ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
Define avcısı yakalandı
Define avcısı yakalandı
HABERLER>GUNCEL
15 Şubat 2010 Pazartesi - 00:01

‘Meslekte Güç Birliği’ galip geldi

İHA/Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği’ne Nejmi Furunci seçildi. Ali Çelik’le Nejmi Furunci arasında yapılan seçim, “Meslekte Güç Birliği” grubunun lehine sonuçlandı.

‘Meslekte Güç Birliği’ galip geldi

//YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ
Trabzon Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren MMO Erzurum İl Temsilciliği’nin yeni Yürütme Kurulu belirlendi. Hafta sonunda MMO hizmet binasında yapılan seçime, Nejmi Furunci ve Ali Çelik’in adaylığıyla gidildi. 199 oyun kullanıldığı seçimde, 103 oy alan Furunci ve ekibi, MMO Erzurum İl Temsilciliği’nin yeni Yürütme Kurulu’nu oluşturdu. Diğer Aday Ali Çelik ise, oyların 94’ünü alırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Seçim ardından bir açıklama yapan MMO Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nejmi Furunci, meslek mensuplarına değişim ve gelişim sözü verdi. Erzurum’da artık makine mühendisliği mesleğiyle ilgili sorunlardan şikayet etmeyen kimsenin kalmadığını kaydeden Furunci, insanların konuşmak yerine çözüm üretmeyi denemeleri gerektiğini vurguladı. Furunci, “Vizyon sahibi olmak, ortaya proje koymak, hiç de kolay değildir. Birileri menfaatlerin ön plana çıkacağı dönemlerde bir araya gelip göstermelik proje üretmeye çalışırlar, bahası bunu insanlık adına yada meslek adına yaptıklarını iddia ederler. Dahası başkalarının yaptıklarını da sahiplenmeye çalışırlar. Ama unuttukları bir şey vardır, o da Meslekte Güç Birliği Grubu olmuştur.” diye konuştu.
//MMO’DA YENİ YAKLAŞIM
Meslekte Güç Birliği Grubu’nun, yıllardır meslek adına güçleri oranında bu mücadeleyi yapmış meslek mensuplarından oluştuğunu anlatan Furunci, “Bu grup içinde olmaktan gurur duyuyoruz Mücadeleye ilk başladığımız günden itibaren her fırsatta dile getirdiğimiz bir şey var. Bu da meslekle alakalı bilgi sahibi yöneticiler bir araya gelmedikçe sorunların çözülmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bu grup kurulmuş v bunun ilk meyvelerini almaya 13 Şubat 2010 tarihinde başlamıştır. Meslekle alakalı arkadaşlarımız bir araya gelmiş, dahası yeni katılımlar da gün geçtikçe artmaktadır. Sorunlara çözüm üreteceğini düşündüğümüzden dolayı bu grup içinde yer aldık. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.
Mesleki Odaların vazifesinin, siyasete bulaşmadan; ülke kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Furunci, “Meslekte Güç Birliği Grubu 2008 yılı itibariyle kurulmuş, geçmiş dönemlerden farklı olarak yeni bir bakış açısı ile ilk defa seçimlere katılmıştır. 2010 yılında meslektaşlarımız odaya yeni bir ufuk kazandıracaklardır. Bu ufuk ise; kendisi olmayan herkesi 21. yüzyılın dünyasında modası geçmiş terim ve söylemlerle aşağılayan değil, herkesi kucaklayan, sadece ama sadece pozitif düşünceyi aşılayan bir perspektif kazandırmaktır.” ifadelerini kullandı.
//“ERZURUM’DA ARTIK SADECE VE SADECE ÜRETMEK GEREK”
Erzurum’da artık yeni şeylerin gösterilmesi gerektiğini kaydeden Furunci, üretken olmanın, şart olduğunu dile getirerek, “Dünyanın kullandığı teknolojileri ilimi, bilimi her şeyi bir kenara bırakmış sadece politik söylemlerle gündemi oyalayan bir il yönetimi istemiyoruz, artık el birliği ile üretme zamanı gelmiştir. Meslekte güç birliği grubu olarak uzun bir süredir yoğun bir tempo ile süren çalışmalarımız, şu saatten sonra çalışma planlarına dönüşmüştür. Birilerinin tarif etmeye çalıştığı tanımlarla ilgilenmeden işimize, yolumuza ve hedeflerimize bakacağız. Yapıyı artık geleneksel klişeleşmiş söylemlerle gündem üreten değil, icra eden yapılara çevirmemiz gerekiyor. Bu ülkenin mühendisleri vatanına, milletine bayrağına bağlı, sorumluluğunun bilincindedir ve bundan da hiç şüphemiz yoktur. Bugün milletlerin birbirine kaynaştığı, halkların kardeş kardeş yaşadığı dünyada kırgınlıklar kalmadığı gibi, çağın gerisinde kalmış bu fikri savunan da yoktur. Buna rağmen kasıtlı olarak sürekli dile getirme heyecanları kaosa davetiye çıkarmaktır ki, bu konunun hiçbir zaman muhatabı olmadık olmayacağız.” diye konuştu.
Öte yandan Nejmi Furunci başkanlığındaki İl Yürütme Kurulu, şu isimlerden oluştu: Bahadır Yalçın, Pamir Özyay, A.Kadir Bayrakçeken ve Elif Urhan.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Şubat 2010 Perşembe 19:48

arkadaşlar erzurum mmo temsilciliği seçimleri için kazanan gruba çalışmak kaybeden grubada hayırlı olsun demek düşer erzurumdaki mühendislerin değeri nasıl artırılmalı tartışması yapılması gerekirken söylenenlere konuşulanlara bakıyorumda bizleri bi yerlere götürmez arkadaşlar kazananlarda bizden kaybedenlerde seçim için birbirimize laf söylemeyelim arkadaşlar seçimler gelip geçsede biz hep yüzyüze bakacağız arkadaşlar geçmiş dönemlere laf ettik gelin hep beraber odamızı güzelleştirelim iyi akşamlar

Yorumu oyla      6      4  
kimin başarısı ? 18 Şubat 2010 Perşembe 16:43

yenilen taraf kimin başarısı diye tartışma başlatarak kafaları bulandırıyor canım kardeşlerim sonuç ortada , arkadaşlar meslekte güç dedi çıktı bunun anlamını bile çözemediniz , herkes arpalık peşinde bu başarı şahsi değil ekip çalışması adamalr 86 - 80 blok oy aldı daha ne yi tartışıyorsunuz .meslekte güç birliği grubu Allah yardımcınız olsun . tebrikler tekrar yolunuz açık olsun.erzuruma yeni söylemler ve yeni sloganlar artı birlik beraberlik getirdiniz bravo.ilk defa siz ortaya çıkana kadar böyle çok katılım olmamıştı.güçünüz buradan belli.

Yorumu oyla      6      4  
dikkat 18 Şubat 2010 Perşembe 04:21

bir arkadaşımız eski başkanların ismini zikretmiş.lütfen gerek yok bunlara.şuan zaten üzüntülüler.bu kaçıncı mağlubiyetleri yeter biraz rahat bırakında huzurlu bir şekilde acılarını unutsunlar.lol

Yorumu oyla      6      4  
dikkat 18 Şubat 2010 Perşembe 04:18

arkadaşım o at gözlüklerini çıkar gözünden asıl başarı kimindir demişsin asıl başarı bahsettiğin insanların değil 86 adet çiziksiz oy alan diğer arkadaşlarındır desem ne diyeceksin.bu 86 nın içinde bahsettiğin insanın kaç oyu var.birşey yazmadan önce bi etraflıca düşün öyle yaz.bir başarı varsa tüm ekibin başarısıdır.birey olarak hepsi 20 oy.tümü birden 100 oy.yani hiç biri tek başına bir şey değil.onun için başarıyı birine mal etme.başarı hepsinin ve inşaallah erzurumun başarı olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Başarı Kimin Başarısıdır_? 17 Şubat 2010 Çarşamba 20:17

Bakın arkadaşlar asıl başarı Sayın Abdulkadir BAYRAKÇEKEN ve Elif URHAN arkadaşlarımızın başarısıdır. Şunu her kes çok iyi biliyor ki en fazla oyu alan da onlardı. Onlar hiç bir yorum yapmayıp bu fısıltılardan ve saçmalıklardan uzak duruyorlarsa, başkanlık görevini bu iki arkadaşımızdan biri üstlenmedi ise onların bi bildiği vardır ve kimin ne olduğunu biliyorlardır ona görede adım atıyorlardır. Bunun için de yolunuz açık olsun arkadaşlar ALLAH yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Neyin hesabındayız 17 Şubat 2010 Çarşamba 19:38

Kusura bakmayın ama açıkça bişey diyeceğim kim üzerine alınırsa alınsın. Birileri bir plan peşinde idi ama istekleri sandıktan sonra tersine döndü, bu durum da onların zoruna giderek kendileri ve taraftarları çirkefleşmeye başladılar. Nedir bu koltuk sevdası, bizim bilmediğimiz şeylermi dönüyor da oda da bizim haberimiz yok. Maaş verilmiyor bir şey yapılmıyor. Önce ki dönemlere bakıldığında bilir kişilik işleri birilerine peşkeş çekiliyordu. sayın GAVGALI hocamız seçildikten sonra işin rengi değişti biraz o birilerinin tekerine çomak soktu şimdi ise yeni seçilecek arkadaşlarımız sokacak bu çomağı. Kaybedenlere sesleniyorum biri yine değerli bi hocamız diğeri ise camia da tanınan ve sevilen bir abimizsiniz siz ve taraftarlarınız bu kadar çirkefleşemezsiniz. Kazandığınız zaman ne yapacaktınız, kaybedenlere yine böyle sitemkar ve küstahmı olacaktınız. yazıklar olsun demek biz yanlış tanımışız. Şimdi bakıyorum da iyi ki size vermemişim. Kazanan taraf yolunuz açık olsun bunlara inat çalışın

Yorumu oyla      6      4  
kutluyorum 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:34

arkadaşlar sizlri kutluyorum başarılarınızın devamını diliyorum gafura rağmen bülente rağmen ömer hocaya rağmen bu seçimi hakettiniz ve aldınız başarılar. erzurum sizin sayeniz de kazandı.

Yorumu oyla      6      4  
gazete doğru 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:31

sayın meslektaşlarım gazete haberin de bir yanlışlık göremedim nejmi bey ve ekibi 103 ali bey ve ekibi 94 nerede yanlışlık var adamlar şahsi olarak nejmi 103 ali 94 yazmamış hem şahsi oylar kimi ilgilendirir her iki grupda ekipleri ile girdi seçime , şahsi girmedi neyin kavgası bu.haber doğru nejmi bey ve ekibinin aldığı oy doğru.lütfen doğru okuyup doğru yorum yapalım. arkadaşları tebrik ediyorum. hak ettiler ve seçimi aldılar.

Yorumu oyla      6      4  
uygun oldu 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:27

seçim güzel ve yerinde oldu.seçim üzerine yorumlar güzel ancak o bu kadar aldı şu bu kadar aldı tartışması yanlış ben bu konuda ali beyi kınıyorum.yakışmaz , yenilgi de olur galibiyette , arkadaşları tebrik ediyorum artı doçent olan bir insan bayram bey sanada yakışmaz.hep beraber arkadaşlarımıza omuz verelim.yaptıkları doğruları alkışlayalım yanlışları eleştirelim ama mühendis olan bir insana yakışır gibi davranalım.mahalleye muhtar seçilmedi demi.

Yorumu oyla      6      4  
HABERİ DOĞRU OKUMAK 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:23

BAKIN ARKADAŞLAR , HABERİ OKUYAMIYORSUNUZ MÜHENDİS OLAN İNSAN OKUMAYI BİLEN İNSANDIR.HABER DE NEJMİ FUNRUNCU 103 OY ALDI YAZMIYOR DİKKAT EDİN NEJMİ FURUNCU VE EKİBİ DİYİYOR YANİ NE DEMEK BU 5 KİŞİNİN BLOK + DİĞER OYLARI DEMEK HABER DOĞRU YAZILMIŞ.YORUMLARINIZI HABERİ OKUYARAK YAPIN KULAKTAN DOLMA SÖYLENTİLER İLE DEĞİL , YENİLEN İNSANLARIN ARKASIN DA KİMLERİN OLDUĞUNU ARTIK DUYMAYAN KALMADI , BU YENİ ARKADAŞLARIN BAŞARISI KÜCÜMSENEMEZ , ÇÜNKÜ ARKALARINDA SADECE SEÇMENİ VE PROJELERİ VARDI. VE SEÇİLEREK GELDİLER.ADAMLARIN BROŞÜRLERİNİ BİLE TAKLİT ETTİLER.HEPİMİZ UCUZ POLEMİKLERİ BIRAKIP ARKADAŞLARIMIZI TEBRİK EDİP DESTEK OLALIM YÖNETİME 4 ÜYE SOKTULAR.ÇAMUR AT İZİ KALSIN HESABI İLE OLMAZ HABERİ TAM VE İYİ OKUYUN.BU ARKADAŞLARA BEN DE OY VERMEYECEKTİM AMA ÜNİVERSİTE HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ PROJELERİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ VE OY VERDİM . BAKIN KARŞI LİSTEDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLDUĞU HALDE SEÇİMİ ALDILAR NEDEN SÖYLEMLERİ MANTIKLI VE HAKLI İDİ.ÜNİVERSİTENİN KARİYERİNİ TAM YERİNE OTURTULAR BRAVO.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Talihsiz kent”
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın "Türkiye'nin Sıkışan ...
İHL'den “Dinler Arası Hoşgörü” Projesi
İHA/Oltu Proje Koordinasyon Merkezi “AB Eğitim Programları” çerçevesinde ...
Özel İdare ilçelere yoğunlaşıyor
Orhan YILDIRIM(CİHAN)- İl Özel İdaresi, ilçelerdeki KÖYDES hizmetlerini ...
 
Ziraat Fakültesi yasta
İHA/ Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden ...
Doğu ısınacak
Kış Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini artan biçimde sürdürüyor.Erzurum’da ...
Doğu’nun erdem merkezi
SAMET ÖZÜNAL/İHA/A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ...
 
ASİMDER’den METZAMOR tepkisi
BÜLENT MAVZER/İHA/Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim ...
Dadaşlık bu işte..
GHA/Erzurum’da dün bir özel halk otobüsünde yaşanan olay, insanlığın ölmediğini ...
Girişimci Kadınlar’dan 2011 atılımı
İHA/Erzurum Girişimci Kadınlar derneği üyeleri 2011 Dünya Üniversite Kış ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva