ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
26 Kasım 2016 Cumartesi - 02:34

“Millete efendilik yok, hizmetkâr olmak var”

Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılış törenine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de son yıllarda adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide önemli adımları atıldığına dikkat çekti

“Millete efendilik yok, hizmetkâr olmak var”

Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılış törenine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de son yıllarda adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide önemli adımları atıldığına dikkat çekerek “Avrupa Birliği, toplanmışlar bir toplantı yapmışlar ve o toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılış törenine katıldı. Sancaktepe Belediyesi tarafından yaptırılan ve içinde; cami, kapalı otopark, konferans ve sergi salonu, kütüphane, ana sınıfı, gençlik merkezi, kadın merkezi, sanat atölyesi, bilgisayar sınıfı, el sanatları satış dükkânları ile müftülük hizmet binasını barındıran külliyenin açılışında; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

“MİLLETE EFENDİLİK YOK, MİLLETE HİZMETKÂR OLMAK VAR”

Külliye’nin Sancaktepeliler ile İstanbula hayırlı olmasını dileyerek ve 54. hükûmetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle anarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyenin Selçuklu-Osmanlı estetiği ile günümüz mimarisini bünyesinde birleştiren mimari tasarımıyla ilçeye ve taşıdığı isme layık bir eser olduğunu, içindeki müştemilatıyla ilçenin birçok ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Merhum Erbakan’ın aziz hatırasını yaşatmak için böyle bir külliyeyi Sancaktepe’ye kazandıran belediye başkanını ve ekibini kutlayarak külliyenin inşasında emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlığından bugüne ‘millete efendi değil, hizmetkâr olma’ anlayışıyla, milletin hizmetinde olarak bugüne geldiklerini belirtti ve “Siyaseti böyle anladık; gerek belediye başkanlığı, gerek başbakanlık, gerekse cumhurbaşkanlığı, onu da böyle anladık, yine böyle devam edeceğiz” dedi.

“BU ÜLKENİN KAYNAKLARINI YEDİRMEDİK, MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK”

Pek çok spekülasyona rağmen attıkları adımlarla Türkiye’yi büyüttüklerini ve ayağa kaldırdıklarını, bunu da ülkenin kaynaklarını yedirmeyip milletin hizmetine sunarak gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dört bir yanında yollarıyla, demiryoluyla, metrosuyla, her şeyiyle ulaşımda ve eğitimde bir devrim yaşandığını kaydetti.

Kendi öğrenciliği döneminde 75 ila 100 kişilik sınıflarda eğitim görüldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin bu sayıyı 30’a düşürmek olduğunu; sayının bu hedefe doğru indiğini ve ineceğini belirtti. Sancaktepe’de eğitim alanındaki yatırımlara değinerek, ilçenin bu alanda da ayağa kalktığını ve proje okullarla daha da güçleneceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçeye İstanbul’un ikinci şehir hastanesinin yapılacağına işaret etti ve bu alanda da ilçenin önemli bir konuma yükseleceğini bildirdi.

“DARBECİLER 15 TEMMUZ’DA BAŞARILI OLSAYDI, BUNLAR AVRUPA’NIN MEYDANLARINDA ZİL TAKIP OYNAYACAKLARDI”

Türkiye’de son yıllarda adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide önemli adımları attıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikada atılan adımlara vurgu yaptı ve şunları söyledi: “Avrupa Birliği toplanmışlar bir toplantı yapmışlar ve o toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar? Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz, 53 sene... Bu kararda ellerini kaldıranlar, hayır diyenler, evet diyenler, sayıya bakıyorsun; hayır diyenler 36 tane, evet diyenler maşallah bayağı da fazlaymış. Bak hani ‘diktatör’ dediğiniz bir Erdoğan var ya, evet bu Erdoğan bu zihniyete karşı diktatördür. Ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir. Amerika’da seçim oldu değil mi? Amerika’daki seçimde Trump’a ne diyorlar? ‘Diktatör.’ Siz hani demokrattınız, demokratlar sandıktan çıkana inanmaz mı? Sandıktan böyle bir netice çıktığına göre, şimdi Trump niye diktatör oldu? Durun bakalım, daha çalışmadı, bir çalışsın. Biz Amerika’nın içişlerine karışmayız, bizi enterese etmez. Peki, İngiltere’dekilere ne oluyor, Avrupa’nın değişik yerlerinde olanlara ne oluyor? Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar değerli kardeşlerim, tatlı su demokratıdır, bunlardan bir şey olmaz. Bunlar dürüst değildir, bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılayanlardır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlar rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 Temmuz’da başarılı olsaydı, bunlar Avrupa’nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardı.”

“DEMOKRASİ MİLLETİN İRADESİNE VE SANDIĞA SAYGI DUYMAKTIR”

Kendisini dinleyen vatandaşların 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu teröristleri işaretle ‘idam isteriz’ tezahüratı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin idam talebinden Batının rahatsız olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Avrupa’dan, geldikleri zaman konuşuyoruz. Diyorum ki, ‘Demokrasi nedir? Milletin iradesine saygı duymaktır, sandığa saygı duymaktır. Millet derse ki, biz idam istiyoruz. 248 şehit vermiş, 2 bin 193 gazisi var. Ben idam istiyorum derse ve bu Parlamentoya gelirse, Parlamentodan da bu geçerse, bana da gelirse, ben de bunu onaylarım.’ diyorum. Diyorlar ki, ‘Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu reddeder.’ ‘Beni orası ilgilendirmez, çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği çok kararlar var, biz tanırız, biliriz’ diyorum. Kardeşlerim, bu millet asildir, bu milletin iradesi, herkesin saygı duyması gereken bir iradedir. Onlar isteseler de istemeseler de karar sizin kararınızdır. Benim Mehmetçiğim şehit olacak bunların umurunda değil. Benim 248 vatandaşım şehit olacak bunların umurunda değil. Benim ülkem yakılıp yıkılacak bunların umurunda değil. Bir günde 53 kardeşimiz, Güneydoğu’da Kürt kardeşimiz öldürülecek, öldüren Kürt, talimatı veren Kürt, bunlar utanmadan hâlâ onları savunacak. Şimdi ben Batıya sesleniyorum; bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel Meydanında konuşturan, nutuk attıran siz değil misiniz?”

“TERÖRLE MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

Bölücü terör örgütü PKK ile iltisaklı bulundukları gerekçesi ile tutuklanan veya gözaltına alının milletvekilleri ile ilgili olarak Batının Türkiye’ye yönelttiği tehditlere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili milletvekillerinin daha önce dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini, dokunulmazlık kalkınca da kaçtıklarını hatırlattı ve “Çünkü bunlar teröre bulaştılar, teröre yataklık yaptılar. Ve sevgili kardeşlerim, biz terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Suriye’de de, DEAŞ’la, PYD’yle, YPG’yle, PKK’yla, hepsiyle terörle mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı vurguya atıfta bulunarak, “Unutmayın bunu, bu bizim inşallah başarımızın sırrıdır. Ve tabii bir şeyi sizlerden özellikle rica ediyorum; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılış kurdelesini kesti.

 
'Katiyen bir erken seçim yok'
 
Cami gençlik kolu üyeleri istişare etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Öğretmenlerimize şükran borçluyuz’
Erdoğan, FETÖ gibi karanlık yapıların, uzun yıllar ezbere dayalı, milleti ...
‘Bu milleti durduracak hiçbir güç yoktur’
Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
‘15 Temmuz, uzlaşma, birlik ve kardeşliği öğretti’
Başbakan Binali Yıldırım, "Sağlıkta son 14 yılda çok büyük değişim ve ...
 
Kop Dağları ülkemizin 42. Milli Parkı oldu
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ...
“Bu millet kaderini tayin etme iktidarına sahiptir”
Yıllardır Türkiye’ye demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin, demokrasi ...
Yıldırım, ‘Türklerin son dakika mucizesi vardır’
Başbakan Yıldırım, ‘2023’te iddialı hedeflerimiz var, hedeflerimizden ...
 
AK Parti Gurup Toplantısında Ovit Gündemi
Bölgeye çok büyük değişiklik getirecek, dünyanın çift tüplü ikinci büyük ...
‘Dünyayı dar etmezsek, yazıklar olsun bize’
Erdoğan, ‘Türkiye ve Türk Milletine yönelik her saldırıya, her ihanet ...
'Fatihlerimizin Kanlarını Yerde Bırakmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu adiler zannediyorlar ki alçakça yaptıkları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva