ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Erzurum Söğütlü’de hortum
Erzurum Söğütlü’de hortum
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
HABERLER>GUNCEL
6 Kasım 2016 Pazar - 20:11

‘Milletimiz 15 Temmuz’u asla unutmayacaktır’

Erzurum Kredi ve Yurtlar Kurumu Rabia Hatun Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencileri ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerini yâd etmek amacıyla Şehit Malulü Gaziler ve Dul Yetimler Derneğini davet ederek o geceyi hafızalarında tekrar yaşadılar.

‘Milletimiz 15 Temmuz’u asla unutmayacaktır’

Erzurum Kredi ve Yurtlar Kurumu Rabia Hatun Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencileri ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerini yâd etmek amacıyla Şehit Malulü Gaziler ve Dul Yetimler Derneğini davet ederek o geceyi hafızalarında tekrar yaşadılar.

Geceye KYK Rabia Hatun Yurt Yönetimi ile öğrencilerin yanı sıra Gazilerle birlikte katılan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül; “15 Temmuz günü ülkenin seçilmiş iradesine yapılan darbe teşebbüsünü bir kez daha şiddetle kınıyorum. Millet olarak yaşadığımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde azınlık bir grubun darbe girişimini kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye’nin Birlik ve Beraberliğine demokrasi karşıtı tüm girişimlerin karşısındayız.” diye konuştu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Rabia Hatun Yurt Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Konferans Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda öğrencilere 15 Temmuz Gecesinin yaşandığı olayları anlatan belgeselin yanı sıra şiir dinletileri izletildikten sonra Yurt Müdürlüğü tarafından davet edilen Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül öğrencilere 15 Temmuz ve Şehit ve Gaziler hakkında kısa bir konferans verdi. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak demokrasiye daima olan inançlarının tam olduğunu söyleyen Akgül; “ Darbelerin bu ülkeye zarar ve ziyandan, acı ve kargaşadan başka hiçbir şey getirmediğinin bilincindeyiz. Milletimiz, bugünü asla unutmayacaktır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk Milletinin iradesi karşısında bertaraf olacaktır. Demokrasiye ve hukuka yapılan her türlü saldırının ülkemizin huzuruna, refahına, barışına konulmuş bir dinamittir. ”dedi.

Türk Milleti tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük tokadı attığını belirten Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül; “15 Temmuz gecesi karanlık güçlerin el uzattığı iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda ‘Türkiye'de darbe' deyimine de en büyük darbeyi vurmuş, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya en güzel şekilde göstermiştir. “diye konuştu.

15 Temmuz, yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın tarihine geçecek, Milli İrade Bayramı'dır diye konuşan Başkan Akgül; “ Bu süreçte öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız ile hükümetimizin kararlığı halkımıza cesaret vermiştir. Bu acı hadisenin, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirdiğinden ve demokrasimizi perçinleğinden eminiz. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak bir kez daha Rabia Hatun Yurt Müdürlüğünde öğrencilerimizin huzurunda haykırıyor ve diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin Göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman yanında olduğumuzu bildirir, bir avuç Şanlı Türk Askeri Üniforması içerisine gizlenmiş Teröristleri Şiddetle Lanetliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından bu geceye katılan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ve Gazilere öğrencileri adına teşekkür eden Kredi ve Yurtlar Kurumu Rabia Hatun Yurt Müdürü Serpil Güraksın tarafından plaket ve çiçek verildi. Ardından KYK tarafından hazırlanan 15 Temmuz Resim Sergisi hep birlikte gezildi.

 
Yakutiye GM'den Doktor adaylarına işaret dili eğitimi
 
Yakutiye Medresesinde ehram defilesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehid Halisdemir’in ailesi valiliğe başvurdu
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe ...
Erzurum’da Cazibe Merkezi Gündemi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Erzurum'da Cazibe ...
Büyükşehir Erdoğan'ı ağırladı
Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Dünya Etnospor ...
 
Emniyet Müdürü Aslan, göreve başladı
Son Emniyet Müdürleri kararnamesiyle Erzurum’a atanan Mehmet Aslan, bugün ...
Açılışı Bakan Ağbal ve Akdağ yapacak
Kalkınma Bakanlığı'nın 4.Bölge Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu 5 Kasım Cumartesi ...
Palandöken’de sezon 9 aralıkta açılacak
Palandöken’de kar kalınlığı 25 santimetreye ulaşırken kayak sezonunun ...
 
Azizoğlu: “Özal’ı unutmayacağız”
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Korkut Özal’ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.
Şehit Avcı'ya vefa
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun eşi Nilgün Azizoğlu, Narman ilçesi ...
Kar kalınlığında Palandöken farkı
Erzurum’da hafta başında başlayan kar yağışı ile birlikte Palandöken ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva