ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Nisan 2016 Salı - 04:34

‘Milletle Devlet el ele mücadele etmeli’

Teröre karşı milletle devletin el ele vererek mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Bunu inşallah aşacağız bir taraftan güvenlik güçlerimiz, ilgili kurumlarımız canları pahasına yeri geldiğinde bu mücadeleyi yapıyorlar ve yapmaya devam ediyorlar.'dedi

‘Milletle Devlet el ele mücadele etmeli’

Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütlerini kast ederek, “Maalesef küresel ve bölgesel bir takım güç mücadelelerinin, çıkar mücadelelerinin aracı haline gelmiş bir takım örgütsel yapılar insanımıza hayatı zehir ediyor” dedi.

Memleketi Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç ilçesinde yapımı tamamlanan Kültür Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Kültür Merkezinde incelemelerde bulunan Yılmaz, burada basına yaptığı açıklamada terör hadiselerine dikkat çekti. Emniyetin olmadığı bir yerde sosyal hayatın büyük darbe yediğini kaydeden Yılmaz, “Emniyet ve huzur sadece insan hayatı açısından önemli unsurlar değil, aynı zamanda sosyal hayatın kalitesi anlamında ve ekonomik üretkenlik anlamında son derece önemlidir. Emniyetin olmadığı bir yerde sosyal hayat büyük bir darbe yiyor. Emniyetin, huzurun tam olarak hissedilmediği bir ortamda sosyal hayatın kalitesinin, yaşam kalitesinin düştüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz. Diğer taraftan emniyetin olmadığı bir ortamda ekonominin ciddi bir darbe yediğini ve başta istihdam olmak üzere bunun bütün bir toplumu etkilediğini ifade edebiliriz” diye konuştu.

Terörün özel sektör yatırımlarına darbe vurduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: “Sermaye birikimi kısıtlı olan bölgelerde, sermayeyi tutmak zaten zorken dışarıdan sermaye cezp etmemiz gerekiyorken terör hadisesi güvenlik ortamını bozucu hadiseler maalesef sermayenin de nitelikli insanın da başka bölgelere göç etmesine sebebiyet veriyor ve içinde bulunan bölgenin ekonomisi aşağıya doğru eğilim içine giriyor. Terör hadiselerinin yol açtığı en büyük kayıp, elbette can kaybı ve insanımıza verdiği zarar ama bunun ötesinde sosyal hayatımıza ve ekonomik hayatımıza terörün, şiddetin güveni bozan eylemlerin büyük zarar verdiğini görmemiz lazım”

“EN BÜYÜK ZARARI BÖLGE İNSANI GÖRÜYOR”

Terörün yaşam alanlarını daralttığını kaydeden Yılmaz, en büyük zararı bölge insanının gördüğünü söyledi. Terörün ailelerin yaşamını kısıtladığını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör, gençlerimizin istihdam alanlarını daraltıyor ve onların geleceğini karartıyor. Terör, yoksulluk çeken insanımızın daha müreffeh bir hayata geçişine engel oluyor. Terör, çiftçimizin gelirinin artmasına, daha yüksek katma değer üretim yapmasına engel oluyor. Terör, turizmin gelişmesine, hizmet sektörlerinin çeşitlenmesine darbe vuruyor. Terör, kültürel sanatsal faaliyetlerin gelişmesine, hayatın renklenmesine darbe vuruyor. Bütün bunları dikkate aldığınızda terör en büyük zararı bu bölgede yaşayan insanlarımıza veriyor aslında.”

“MİLLETLE DEVLET EL ELE MÜCADELE ETMELİ”

Teröre karşı milletle devletin el ele vererek mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu inşallah aşacağız bir taraftan güvenlik güçlerimiz, ilgili kurumlarımız canları pahasına yeri geldiğinde bu mücadeleyi yapıyorlar ve yapmaya devam ediyorlar. Bunun ötesinde milletle devlet ele ele bu mücadeleyi yürütmek durumundayız. Bu konuda bölgemizde yaşayan insanımıza şunları söylemek istiyorum. Gerçekten bunu her yerde görüyorum. Şırnak’ta, Mardin’de, Diyarbakır Sur’da da her tarafta insanımız terörü istemiyor. Dolayısıyla terörü biran önce terörü hayatından uzaklaştırma arzusu içerisinde.”

ULUSLARARASI BAĞLANTILARA DİKKAT ÇEKTİ

Terörün hiç kimseye faydasının olmadığını kaydeden Bakan Yılmaz, bu örgütlerin uluslar arası bağlantılarının herkes tarafından bilindiğini söyledi. Bunların uluslararası bağlantılarını anlatmaya gerek olmadığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörün hiç kimseye faydası olmadığı ortadayken niçin hâlâ devam ediyor sorusuna cevap aradığımızda uluslararası bağlantılar ve özellikle Ortadoğu’da son yıllarda yaşanılan hadiselerin bizde yaşanılan terörün bağlantılarını çok iyi kurmamız lazım. Maalesef küresel ve bölgesel bir takım güç mücadelelerinin, çıkar mücadelelerinin aracı haline gelmiş bir takım örgütsel yapı insanımıza hayatı zehir ediyor ve bunu insanımız yaşayarak hissediyor, görüyor ve teröre hiçbir şekilde destek vermiyor. Biz bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan halkımıza hizmet etmeye ve her türlü mağduriyeti gidermeye, yaraları sarmaya ve halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Hak edene kudretimizi, gücümüzü devlet olarak göstereceğiz ama halkımıza da her türlü hizmeti sunmaya devam ederek, halkımızı şefkatle kucaklamaya devam edeceğiz”.

Toplantıya, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü ve kurum müdürleri katıldı.

 
‘Kahramanlarımız destan yazıyor’
 
Erzurum’dan Urumiye’ye ekonomi köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’dan Burhaniye’ye Cağ Köprüsü
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kurulan Yöresel Ürünler Pazarında, hazırlanan ...
Giresun Sahnesinde ‘Cumhuriyetin ilk Sedası’
Azerbaycan İrevan Devlet Dram Tiyatrosu, Giresun’da ‘Cumhuriyetin ilk ...
Ambulans otomobille çarpıştı: 2 ölü
Kars’ta ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik ...
 
Tunceli-Elazığ Karayolu ulaşıma açıldı
Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü yakınlarında sabah saatlerinde askeri ...
‘Yabancı Değil, Misafir Öğrenci’ çağrısı
UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat, yabancı öğrenci kavramının ...
100. Yılında Kop Savunması
Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından “Öncesi ...
 
Türk, ‘Kazakistan Kültürü’nü anlattı
Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın ...
Bingöl’de 3 terörist öldürüldü
Bingöl’de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 PKK’lı ...
“Haçlı zihniyeti bugün de bitmiş değil”
Muş Valisi Seddar Yavuz, insanların mutsuz, çaresiz ve çare aradığını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva