlik Yürüyüşü’ adı altında 200 metre uzunluğundaki dev bayrağımız ve açılan pankartlarımız, öğrencilerimiz tarafından omuzlarda taşındı. Halkın yoğun ilgisi ve büyük coşkusuyla yapılan yürüyüş, alkışlar ve müziklerle anlamlı, duygu dolu anlar yaşattı. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Daha nice 100. yılları sizinle birlikte aşacağız” dedi.

TUNCELİ’DE 100. YIL ETKİNLİKLERİ

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arası futbol ve voleybol turnuvaları düzenlendi.

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, kaymakamlık himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen turnuvaya ilçede bulunan okullardan oluşan takımlar katıldı. Cumhuriyetin 100. yılına şahitlik eden öğrenciler, sahada ter döktü. Futbol turnuvasında, ortaokullar arasında Raşit Yüksel İmam Hatip Ortaokulu takımı şampiyon olurken, liseler arası futbol turnuvasında ise Çok Programlı Anadolu Lisesi takımı şampiyon oldu.

Voleybol turnuvasının şampiyonu da yine Çok Programlı Anadolu Lisesi takımı birinci oldu.

Cumhuriyetin 100. Yılı çerçevesinde çeşitli kutlama etkinliklerinin ilçede devam edeceği belirtildi.

 
ETSO meclisi il ekonomisini değerlendirdi
 
Kadıoğlu ATAUNİ Eczacılık eğitimi vizyonunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de şehit yadigarlarına vefa
Aşkale ilçe Kaymakamı Emre Oğuztürk, ilçedeki şehit ailelerini ziyaret etti
100. Yıl anısına bin fidan toprakla buluştu
Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Oltu ilçesinde bin sarıçam fidanı toprakla buluştu.
Vali Polat’tan Kars halkına bayrak çağrısı
 Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, vatandaşlara halkına çağrıda bulundu.
 
Aşkale’de 100. Yıl anısına 100 fidan
Cumhuriyet 'in 100. yıl dönümüne günler kala Erzurum'un Aşkale ilçesinde 100 fidan toprakla buluştu.
Oltu’nun tansiyonunu ölçtüler
Oltu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul önünde ...
ETB’den öğrencilerle hasat mesaisi
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Pasinler ilçesinde bulunan patates ...
 
Tortum Şelalesi gökkuşağı ile bezendi
Erzurum'un eşsiz güzelliklerinden biri olan Tortum Şelalesi, son günlerde ...
MTF’den Şenkaya’ya peysaj desteği
Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden ...
Enerji Kentler Birliği toplandı
Türkiye’de 149 belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentler Birliği (EKB), ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva