ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SİYASET
26 Temmuz 2015 Pazar - 09:58

Milletvekili Uçum’dan HDP tepkisi

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, HDP ve PKK’nin seçim öncesinde silah ve baskı esaslı siyaset gütmesi ve bölgede bu yöntemle seçim sonuçlarını etkilemesi, demokratik çağrılarında da samimi olmadıklarını ortaya koyduğunu belirtti.

Milletvekili Uçum’dan HDP tepkisi

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, HDP ve PKK’nin seçim öncesinde silah ve baskı esaslı siyaset gütmesi ve bölgede bu yöntemle seçim sonuçlarını etkilemesi, demokratik çağrılarında da samimi olmadıklarını ortaya koyduğunu belirtti.

Milletvekili Uçum, “Seçimden sonra gayrimeşru bu siyaset, HDP ve PKK tarafından devam ettiriliyor. Yapılan bu eylemler ve dile getirilen söylemler, Abdullah Öcalan’ın son üç nevrozda verdiği mesajları etkisizleştiren, önemsizleştiren bir tutumu ortaya çıkarıyor” dedi.

“PKK, KCK VE ONLARLA BİRLİKTE HAREKET EDEN HDP YÖNETİMİ ÇÖZÜM SÜRECİNİN ASLİ AMACINA AYKIRI BİR PRATİK ORTAYA KOYUYOR”

"PKK ve KCK ikili siyaset yürütüyorlar. Onların kontrolündeki HDP de takiyye siyasetini devam ettiriyor" diyen Milletvekili Mehmet Uçum, “Bu aktörler, çözüm sürecini kendilerine teritoryal hükümranlık alanı kurmak için kullandılar. Bu tutum, Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik bir saldırı olarak ortaya çıkıyor. Oysa çözüm sürecinin amacı, Türkiye’nin demokratik bütünlüğü üzerinden kalıcı bir çözüme ulaşmaktır. Tüm bu eylemlerin gösterdiği sonuç şudur ki, PKK, KCK ve onlarla birlikte hareket eden HDP yönetimi çözüm sürecinin asli amacına aykırı bir pratik ortaya koyuyor. Bu aktörlerin asli amaca aykırı tutumları sebebiyle çözüm sürecinin eski anlamıyla yürümeyeceği netleşiyor. Çözüm sürecinin temel koşul olan boyutu, silahlı unsurların ülke dışına çıkması, silahların gömülmesi ve demokratik siyasetin eksiksiz bir biçimde yaşama geçmesiydi. Ancak PKK ve KCK tarafından çözüm sürecinin silahsızlanma boyutu Rojova’dan sonra iptal edildi. Yani demokratik siyasetle yürütülmesi gereken süreç, PKK ve KCK tarafından paradigma değişikliğine zorlandı. Bu aktörlerin yeni paradigması, silah, şiddet ve teröre dayalı siyaseti yeniden devreye sokarak çözüm sürecinden ayrılıkçı bir siyaset ortaya çıkarmak şeklinde belirlendi. Türkiye’nin demokratik bütünlüğüne aykırı sonuçlar doğurması halinde çözüm sürecinin başladığı gibi yürüyemeyeceği son derece açıktır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE KÜRTLERE YÖNELİK, İNKAR VE ASİMİLASYON POLİTİKALARI AK PARTİ HÜKÜMETLERİYLE BİRLİKTE ORTADAN KALDIRILDI”

Türkiye’de Kürtlere yönelik, inkar ve asimilasyon politikalarının AK Parti Hükümetleriyle birlikte ortadan kaldırıldığını ifade eden Uçum, “Dolayısıyla, demokratik siyasetten başka hiçbir metod meşru olarak kabul edilemez. Çözüm sürecinin bundan sonraki yeni içeriği demokratik siyaset esaslı olarak Türkiye demokrasisini güçlendirmektir. Buna göre, silah, şiddet, terör ve baskıya dayalı her yöntem gayrimeşrudur ve çözüm süreci karşıtıdır. Şu anda etnik ve baskıcı bir milliyetçilik üzerinden yeni bir strateji ile karşı karşıyayız ve bu strateji, Kürt sorununun demokrasi içinde çözümü üzerinden değil, Türkiye karşıtı bir anlayış üzerinden yürütülüyor. Bir diğer deyişle, Türkiye’de Kürtler adına hareket ettiğini iddia eden legal, illegal siyasi aktörler Kürt sorununun çözümü için değil, Kürtleri kullanarak Türkiye’nin demokratik bütünlüğünü bozmaya yönelik bir pratik içine girdiler. Türkiye’deki demokrasi güçlerinin böyle bir tutuma karşı durma hakları vardır. Bu hakka sahiptirler. Ülkede demokratik siyasetin meşruiyetine inananlar şiddet siyasetine tavır almak, teröre dayalı siyasetin meşru olmadığını söylemek yükümlülüğü altındadır” şeklinde konuştu.

“ARTIK KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN VE BÖLGEDEKİ BÜTÜN KÜRTLERİN KENDİLERİ ADINA HAREKET ETTİĞİNİ İDDİA EDEN GÜÇLER TARAFINDAN TÜRKİYE’YE KARŞI SOSYOLOJİK OLARAK KULLANILMAK İSTENDİKLERİNİ GÖRMELERİ GEREKİYOR”

Türkiye’nin güçlenmesinden ve bölgede etkili olmasından rahatsız olan post sömürgeci güçler, şiddet ve terör yöntemlerini devreye sokarak düne kadar çözüm sürecinde rol alan yapıları çözüm sürecinin karşıtı noktasına getirdiklerine dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Son zamanlardaki şiddet ve terör eylemleri post sömürgeci güçlerin amaçlarına hizmet ediyor ve çözüm sürecini engelleme hedefi içeriyor. DAEŞ’e destek verdiği iddia edilen Hükümetin son günlerde DAEŞ’e yönelik etkili operasyonlar yapması ve bu konuda uluslararası koalisyonla birlikte hareket etmesi Türkiye karşıtı iddia sahiplerinin ezberlerini bozuyor. DAEŞ ve PKK eylemlerinin paralel olarak devreye sokulması da son derece manidardır. Artık Kürt vatandaşlarımızın ve bölgedeki bütün Kürtlerin kendileri adına hareket ettiğini iddia eden güçler tarafından Türkiye’ye karşı sosyolojik olarak kullanılmak istendiklerini görmeleri gerekiyor. O Türkiye ki, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de ülkesidir. Türkiye’de yaşayan bütün kimliklerin ülkesidir. Türkiye’ye karşı bu operasyonlar aynı zamanda Kürlere karşı da yapılıyor. Bu tür eylem ve organizasyonlar Kürtlerin demokratik siyaset temelinde meşru olan taleplerini de gölgeliyor. Buradan çağrımız ülke üzerinden yurtseverlik çağrısıdır. Türkiye’de toplumun tüm kesimlerinin Türkler, Kürtler ve diğer tüm kimliklerinin Türkiye Toplumu olarak yeni bir millet oluşturma çabasına bir saldırı vardır. Yani Türkiye karşıtı güçler Türkiye Toplumunun bütün bileşenleri ile birlikte oluşturmakta olduğu Türkiye Milletinin yeniden inşasını engelleme çabası içindedir. Türkiye Milletinin oluşum süreci, cumhuriyetin kuruluşunda olduğunun aksine ayrıştırıcı ve dışlayıcı değil, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir felsefeye dayanıyor. İşte tüm bu eylemler, Türkiye Toplumunun bütünleşme sürecini engellemek amacıyla yapılıyor. Ayrılıkçı hareketler, Türkiye’nin tamamına zarar verir. Bu nedenle, Türkiye’nin demokratik bütünlüğüne sahip çıkmak bugünün en önemli yurtseverlik görevidir.”

 
Erzincan’da terör operasyonu: 8 gözaltı
 
Kalalılardan hizmete övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Millet iradesi galip gelecektir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, yaşanan terör olaylarına tepki ...
Aydın gündemi değerlendirdi
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, İhlas Haber Ajansı Erzurum ...
Yeşilyurt’tan basına kutlama
AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt: Basın Bayramı’nı kutladı
 
Aydemir Basın Bayramını kutladı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Doğu Anadolu Gazeteciler ...
Aydın’dan basın turu
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil ...
Çat Belediyesi hizmet binasına kavuşuyor
Çat İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan hizmet binası göz kırpmaya başladı. ...
 
Aydın’dan Erzurum Kongresi mesajı
MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın 23 Temmuz Erzurum kongresinin 96. ...
Başkan Sekmen’den kınama
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şanlıurfa, Kars ve ...
Başkan Sekmen Oltu’da yatırımları inceledi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum yöneticileriyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva