ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>EKONOMİ
18 Ağustos 2015 Salı - 00:46

Milletvekili Aydemir: ‘Kararlı olmalıyız’

Milletvekili Aydemir Erzurum’un ekonomik kodlarını değerlendirmek, geri kalmışlığa takılan ekonomi ezberini bozmak zorundayız.” dedi.

Milletvekili Aydemir: ‘Kararlı olmalıyız’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum ekonomisinde fırsatların tehditlerden daha fazla olduğunu, önemli olanın değerler yaklaşımı sergilenerek ekonomide yeni kazanımlar oluşturmak olduğunu bildirdi. Aydemir Erzurum’un ekonomik kodlarını değerlendirmek, geri kalmışlığa takılan ekonomi ezberini bozmak zorundayız.”dedi.

ERZURUM KENDİNİ FARKETMELİ

Erzurum ekonomisinin bölgede hala ve etkili biçimde müessir rol oynadığını, bölge illeri ticaret ekseninin Erzurum merkezli olarak yürütüldüğü ve yönlendirildiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Biz artık ekonomide kendi markalarımızı, kendi kalkınma modelimizi ortaya koymak ve ülkenin ekonomide gelişmiş on ili arasına girmek durumundayız. Bunun tek yolu, kaynak, potansiyel ve değerlerimize farkındalıkla yaklaşmak ve kararlı olmaktır. “dedi.

EKONOMİDE SÖYLEM VE EYLEM İLİŞKİSİ

Ekonomide söylem ve eylem ilişkisine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ekonomisinde büyüme ve gelişme adına bir kararlılık oluşturmak adına önce tüm ekonomi aktörlerinin görüşlerine ihtiyaç var. Sonra istişare ve daha sonra ortak akıl sermayesinde buluşma. Biz ekonomi üzerine eylemler kadar söylemleri de önemli buluyor ve ciddiye alıyoruz. Barika-i hakikat müsademeyi efkardan doğar, hakikatini unutmamalıyız’ diye konuştu.

ARTIK TEVBE ZAMANI

Aydemir, ‘Biz her vesile ile öncelikle şunu seslendiriyoruz; bütünde olduğu gibi ekonomik mesele ve problemlerin giderilmesi noktasında önce pozitif olmalıyız. ‘Çöktük, bittik, geri kaldık, tükendik, kalkınamayız’ gibi ifadelere artık tevbe zamanıdır. Hepimiz ‘ben varsam çare de var’ anlayışında zihni, fikri ve kalbi bir anlayışta buluşmak zorundayız. Bizden bir şey olmaz, şeklindeki sakat ve bu coğrafyanın evlatlarına yakışmayan anlayışı terk etmek, kalkınma yolunun farzıdır. Önce Erzurumluluğumuza teslim olmak, sonra ekonomik değer, potansiyel ve tecrübelerimize güvenmek ve daha sonra da pozitif bir yaklaşımla kalkınma heyecan ve enerjisini harekete geçirmek durumundayız. Ağlayan değil çabalayan olmaktır mesele. Tüm benlik ve içtenliğimizle. Bir kalkınma imanında bütünleşmemiz lazım.’ dedi.

ERZURUM İÇİN YENİ TEMA

Erzurum’da esnaf ve sanatkardan işadamı ve sanayiciye kadar tüm ekonomi aktörlerinin artık büyük düşünmek ve büyük hedeflere yönelmek durumunda olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Kalkınma yolunda teferruat oluşturan tüm unsurlar elbette önemlidir ve ciddiye alınmalıdır. Ancak detaya takılmak ve bunda müessir olmak bizde hep ‘kalkınmayız’ saplantısını oluşturdu. Artık ekonomide Erzurum tema’sını değiştirmek zorundayız. Yeni tema ‘Ekonomide Erzurum Dirilişi’ olmalı, tüm ekonomi aktör ve dinamikleri bu hedefte azim, emek, söylem, akıl ve eylemlerini buluşturmalıdır’ diye konuştu.

MÜSİAD İSTİŞARE TOPLANTISI

AK Parti Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir MÜSİAD Erzurum Şubesi’nde gerçekleştirilen Ekonomik istişare toplantısına katıldı. MÜSİAD’ın konuğu olan Taşkesenlioğlu ve Aydemir toplantıda ekonomik görüşlerini paylaştı, öngörülerini aktardı.

MÜSİAD’IN ÖNEMİ

MÜSİAD gibi ülke ekonomisine yön veren Sivil İnisiyatif gücüyle istişare etmenin aynı zamanda bölge ekonomisinde ortak akılla buluşmak ve ortak adres ve ufka yönelmek olduğunu ifade eden Milletvekili İbrahim Aydemir, MÜSİAD’ın ekonomide olduğu gibi diğer sosyal alanlarda da hayati ve önemli bir sinerjinin, kalkınma ve gelişme heyecan ve ufkunun adresi olduğunu vurguladı.

KALKINMA ŞİFRE VE KODLARINI KULLANMAK

Erzurum’da 14 ile hitap eden Doğu Anadolu Kalkınma Projesi Bölge idaresi Başkanlığı’nın bulunduğunu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destek Kurumu ve KUDAKA gibi tarımsal proje üreten, proje üreticilerine destek olan ve mali katkıda bulunan ekonomi kurumlarının faaliyet verdiğini belirten Aydemir, ‘Şimdi tüm bunları bu ilin potansiyeli, kaynakları ile bütünleştirin. Ortaya gelişme, büyüme ve kalkınma haritası çıkar. Yani un var, yağ var, şeker var, mesele helva yapmak. Meseleyi ekonomi lisanıyla ifade edersek, kalkınma şifre ve kodlarını kullanmak görevimiz olmalıdır.’ kaydını düştü.

 

Erzurum’un sosyal alanlarda diğer bölge illeriyle kıyas götüremeyecek boyutta ciddi bir performans sergilediği ve öne geçtiğini hatırlatan Aydemir, aynı heyecanı ekonomide yaşatmak ve yaşatmak için önce zihniyette başlayacak bir buluşma ve bütünleşmenin gerektiğinden söz etti.

AYDEMİR’DEN EMEK-YOĞUN VURGUSU

Erzurum’da sağlık, eğitim, turizm gibi hizmet sektörlerinin istihdam açısından çok önemli olduğunu ancak emek yoğun ağırlıklı olması yüzünden tarım sektörünün işgücünün katma değer üretmesi boyutunda ve istihdam sorunun giderilmesi açısından daha önemli olduğunu ifade eden Aydemir, ‘Biz Erzurum’da kalkınma ve gelişme sorunun giderilmesi, göç meselesinin sona erdirilmesi, istihdam probleminin çözülmesi için Tarımsal Sanayiyi bir çare kapısı olarak görüyoruz. Bunu defaten söyledik ve söyleyeceğiz. Erzurum’da kırsal kesimden göçü azaltmak, buralardaki tarımsal kıymetleri ekonomiye kazandırmak için Organize Tarım Sanayi Bölgesini kurmalıyız. Tarla ürünlerinden, hayvansal ürünlere kadar tüm tarımsal değerlerimizi  bu bölgede sanayi ile pazara sunulacak halde değerlendirmeyi öngörüyoruz. Böyle bir Sanayi alanı bölgede de ilk ve tek olacaktır. Gerek kırsal kesimde ve gerekse Tarımsal Sanayi OSB’si hinterlandında istihdam sorunu da çözüm bulur hale gelecektir.” vurgusunu yaptı.

ERZURUM EKONOMİSİ TARİF EDİLEBİLİR OLMALI

Organize Tarım Sanayi Bölgesinin kurulmasıyla ülkede olduğu gibi komşu ülkelerde de ekonomik dikkatleri Erzurum’da toplayacağına işaret eden Milletvekili Aydemir, böylesi bir açılım sonucu diğer sektörlerde de hareketlilik yaşanacağı ve markalaşma sürecinin hız kazanacağını kaydetti. Aydemir, ‘Biz Erzurum ekonomisini tarif edilebilir hale getirmek durumundayız. Bu ilin ekonomideki adresi nedir? Diyoruz ki öncelikle tarımsal sanayidir. Zira bir modelde etkinleşmek diğer sektörlerin canlanmasında da öncü olur.’ dedi.

TAŞKESENLİOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da toplantıda yaptığı değerlendirmede, AK Parti iktidarlarının 13 yıllık süreçte, bölge ve il ekonomisine önemli destekler sunduğunu, hizmet ve yatırım yoğunlaşmasında temel amacın bölgesel kalkınmışlık farkının giderilmesi bulunduğunu ifade ederek, ‘ Biz siyasette olduğu gibi, ekonomide de ‘Durmak yok, yola devam diyoruz.’ ifadelerini kullandı.

LOJİSTİK KÖY PROJESİ VE MÜSİAD

MÜSİAD’ın öncelediği Lojistik Köy Projesinin de Erzurum için olduğu gibi bölgeye de  yeni bir kazanım ve ufuk kazandırdığını söyleyen Milletvekili Taşkesenlioğlu, Erzurum’da ekonomik odaklı Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek örgütlerine değigin istişarelere yoğunlaşmayı sürdüreceklerini belirterek, ‘Biz il kalkınma ve gelişmesinde sivil inisiyatifi önemli görüyoruz. ‘dedi.

MÜSİAD İstişare toplantısına katılan sanayici ve işadamları da il ekonomisindeki açmazlar konusunda görüşlerini dile getirerek, ‘Ortak Akıl’ buluşmalarının sürdürülmesi gerektiğini kaydettiler.

 
Kurmaca film ve belgesel yarışması süreci başladı
 
Uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vefalı Dadaş 20 Ağustos 2015 Perşembe 17:11

Yüreğimiz ve dualarımız seninle

Yorumu oyla      6      5  
Mehmet A. Doğan 20 Ağustos 2015 Perşembe 13:09

Aydemir'e bundan sonra çok iş düşecek gibi..Allah yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      6      5  
dadaş Ahmet 19 Ağustos 2015 Çarşamba 17:43

Oyumu AK Partiye vereceğim ama lütfen bu sefer bu teröristleri kesinlikle yok edene kadar mücadele ediniz. Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredide tarım önde..
M.AKDAĞ-Erzurum’da bankalarca karşılanan sektörel kredilerde ziraat ve ...
Bakırcılık sanatına ‘büyük’ yaklaşım
Erzurum Bakır Atölyesi’nde üretilen birbirinden güzel ürünler geçtiğimiz ...
Teşvikte bölgesel rekabet
MAHMUT AKDAĞ-Bu yılın Ocak-Haziran döneminde 15 teşvikli yatırımın gerçekleştirildiği ...
 
MÜSİAD Başkanı Bayır uyardı
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır; ülkemizin kritik bir dönemden ...
Bölge kredi sıralaması belirlendi
M.AKDAĞ-Erzurum, toplam nakdi krediler, nakdi krediler ve bankaların takipteki ...
7 aylık mükellef sayısı açıklandı
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2015 Temmuz Dönemi iller ...
 
SGK temmuz ayı Erzurum verilerini paylaştı
M.AKDAĞ-SGK Erzurum 2015 Temmuz dönemi verileri paylaşıldı. Erzurum’da ...
Büyükşehir Bakırcılık Sanatı’nı ihya edecek
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ERTANSA’nın girişimleri ile Erzurum’da ...
Taş, Çanakkale’ye atandı
Maliye Bakanlığı'nın 2015 yılı Temmuz dönemi atamaları kapsamında Çanakkale ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva