ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
1 Haziran 2016 Çarşamba - 15:02

Mera Islahı’nda Eğirmez başarısı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında ıslah edilen Köprüköy İlçesi Eğirmez Mahallesi Merası, düzenlenen törenle otlatmaya açıldı.

Mera Islahı’nda Eğirmez başarısı

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında ıslah edilen Köprüköy İlçesi Eğirmez Mahallesi Merası, düzenlenen törenle otlatmaya açıldı.

Mera açılış törenine, Vali Yardımcısı Fatih Gül, Köprüköy Kaymakamı Osman Bilici, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Binali Çomaklı, Mera Komisyonu Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Muhtarlar ile köy halkı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eğirmez Mahallesi Muhtarı Hilmi Sancak, "Meramız için yapılan bu yatırımla hayvan beslemede bize büyük bir katkısı olacak, hayvanlarımızdan daha iyi verim alabileceğiz, Mera ıslah projesinin köyümüzde uygulanmasını sağlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne mahallem adına teşekkür ediyorum" dedi.

Törende ıslah projeleri hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Prof. Dr. Binali Çomaklı; "Ülke hayvancılığı için çok önemli olan meralarımızın bilinçli kullanımı ve otlatma periyoduna dikkat edilmesi gerektiği vurgusu yapmıştır. Yapılan bu hayvancılıkta daha iyi verim alabilmek için yetiştiricilerimizin kaba yem açığını gidererek; meralar üzerindeki baskıyı azaltmalıdırlar. Islah çalışmalarındaki amacımıza uygun bir şekilde meralarımızı koruyarak ve de verimini artırarak, bu doğal kaynaklarımıza sahip çıkmayı planlamaktayız. Özellikle önümüzdeki süreçte mera ıslah projesi uyguladığımız yerlerde sürü yönetimi eğitimini de işin içine katarsak daha başarılı olacağımızı umuyorum" diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar’da konuşmasında, “2004 yılından beri ilimizde 15 köyde toplam 238 bin 472 dekar alanda mera ıslah projesi uygulanmış ve tamamlanmıştır. 2016 yılında ise Tortum-Tortumkale, Narman-Sülüklü, Oltu-Yaylaçayır ve Aziziye-Sorkunlu, Narman- Camiikebir ve Köprüköy-Eğirmez olmak üzere altı köyde Mera Islah ve Amenajman Projesi olmak üzere toplam 8 bin 650 dekar alanda Mera Islah çalışmalarımız devam etmektedir. Eğirmez köyünde uygulanan bu projenin toplam bedeli yaklaşık 650 bin TL olup bunun 266.480 TL'si Bakanlığımızca, 383.420 TL ise çiftçi tarafından karşılanacaktır. Toplam 2.743 dekar mera alanı bulanan Eğirmez Mahallemizde 1.150 dekarda ıslah amaçlı gübreleme çalışması yapılmıştır. Kalan 1.300 dekar alanın ise 2017 yılında gübreleme çalışması yapılacaktır. Bunun yanında hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere 20 adet hayvan suluğu yaptırılmış ve merada muhtelif yerlere yerleştirilmiştir. Sıcak dönemde hayvanların gölgelenme ihtiyacını ve tuz ihtiyaçlarını karşılamak için 1 adet gölgelik ve 5 adet tuzluk yaptırılmıştır. Proje süresince mahallemizde her yıl ekimi yapılacak 300 dekar yonca, 300 dekar korunga, 200 dekar fiğ, 200 dekar tritikale, 50 dekar silajlık mısır ve 500 dekarlık alanda macar fiği için tohumluk bedelinin %40'ı projeden karşılanacaktır. Proje uygulanan tüm mahallelerimizde, meralar parsellere ayrılmakta ve dinlendirilerek münavebeli otlama sistemi uygulanmaktadır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Köprüköy Kaymakamı Osman Bilici ve Vali Yardımcısı Fatih Gül ise devletin tarımsal üretimi ve kırsal alanların gelişimini çok önemsediğini, her geçen bu alana yönelik desteklerin artırıldığını belirterek bu projelerin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Pasinler Halk Eğitim Merkezi bar ekibinin büyük alkış toplayan gösterilerinin ardından, protokol ve çiftçilerin katılımı ile ıslah edilen mera alanı kullanıma açıldı.

 
3 ev, 3 ahır ve bir fırın kül oldu
 
3 bin kişi sanat sahibi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman Köylülerine 19 milyonluk destek
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek ...
Erzurum’un kalkınma sürecine destek
“Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” çalışması devam ediyor
KUDAKA’dan AB destekli eğitim
Etki analizi eğitim toplantılarının ilki 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde ...
 
ETSO’da, “Teknoloji Girişimciliği” gündemi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)tarafından ...
Akgüloğlu güven tazeledi
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası 22. Olağan Genel ...
Erzurum'da 6 yılda bin 144 şirket kuruldu
M.AKDAĞ-Erzurum’da son altı yılda bin 144 şirket, 120 kooperatif ve bin ...
 
Ilıcalı besicilerle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, hayvan pazarında ...
SMMMO’da seçim heyecanı
Geçtiğimiz günlerde Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ...
Doğu Anadolu’da ihracat sinerjisi
Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğünde Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva