ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Nisan 2018 Salı - 12:37

Millet-i Sadıka’dan ihanete

Gazeteci Güneş, Rusların Kafkaslardaki yüzlerce yıllık planlarının günümüze yansımalarını anlattı Sevda Güneş, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’ne konuk oldu

Millet-i Sadıka’dan ihanete

Gazeteci Güneş, Rusların Kafkaslardaki yüzlerce yıllık planlarının günümüze yansımalarını anlattı

Sevda Güneş, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’ne konuk oldu

Gazeteci Sevda Güneş, Rusların Kafkaslardaki yüzlerce yıllık planlarının günümüze yansımalarını anlattı. Bakü Katliamının 100. Yılında Ermenistan’daki durum ve işgal altındaki Karabağ izlenimlerini aktaran Güneş, ABD Başkanı Trump’ın bu yılki 24 Nisan Törenlerinde sözde Ermeni soykırımını tanıyacağının beklenildiğini söyledi.

Pusula Gazetesi Genel Koordinatörü Sevda Güneş, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’ne konuk oldu. Ermenistan ve Karabağ izlenimlerini dinleyicilere görüntüler eşliğinde aktaran Güneş, günümüzde Ortadoğu’daki gelişmelerin Rusların 100 yıl önce Kafkaslardaki planlarının yansıması olduğunu ifade etti. Kafkaslar, Ermenistan, Bakü ve Karabağ’ın tarihi sürecini bilmeden Ortadoğu’nun anlaşılamayacağını söyleyen Gazeteci Sevda Güneş, “ Fotoğrafa geniş perspektifte bakarsanız hiçbir şeyin tesadüfi olmadığını aksine yüzyıllar öncesine Rus Çarlığına sonrasında politikaları devam ettiren Lenin’e dayandığını görürsünüz” dedi.

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde düzenlenen toplantıya çok sayıda dinleyici katıldı. Sunum öncesi bir konuşma yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, 31 Mart 2018 yılında Bakü’de Ermeni destekli Kızılordu askerlerinin katlettiği 14 binden fazla Azerbaycan Türkü’nü rahmetle andı.

TRUMP’IN SOYKIRIM KOZU

Ermenistan ve Karabağ izlenimleri öncesi yakın zamanda yaşanan gelişmeleri anlatan Güneş, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının tesadüfi olmadığını ifade etti. Türkiye’nin Ortadoğu’da ABD’nin planlarını altüst ettiğini anlatan Güneş, “Trump, Tel Aviv’deki büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararının ardından BM’de, daha sonra Afrin Operasyonu ile Suriye’de istediğini alamadı. Her yıl 24 Nisan tarihinde Erivan’da düzenlenen sözde soykırım törenleri öncesi ABD’nin tavrı merakla beklenirdi. Trump’ın Türkiye’den yediği tokatların acısını bu yıl sözde soykırımı tanıyarak azaltacağı öngörülüyor” dedi.

Günümüzde Ortadoğu’da ki gelişmelerin Rusya’nın yüzlerce yıllık Kafkaslar politikasının devamı olduğunu ifade eden Güneş konuşmasını söyle sürdürdü;

“Rusya, sıcak denizlere inme politikasını geçmişte Osmanlı ile Müslüman Türklerin arasındaki bağı kopararak başlattı. Büyük Ermenistan vaadiyle Ermenileri Kafkaslara yerleştirerek Müslüman Azerbaycan Türklerine karşı kışkırttı. Katliamlar Osmanlı Kafkas Ordusu’nun müdahalesine rağmen devam etti yıllarca.

Rusya Kafkaslarda istediğini aldı ve Ermenilere kendi bünyesinde bir uydu devlet kurdurdu. Artık önünde tek engel kalmıştı, onu da Türkiye ile Türk coğrafyasının bağını sağlayan Karabağ’dı. Üç yıl boyunca Laçin Koridorunda karayolu inşa eden Rus ve Ermeniler, Karabağ’ı işgal ederek 1 milyondan fazla Azerbaycan Türkünü topraklarından ettiler.

BÖLGE HALA SICAK

Karabağ’ın işgal edilmesi ve yaşanan katliamın ardından Türkiye Ermenistan ile diplomatik bağını kopardı, sınır kapılarını kapadı. Ancak sorun hala devam ediyor. Nahcivan ve Karabağ taraflarında ki sınıra yakın köyler tehlike altında. Sürekli taciz ateşine maruz kalan köylerde evlerin duvarları kurşun izleri ile dolu. Karabağ’da ise boşaltılan Türk köylerine Ermeniler yerleştirilmiş. Yalnızca atış menzilinde olan köyler boş, Azerbaycan askerlerinden çekinildiği için buralara Ermeniler yerleşememiş. Bu köylerden birine girdik. Köylüler acele ile her şeylerini bırakarak kaçmak zorunda kalmışlar, görüntü içler acısı.

SÖZDE SOYKIRIM TÖRENLERİ

Her yıl 24 Nisan tarihinde Erivan’da düzenlenen sözde soykırım törenlerine dünyanın dört bir tarafından bir milyona yakın Ermeni katılıyor. Sabah saatlerinden itibaren yüzbinlerce Ermeni, özellikle çocuklarını da yanlarına alarak törenlere gidiyor. Devlet ve askeri erkânın ardından vatandaşlar sözde soykırım anıtına karanfiller bırakarak kinlerini tazeliyorlar. Türkiye aleyhine yazıların yer aldığı pankartlar ve Türk Bayraklarının yakılma görüntüleri her yıl tekrarlanıyor.

Türk düşmanlığı devlet politikası haline gelmiş. Okul öncesinden itibaren Türk ve Türkiye düşmanlığı tüm eğitim müfredatında işleniyor. Kilise korolarında çocuklara düşmanlık içeren ilahiler ezberletiliyor. Karabağlılar Azerbaycan Türkleri ile birlikte yaşamanın artık mümkün olmayacağı görüşünde. “ Araya kan girdi” diyorlar. Erivan’da yaşayanlar ise daha ılımlı, Türkiye ile normalleşme sürecinin devam etmesinden yanalar. Diyaspora, özür ve sözde soykırımın tanınması hayali ile uluslararası platformda mücadele ediyor.

GÖRÜNTÜLER EŞLİĞİNDE ANLATTI

Gazeteci Sevda Güneş, Ermenistan ve Karabağ izlenimlerini görüntülerle destekledi. Nahçivan’da Ermeni askerler tarafından delik deşik edilmiş köyler, kendi öz vatanlarında mülteci durumuna düşen Azerbaycan Türkleri, Karabağ’daki Rus askeri birlikleri, terkedilmiş Türk köyleri, sözde soykırım törenlerinde ki Türk düşmanlığı ve diğer detaylar katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Sunum sonrası Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş Sevda Güneş’e teşekkür belgesi takdim ederek, bu izlenimlerin özellikle okullarda genç nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

 
Palandöken Futbol Okulu GS’lıları ağırladı
 
Bulutlar 4 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent’te Erzurum Sempozyumu
Erzurum Valiliği ve Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu’nca organizasyonu ...
Çakıl taşlarıyla Afrin'deki mehmetçiklere manevi destek
Erzurumlu ünlü ressam ve çakıl taşıyla resim sanatının dünyadaki tek temsilcisi ...
Kılıç, Türk Cihan Hakimiyeti Mefkûresi’ni açıkladı
Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cuma günü konferanslarının ...
 
Erkhaber 7 yaşında...
Erzurum’a internet yayıncılığında farklı bir soluk getiren erkhaber.com, ...
Ağrılı kadınlar Erzurum yolunda
Organize edilen kültür gezilerinin Erzurum ve Veysel Karani türbesi ziyaretleri ...
İbrahim Hakkı eserleriyle anıldı
Alim ve mutasavvıf olan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Eyüpsultan ...
 
Büyükşehir’den kitap okuma etkinliği
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte kitap okumanın önemi anlatıldı.
“Bir Destandır Çanakkale”
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103’üncü yıldönümü ...
Karaçoban Z-Kütüphane’ye kavuştu
Karaçoban ilçesinde Kalkınma Bakanlığı SODES tarafından yapılan Zengin kütüphane açılışı yapıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva