ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
3 Kasım 2017 Cuma - 16:06

Milletvekili Aydemir’den 8 tarımsal talep

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde Erzurum’a yönelik 8 önemli talepte bulundu.

Milletvekili Aydemir’den 8 tarımsal talep

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde Erzurum’a yönelik 8 önemli talepte bulundu.
İŞTE TALEPLER
Tarım Bakanlığınca yürütülecek her türlü yeni gıda ve hayvancılık politikalarının merkez üssünün Erzurum olmasını talep eden Milletvekili Aydemir, Erzurum’da bir an önce tarım arazileri ve verimli ovaları koruyacak arazi kullanım planları ve ovalarımızın belirlenmesi çalışmalarının acilen tamamlanması, Erzurum’daki tarımsal kuraklığın giderilmesi için, planlandığı şekilde barajlardan beslenen sulama kanallarının makul bir sürede işler hâle getirilmesi, İlde sulanan arazi varlığının istenilen seviyeye ulaşması için özellikle su tasarrufuna imkân sağlayan basınçlı modern sulama yatırımlarına ilgili kuruluşlarla koordineli bir şekilde devam edilmesi, koyun yetiştiriciliğine yönelik teşviklerin artırılması, ‘süt ve et üretiminde sözleşmeli model geliştirilmesi projesi’nin pilot il olarak Erzurum’dan başlatılması, büyük bir tatlısu balıkçılığı potansiyelinin bulunduğu Erzurum’da yerel tarım teşkilatlarının daha uygulanabilir ve büyük projeler gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, DAP Acil Eylem Planı’nda tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine öncelik verilmesini istedi.
AYDEMİR: ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, BÖLÜCÜLERE LANET OLSUN..
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2018 yılı bütçesi üzerine görüşlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, sunumuna Şemdinli Şehitlerini rahmet ve minnetle anarak başladı, terörü ve bölücü hainleri lanetledi.
AYDEMİR’İN SUNUMU
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2018 yılı bütçesini irdeleyen Milletvekili Aydemir, ‘Burada görüştüğümüz bütün bütçeler çok değerli ama Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçesi çok daha özel önem ifade ediyor. Değerli Bakanımız az zaman oldu başlayalı ama interaktif bir çalışma üslubunu tercih ediyor. Sahada, özellikle, şeriklerle, ortaklarla günlerce bulunuyor gittiği illerde, oralardan aldığımız geri dönüşüm bunu işaret ediyor. Bu yönüyle de bulunduğu yeri hak ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Tabii, ondan önceki bakanlarımız da öyleydi. Burada da gene hakkı teslim sadedinde söylemek lazım ki ak anlayışı ifade eden hükûmetlerimizde vazife yapan bütün bakanlarımız, cumhuriyet tarihinin en büyük gıda, tarım ve hayvancılık projelerini hayata geçirdiler. Yine, hizmet ehlî herkes kabul eder ki bakanlarımız büyük yatırımların altına imza atmışlar, yüksek miktardaki mali kaynakları bu alana aktarmışlardır. Kendilerine müteşekkiriz, var olsunlar. Öncekilerden nöbeti devralan Değerli Bakanımız hem tecrübesiyle hem dinamik hâliyle, hizmete adanan hâletiruhiyesiyle ve icraatçı kişiliğiyle teşkilata yeni bir ruh kazandırdı. Bunu aynelyakîn gözlemledik biz, gözlemliyoruz. Başarı endeksli hayat tarzının ve ak davaya sadakatinin başarısını daim kılacağını bilmekle birlikte, Cenab-ı Hak’ın inayetiyle kuşanmasını yürekten temenni ediyorum. ‘ dedi.
AYDEMİR: TARIMSAL YATIRIMLARI GIPTAYLA İZLİYORUZ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yatırım, proje ve desteklerinin sahada sektör temsilcileriyle gıpta ile izlediklerini söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Değerli Bakanım, tarımı destekleyen projelerinizi sahada sektör temsilcileriyle gıptayla izliyoruz. Mühim olanı, tarımsal desteklemelerde maksimum etkinliği sağlayan doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını ve gıda güvenilirliğini gözetmektir ki böyle de yapılıyor. Yine önemli olanı, tarımda gerekli yapısal dönüşümleri, öncelikli alanlarda rasyonel ve çağdaş üretim modellerini esas almaktır ki böyle yapılıyor. Bakanlığımızın birincil hedefinin nüfusumuzun yeterli, kaliteli ve güvenilir gıdayla beslenmesi olduğunu da biliyorum ve bunun üzerine yoğunlaştığınızı da bizatihi müşahede ediyoruz. ‘ ifadesini kullandı.
AK PARTİYE TARIMA GETİRİLEN AK YAKLAŞIM
AK Parti döneminde tarıma yeni bir bakış açısı getirildiği, sektörde yatırımlar, projeler ve desteklerle AK bir dönemin başlatıldığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Yine biliyoruz ki ak tarım anlayışının öncelikli hedefi, tarım ürünlerinde ihracatçı konumunu daha da geliştiren, rekabet gücünü artırmış, dünyada ve bölgesinde tarım alanında söz sahibi bir ülke olmaktır. Ancak not düşüyoruz ki bu hedeflere ulaşabilmek için Bakanlığımızın alacağı ilave mesafeler bulunuyor. Bu noktada hepimiz çok net biliyoruz, atılacak her adımın arkasında kayıtsız şartsız milletimizin desteği vardır. Ve yine biliyoruz ki bu nevi atılımların müzahiri pozisyonunda bir büyük lider Sayın Cumhurbaşkanımız bulunuyor, kendilerine minnettarız. Biz de bu raddede kayda geçmek durumundayız ki milletvekilleri olarak tarım ve hayvancılık projelerini desteklemeyi bir büyük vatan vazifesi olarak görüyoruz. Bu hâl üzere de devam edeceğiz. ‘ diye konuştu.
TARIMSAL DESTEKLER
Konuşmasında tarımsal desteklere de değinen Milletvekili Aydemir, ‘Değerli Bakanım, tarımsal desteklerin arzu edilen ölçülere varması mutlu ediyor dedik. Bu kaynakların israf edilmeden üretime yönelik, rasyonel ve daha rantabl şekilde büyük projelere aktarılacağından şüphe etmiyoruz. Bakanlığımızın, Hükûmet programında altı çizildiği gibi, tarımsal destekleri şekillendirirken ülkemizin arz dengesini ve dış ticaret politikalarımızı da dikkate alacağını biliyoruz, bunu önemsiyoruz. ‘ dedi.
AYDEMİR’DEN ERZURUM VE BÖLGESEL TARIM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRMESİ
Konuşmasında Erzurum özelinde Doğu Anadolu Bölgesinin tarımsal potansiyel ve kaynaklarıyla sunulan imkan ve verilen fırsatlara atıfta bulunan ve Erzurum’la ilgili taleplerini dillendiren Milletvekili Aydemir, ‘Malumunuz, ekonomik genetiği, iktisadi kalkınma kodları tarım ve hayvancılığı ifade eden bir ilin, Erzurum’un milletvekiliyim. Taleplerimiz olacak bu noktada. Bunlar sadece ilimiz için değil elbette, hususen bölgemiz için de. Ama bir özel toplantıda ben söyledim, kendimizi tarif ederken bölgelere göre tefrik etmenin nihayetinde zihin kodlarımıza ayrılıkçı bir tohum attığını, dolayısıyla bölgelerden arınarak ekonomik kodlarla kendimizi tarif etmenin daha uygun olacağını daha önce ifade etmiştim, gene bu hâl üzere ben konuşmamı yapıyorum. Bölgemizden kastım da zaten şudur: Tarım ve hayvancılığı tarif ediyor bizim bulunduğumuz yer. Yani Erzurum da öyle, işte, Bedia Hanım’ın temsil ettiği Van da öyle, yahut İstanbul Milletvekili olsa da Aykut Bey'in Kars-Erzurum karışımı da öyle. Dolayısıyla ben bu sadette söylüyorum .’ kaydını düştü.
AYDEMİR: ERZURUM TARIMDA BÖLESİNİN MERKEZ ÜSSÜ OLMALI
Erzurum’un gıda, tarım ve hayvancılık odağında üretilen ve güdülen politikalarda merkez üs olarak kaydedilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Bakanlıkça yürütülecek her türlü yeni gıda ve hayvancılık politikalarının merkez üssünün Erzurum olmasını talep ediyoruz. Erzurum, malumunuz, bölgede en büyük il, büyükşehir bir il. Pilot uygulamalar şehrimiz merkez olmak üzere bölgemizde başlatılmalı diye düşünüyoruz. İşletmeleri ekonomik ölçek büyüklüğüne ulaştıracak projeler ilk olarak doğuda yürütülmelidir. ‘ dedi.
AYDEMİR’DEN ERZURUM’UN TARIMSAL ENVANTERİNE YÖNELİK ÇALIŞMA TALEBİ
Bütçe görüşmelerinde Erzurum’la ilgili beklentilerini açıklayan Milletvekili Aydemir, ‘Şehrimizde bir an önce tarım arazilerimizi ve verimli ovalarımızı koruyacak arazi kullanım planları ve ovalarımızın belirlenmesi çalışmaları acilen tamamlanmalıdır. Erzurum’daki tarımsal kuraklığın giderilmesi için, planlandığı şekilde barajlarımızdan beslenen sulama kanalları makul bir sürede işler hâle getirilmelidir. Hayvancılık için gerekli olan yem bitkilerinden gerekli verimin alınması da zaten buna bağlıdır. İlimizde sulanan arazi varlığının istenilen seviyeye ulaşması için özellikle su tasarrufuna imkân sağlayan basınçlı modern sulama yatırımlarına ilgili kuruluşlarla koordineli bir şekilde devam edilmelidir. ‘ taleplerinde bulundu.
AYDEMİR’DEN KOYUN YETİŞTİRİCİLİ TEŞVİKİ VURGUSU
Erzurum’un hayvan yetiştiriciliği babında kaynak, potansiyel ve arazi imkanları bakımından önemli bir ayrıcalık gösterdiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Şehrimizde koyun yetiştiriciliğine yönelik teşviklerin artırılması çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu kayda geçiyorum. Hükûmet programında bulunan “süt ve et üretiminde sözleşmeli model geliştirilmesi projesi” pilot il olarak gene Erzurum’dan başlatılsın istiyorum.’ dedi.
AYDEMİR’DEN BALIKÇILIĞA YÖNELİK TALEP
Konuşmasının talep bölümünde Erzurum’daki Tatlısu balıkçılığına da değinen Milletvekili Aydemir,
‘Erzurum’da büyük bir tatlısu balıkçılığı potansiyelinin bulunduğu bir vakıadır ve sizin de malumunuzdur. Bu konuda yerel tarım teşkilatlarının daha uygulanabilir ve büyük projeler gerçekleştirmelerine ihtiyaç var. Müzahir olmanızı talep ediyoruz. DAP Acil Eylem Planı’nda tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine öncelik verilmesi ve Bakanlığımızın yerel teşkilatlarının bu idaremizle daha sıkı iş birliği yapmasında da yarar görüyoruz. Sayın Bakanımızın Erzurum hayvancılığı için özel bir ilgi göstereceğinden eminim. Bölge hayvancılığı için olduğu gibi, bütün Türkiye sathında da bulunduğu sahada özel ilgi göstereceğini biliyorum. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun diyorum.’ İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 
Erzurum'da tarım gündemi
 
Yurt dışına kaçarken yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da tarım gündemi
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Türkiye’de kişi başına düşen et tüketimi ...
Erzurum Ekim 2017 TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK ekim ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı
Pasinler TSO’dan Sertoğlu’na hizmet teşekkürü
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ayrancı, ...
 
Tarımın ‘Sultanları’ Sertifika ve sağım makinalarını aldı
NESRİN ÇETİNKAYA-Kırsalda Yaşayan ve Çiftçilikle Uğraşan Kadınlara Yönelik ...
Erzurum'da 178 firmaya imalat denetimi
NESRİN ÇETİNKAYA-1 Temmuz 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 7033 ...
KUDAKA'dan yeni proje
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri için gelişme planlarının oluşturulmasını ...
 
Kültür Yolu Projesi’nin birinci etabı tamamlandı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kültür ...
Şimşek 2023 sürecini paylaştı
Yarınları Birlikte Şekillendirelim” sloganı ile yarınlara yürüyen Erzurum ...
Narman Şehitler Barajı ihale aşamasında
NESRİN ÇETİNKAYA-Narman halkının yıllardır özlemle beklediği Narman Şehitler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva