ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2016 Pazartesi - 16:59

Milletvekili Aydemir önerdi, Bakan Işık destekledi

Aydemir’in Milli Savunma Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde dile getirdiği, Erzurum’da ANT işletimindeki boru hatlarının sivil kullanımına açılması ve ANT binasının yenilenmesine yönelik önerileri kabul gördü

Milletvekili Aydemir önerdi, Bakan Işık destekledi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in Milli Savunma Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde dile getirdiği, Erzurum’da ANT işletimindeki boru hatlarının sivil kullanımına açılması ve ANT binasının yenilenmesine yönelik önerileri kabul gördü. Bakan Fikri Işık, önerilerin değerlendirileceğini, boru hattının sivil kullanıma açılması noktasında çalışma başlattıklarını açıkladı.

HAYATİ ÖNERİLER

Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen 2017 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinde hemen her bakanlıkla ilgili olarak ‘Erzurum Beklentilerini’ önerilerle gündeme taşıyan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim aydemir, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde de ille ilgili önerilerini komisyon gündemine getirdi.

‘SAYIN BAKIM ERZURUM’A  VAKIFTIR’

Milli Savunma Bakanı Fikri ışık’ın Erzurum’u çok iyi tanıdığına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Bakanım, Erzurum’u siz çok yakın biliyorsunuz, bulunduğunuz vazifelerde Erzurum’a projeksiyonlarınız çok açıktı, Allah razı olsun. ‘dedi.

AYDEMİR’İN ÖNERİLERİ

Sunum bölümünde Erzurum ile ilgili önerilerini bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Bizim bir-iki tane temennimiz var, beklentimiz var. Erzurum’da Millî Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Akaryakıt Boru Hattı Tesisleri İşletme Başkanlığının bazı üniteleri bulunuyor, ANT, önemli bir birim. Bunun kitabi bir tarifi var, diyor ki: “Barışta ve savaşta Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve dış takviye kuvvetlerinin, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının akaryakıt ve madeni yağ stoklarını muhafaza etmek ve bunları akaryakıt boru hattı veya diğer nakliye araçları ile askerî birliklere ulaştırmak, atıl kapasitenin ülke ekonomisi yararına kullanılması gibi hayati görevleri var’ Türkiye -NATO akaryakıt boru hattı sisteminin işletme ve bakım onarımını yapmak da bu kuruluşun görevleri arasındadır diye de kayıt düşüyor. Bu teşkilatın Erzurum’da bulunan Erzurum TF-23 tank çiftliği şefliğinin yeni bir idari binaya ihtiyacı var, çok ciddi bir ihtiyaç bu. Karda, kışta arkadaşlarımız eski bina içerisinde görev yapmakta hakikaten zorlanıyorlar, bizatihi ben şahidiyim bu hadisenin. Sonra buranın tank yollara son derece harap ve kullanışsız, bu yolların mevcut hâli sadece yürüme yolu şeklinde, araçların seyri mümkün değil. Araç gidebilecek şekilde bu yolların yapılıp asfalt yol hâline gelmesi zaruri bir ihtiyaç. Ayrıca tank bölgelerine nizamiye yapılması gerekiyor. Sanırım teknik arkadaşlarımızın bu konular üzerinde bir çalışma yapması lazım. sizin müzaheretinizi bekliyoruz.’ diye konuştu.

BORU HATLARININ SİVİL KULLANIMA AÇILMASI ÖNERİSİ

ANT işletimindeki boru hatlarının sivil kullanımına açılmasının ekonomik açıdan bölgeye faydalar taşıyacağı ve yeni istihdam alanları oluşturacağına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘ANT işletimindeki boru hatları sivil kullanımına da açılırsa, yıllardır biz böyle bir talep üzereyiz, İskenderun rafinerisinden Erzurum’a boru hatlarıyla motorin ve gerekli düzenlemelerin yapılması hâlinde benzin nakledilmesi de mümkün olabilir. Böyle bir uygulama Erzurum ve doğu ekonomisine can simidi olur. Bölge bayilerine nakliyat Erzurum’da yapılabilecek, nakliye ücretleri düşecek, tankerlerin benzin giderleri de bu sayede azalacaktır. ‘ dedi.

YENİ İSTİHDAM İMKANLARI

Boru hatlarının sivil kullanıma açılmasıyla yeni istihdam olanaklarının oluşacağına değinen Aydemir, ‘Böylelikle Erzurum’a ek bir istihdam imkânı da doğacaktır. Bu hususun talimatınızla araştırılıp hayata geçirilmesini önemli talep ediyorum.’ kaydını düştü.

BAKAN IŞIK’TAN AYDEMİR’İN ÖNERİLERİNE DESTEK

Bütçe görüşmelerinin sonuç bölümünde bir değerlendirme yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milletvekili Aydemir’in beklentilerine vurgu yaparak, ‘Sayın İbrahim Aydemir “Erzurum?un özellikle yeni bir idari binaya ANT?de ihtiyacı var.” demişti. Onu hemen arkadaşlarımız da not aldılar. Bunlarla ilgili değerlendirmeyi yapacağız.  Bu, boru hatlarının sivil kullanımına açılması konusunu da arkadaşlarımız zaten çalışıyorlar. Bildiğim kadarıyla bazı uygulamalar da var ama çok detayını bilmiyorum, onu üzerinde özellikle değerlendirelim.’ dedi.

 
Sekmen: 'Bayrak milletlerin namusudur'
 
Bölücü hainden korkunç itiraf
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ Erzurum’da bin konut inşa edecek
TOKİ tarafından 2017 yılında Erzurum’da bin konut inşa edileceği açıklandı.
Aydemir’den 6 tespit, 6 teklif
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Orman ve Su işleri Bakanlığı ...
Erzurum esnafından Almanya çıkarması
Türkiye'de aralarında Erzurum'un da bulunduğu 8 ilde yürütülen 'Esnaf ...
 
DOSİAD açıkladı..
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum trafiğine bir yılda 4 bin 823 yeni araç eklendi. ...
Erzurum'da bir ayda 2 bin 925 devir
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK 2016 eylül dönemi araç devir verilerini paylaştı
Erzurum havalimanı yolcu sayısında yüzde 11'lik artış
M.AKDAĞ-DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2016 yılı Ekim Ayı Havalimanı ...
 
Erzurum’un kredi hacmi açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da eylül ayı bazında 4.4 milyar TL’si kamu, 2,4 milyar ...
Vergide yüzde 64.8’lik başarı
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2016 ekim dönemi Vergi geliri tahakkuk ve tahsilat oranlarını paylaştı
Beklenen karar açıklandı...
Kafkas Cephesi'nde, 100 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı’nın yaşandığı Kop ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva