ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
12 Temmuz 2015 Pazar - 04:08

‘Millete hizmet gönül işidir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan,‘Biz 40 yılık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her görevi, kubbede hoş bir seda bırakma anlayışıyla yürüttük. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeden ancak sürekli kendimizi, kadromuzu yenileyerek millete hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk.”dedi.

‘Millete hizmet gönül işidir’

CUMHURBAŞKANI’NIN TESPİTLERİ

Kendisi için ‘görevin, ‘her türlü makam ve ikbal kavgasının değil; millete hizmet etmenin, onun gönlünü fethetmenin aracı’ olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mücadelede üstlenilen görevler, garibin elinden tutmak, yoksulu kollamak, yetime sahip çıkmak, hak ve adaletin tesisini sağlamak bakımından anlamlıdır” şeklinde konuştu.

Bunun aynı zamanda bir gönül işi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, istikbali, sadece geleceğe dair bir tasavvuru ve teklifi olanların inşa edebileceğini söyleyerek şöyle dedi: “Ancak bu niyetle yapıldığı zaman, harcanan emeğin, verilen mücadelenin, çekilen zahmetin bir karşılığı olur. Bu işi yalnızca bir kazanç kapısı, ikbal vasıtası, makam, mansıp aracı olarak görenler, açık söylüyorum, yaprağın üzerindeki toz gibidirler. Onların varlıkları hiç kimsenin dikkatini çekmez, yokluklarında da hiç kimse onları hatırlamaz.”

DOSTLUK DERNEĞİ İFTARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Dostluk Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Yenikapı Ramazan Etkinlikleri Alanı’nda verilen iftara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Aluç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok ile diğer davetliler katıldı. İftarın ardından kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Cuma günü de hep birlikte Ramazan Bayramı’nı yaşayacak eğer var ise aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri unutup dostluklarımızı güçlendireceğiz. Ramazan'da kazandığımız hasletleri dayanışma ve paylaşma duygularını gelecek 11 ay boyunca da devam ettireceğimize inanıyorum” dedi.

SİYASETE BAKIŞ

Erdoğan, “Siyasi hayatımıza şöyle bir bakınız. On binlerce siyasetçinin, yöneticinin gelip geçtiğini görürsünüz. Bugün bunların sadece bir kısmı hatırlanıyor, hayırla yad ediliyor. Bir kısmı da yine hatırlanıyor ama onların pek hayırla, özlemle yad edildiklerini söyleyemeyiz. Biz 40 yılık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her görevi, geride kalıcı eserler, kubbede hoş bir seda bırakma anlayışıyla yürüttük. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Ak Parti Genel Başkanlığımız, 12 yıllık Başbakanlığımız ve son olarak bir yıla yaklaşan Cumhurbaşkanlığı dönemimizde hep bu bilinçle çalıştık. Siyasi hayatımız boyunca inancımızla, köklerimizle, ilkelerimizle, dostlarımızla bağımızı daima güçlü tuttuk. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeden ancak sürekli kendimizi, kadromuzu yenileyerek millete hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Bizler menfaatlerin bir araya getirdiği tesadüflerin beraber kıldığı kimseler değiliz. Hiçbir zaman da olmadık, olamayız, olmamalıyız” şeklinde konuştu.

KARDEŞ COĞRAFYA

Erdoğan, “Türkiye’nin geldiği seviyenin kıymeti bilhassa dost ve kardeş coğrafyalarda çok daha iyi anlaşılıyor. Bakınız bugün insanlık tarihinin en utanç verici katliamlarından biri olan Srebrenitsa Katliamının 20. Yıldönümü. Bu kara günü Bosnalı kardeşlerimizle birlikte bir kez daha üzüntüyle karşılıyoruz. Bundan 20 yıl önce Bosna Hersek’ten Türkiye’ye ve tüm dünyaya ulaşan haberler dolayısıyla tarifi mümkün olmayan acılar yaşadık. Avrupa’da Nazi döneminden bu yana yaşanan en korkunç katliama Srebrenitsa’da şahitlik ettik. Sırp saldırılarından kaçan binlerce Boşnak BM tarafından güvenli bölge ilan edilen ve 400 barış gücü askeri tarafından korunan Srebrenitsa’ya sığınmıştır. 25 bini aşkın sığınmacı barış gücü askerlerince ve Srebrenitsa’da birkaç kilometre uzaklıktaki bir fabrikaya yerleştirildi. Gittim bu fabrikayı gördüm. Barış gücü askerleri kendilerine sığınan fabrikadaki savunmasız binlerce Boşnak’ı 11 Temmuz 1995’te Sırp kasabı liderliğindeki askerlere teslim etti. Barış gücü askerlerinin gözleri önünde Srebrenitsa’da 5 gün içinde 8 binden fazla Müslüman Boşnak öldürüldü, binlerce kadına affedin tecavüz edildi. 300 binden fazla insan hayatını kaybetti, 2 milyon insanda evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bugün hala yeni toplu mezarlarla karşı karşıya kalınıyor, bu mezarlarda bulunan cesetlerin kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor. İşte bugün Başbakanımız ve bir heyetle birlikte Srebrenitsa’daki bu anma törenlerindeydik. Tespit edilen her mezar ile birlikte yürekler yeniden dağlanıyor” diye konuştu.

 
Davutoğlu: ‘Milli iradenin gereğini yaparız’
 
Emniyetten terör operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: ‘Milli iradenin gereğini yaparız’
Başbakan Davutoğlu, hükümet kurma sürecine ilişkin, "Bu görev eğer AK ...
'Tarifi mümkün olmayan acılar yaşadık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek’ten Türkiye’ye ve tüm dünyaya ulaşan ...
‘Hiçbir yatırım yarım kalmayacak’
Davutoğlu, " Türkiye'de ne yaşanırsa yaşansın, hiçbir yatırım yarım kalmayacak. ...
 
‘Türkiye Uygur Türklerinin de Yanındadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan kardeşlerimizle ...
Mehmetçik Vakfı şühedayı mevlidle andı
Tük Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği, cuma namazı ...
TBMM Başkanlık Divanı oluştu
Meclis Başkanlık Divanı üyeleri Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile belirlendi
 
‘Biz milletin içinden geldik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm siyasi hayatının millete daha iyi hizmet verebilme ...
Birlik ve beraberlik çağrısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu "Silahları değil toprağa magmaya kadar gömme ...
KOBİ‘lere 45,4 milyon liralık destek
Bakan Işık, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'ler için hazırlanan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva