ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>SİYASET
18 Ocak 2018 Perşembe - 15:58

Milletvekili Aydemir: ‘DAP, Kalkınmada AK sinerjidir’

Milletvekili Aydemir’in, Kalkınma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde dile getirdiği talepleri değerlendiren Bakan Lütfi Elvan, yapılacak yatırımlar ile bu yatırımların bölgedeki etkilerine ilişkin bir beklenti anketi yapılması hususunun değerlendirileceğini açıkladı.

Milletvekili Aydemir: ‘DAP, Kalkınmada AK sinerjidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in, Kalkınma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde dile getirdiği talepleri değerlendiren Bakan Lütfi Elvan, yapılacak yatırımlar ile bu yatırımların bölgedeki etkilerine ilişkin bir beklenti anketi yapılması hususunun değerlendirileceğini açıkladı.
AYDEMİR’DEN AK MODEL TESPİTİ
AK Parti Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir’in Komisyon Kalkınma Bakanlığı 2018 yılı bütçe ve kesin hesap görüşmelerinde, İl ve bölgede ekonomik sinerjinin devamı için, AK ekonomik modeller olan DAP İdaresi ve Kalkınma Ajanslarıyla bu çerçevedeki yatırımların tanıtılması, DAP idaresi uzman ve personel sayısının artırılması, DAP idaresi sinerjisini kayıt için Erzurum ve diğer 14 ilde beklenti anketi yapılmasına yönelik taleplerini yazılı olarak cevaplandıran Bakan Lütfi Elvan, ‘Yapılacak yatırımlar ile bu yatırımların bölgedeki etkilerine ilişkin bir beklenti anketi yapılması hususu bilahare değerlendirilecektir.’ dedi.
SAHA ZİYARETLERİ
AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir’in sunumdaki beklenti ve taleplerini değerlendiren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, gerek bölgeye yönelik proje ihtiyaçlarını gerekse projelerin bölge vatandaşları üzerindeki etkilerini tespit etmek amacıyla saha ziyaretleri gerçekleştirdiğini bildirdi.
BAKAN ELVAN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Bakan Elvan yaptığı yazılı açıklamada, ‘DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gerek bölgeye yönelik proje ihtiyaçlarını gerekse projelerin bölge vatandaşları üzerindeki etkilerini tespit etmek amacıyla saha ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Yapılan ziyaretler neticesinde, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Örneğin, kırsal kesimde hayvanların içme suyu ihtiyacının gölet ve sıvatlarla karşılanması, çocukların mahalle düzeyinde kütüphane ihtiyacının giderilmesi, köylerden ilçe merkezine gelerek sağlık problemlerini çözmek isteyen kadınların geri dönüş zamanına kadar olan vakitlerini geçirecekleri sosyal hizmet merkezlerinin tesis edilmesi gibi vatandaşları doğrudan ilgilendiren hususlar bu kapsamda çözüme kavuşturulmuştur. Yapılacak yatırımlar ile bu yatırımların bölgedeki etkilerine ilişkin bir beklenti anketi yapılması hususu bilahare değerlendirilecektir.’ ifadelerine yer verdi.
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’İN SUNUMU
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Kalkınma Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasındaki görüşmelerde Erzurum’la ilgili talepleri aktarmış, İl ve bölgede ekonomik sinerjinin devamı için, AK ekonomik modeller olan DAP İdaresi ve Kalkınma Ajanslarıyla bu çerçevedeki yatırımların tanıtılması gerektiğini kaydederek, DAP idaresi uzman ve personel sayısının artırılmasını istemişti. Milletvekili Aydemir, DAP idaresi sinerjisini kayıt için Erzurum ve diğer 14 ilde beklenti anketi yapılmasını önermişti.
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’DEN TANITIM ETKİNLİKLERİ VURGUSU
Milletvekili İbrahim Aydemir, tanıtım beklentisi noktasında, ‘Kalkınma Bakanlığımızın iki güzide özel kurumu DAP İdaresi ve KUDAKA, hizmet kapasite, öngörü ve hitap ettiği kesim bakımından vatandaşa çok daha iyi anlatılabilir, bunların anlatılması lazım. İllerdeki üniversite öğrencileri, esnaf ve sanatkârlar, sanayici iş adamları, hatta orta ve yükseköğretim öğrencileri. ‘ kaydını düşmüştü.
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’İN DAP BEKLENTİ ANKETİ TEKLİFİ
DAP ve İdaresinin Erzurum ve hitap ettiği 14 il bazında özel bir manayı kaydettiğini, beklentilerin yüksek olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, halkın, sanayici, işadamı, tarım kesimi, esnaf ve sanatkarı da içeren şekilde bir beklenti anketi yapılmasını önermişti. Plan ve Bütçe Komisyonu Kalkınma Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi etabında Erzurum’a değgin talepleri dillendiren Milletvekili Aydemir, ‘Bölgede DAP’ın ifade ettiği mana çok özel ve güzidedir. Bölge halkı bu projeyi ekonomik açıdan bir kurtuluş reçetesi olarak görmekte, idaresini de öyle değerlendirmektedir. Bu noktada hizmet arzının daha kapsayıcı olması bakımından bölgemiz DAP İdaresine bağlı 15 ilde halka yönelik bir beklenti anketi yapmalı, DAP’ın halk indindeki yeri ile mevcut hâli arasında bir gönül köprüsü oluşturulmalıdır.’ vurgusunu yapmıştı.
DAP idaresinin 15 ile hitap ettiğinin altını çizen milletvekili Aydemir, İdare çatısı altında her ile ayrı ayrı hizmet üretecek ekipler oluşturulmasını dile getirmişti.

 
Taşımalı sistemde kar tatili
 
Karataş eğitimde beklentilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdurrahman Gazi Vakfında Kavaz dönemi
Abdurrahman Gazi Vakfında yapılan olağan genel kurulda genel başkanlığa Abdulkerim Kavaz seçildi.
Aile ve çocuk dostu yapımlar teşvik edilecek
Milletvekili Aydemir’in, Bakanlık bütçesi görüşmelerinde dile getirdiği ...
Pasinler AK Parti'ye yeni vizyon
AK Parti Pasinler İlçe Başkanlığı, yeni hizmet binasının açılışı partililerin ...
 
Korkut'tan hizmet sunumu
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti Yakutiye ...
"İdlib’de zafere ulaşılacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “İdlib operasyonunu da, sonraki adımlarını ...
Karataş'tan CHP'ye tepki
Devlet Bahçeli’nin ismini ağzına almak CHP’nin haddi olmadığını belirten ...
 
"Vatanımızı bölemeyecekler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Vatanımızı bölemeyecekler, kim ki buna yeltenirse ...
Aşkale’de ahde vefa toplantısı
Ak Parti Aşkale İlçe Başkanlığı’nca Ahde Vefa” toplantısı tertiplendi.
Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standarları Kurumu, Aile ve Sosyal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva