ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
14 Mart 2019 Perşembe - 15:48

Mehmetçik olmak bu işte

Zeytin Dalı Harekatı sırasında teröristlerin hain saldırısıyla ağır yaralanan gazi Piyade Üsteğmen Özgür Ocak, henüz tedavisi devam ederken üniformasını giyerek göreve başladı.

Mehmetçik olmak bu işte

Zeytin Dalı Harekatı sırasında teröristlerin hain saldırısıyla ağır yaralanan gazi Piyade Üsteğmen Özgür Ocak, henüz tedavisi devam ederken üniformasını giyerek göreve başladı. Tüm gazilere örnek olup güçlü bir duruş sergileyen Ocak, “Devletime ve TSK’ya hizmet etme inancı benim en büyük motivasyon kaynağım oldu” dedi.

Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sırasında 10 Şubat 2018 tarihinde 1027 rakımlı tepede terör örgütü ile yapılan çatışmada sağ bacağını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli Piyade Üsteğmen Özgür Ocak (33), gazilik unvanıyla görevine geri döndü. Metehan ve Göktürk adında iki oğlu olan Üsteğmen Ocak, Silahlı Kuvvetler Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında günlük sporunun ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Terör saldırısı sonucu sağ bacağını kaybeden Üsteğmen Ocak olay anıyla ilgili, “10 Şubat 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı’nda 1027 rakımlı tepede bölücü terör örgütü ile çıkan temas sırasında bir patlama oldu. Bu patlama sonrasında gözümü ilk açtığımda bacağım ve parmaklarım yoktu. Vücudumun çeşitli yerlerine gelen şarapneller sebebiyle yaralandım. Durumum biraz ağırdı. İlk müdahalemi kendim yaptım. Bacağıma hemen bize öğretilen şekilde turnike yaptım ve yerde duran parmaklarımı cebime koydum. Daha sonra bölgeden tahliyemi istedim. Sıhhiyeci personelim müdahalelerimi yaptıktan sonra kahraman silah arkadaşlarım ve pilotlarımız sayesinde muharebe alanından tahliye edildim ve hayata tutundum. Kırıkhan Devlet Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde yapılan müdahalelerle hayata tutundum” ifadelerini kullandı.

“Ayakta olmamın en büyük nedeni milletimin duaları”

Olayın yaşandığı an acı hissetmeyerek önce emir komutasındaki personelini düşündüğünü anlatan Ocak, “TSK personeli devleti için birçok şeyi göze alır, biz öyle yetiştik. Ağır bir hasar aldım ama kesinlikle o an bir acı duymadım. İnancınızdan kaynaklı bir acı duymuyorsunuz. Öncelikle kendi emir komutanızdaki personelinizin durumunu merak ediyor ve anlamaya çalışıyorsunuz. Devletin verdiği yüksek imkanlar sayesinde ve milletimin dualarıyla komutanım ve silah arkadaşlarımın da destekleriyle gazilik onurunun vermiş olduğu yüksek motivasyon sayesinde 11 aylık süreçte sağlığıma ve görevime kavuştum. Devlet, beni bir an olsun yalnız bırakmadı. Devletime ve TSK’ya hizmet etme inancı benim en büyük motivasyon kaynağım oldu” diye konuştu.

Malulen emekliliği seçmeyerek görevi başına dönen ve üniformasını giyen Ocak, TSK’da silah arkadaşlığının kardeşlikten öte olduğunu belirtti. Birliğine döndüğünde arkadaşları ve komutanlarının sevindiğini anlatan Ocak, “Ben de tekrar görevde olduğum için çok mutluyum. Üç şeyin hakkı ödenmez; anne, baba ve devletin hakkı asla ödenemez. Ben devletin hakkını hiçbir zaman ödeyemem. İki tane oğlum var Metehan ve Göktürk, 28 aylıklar. Bu zor süreçte bana yardımcı oldular. İnancımı ve motivasyonumu asla kaybetmedim. Yaşama umudumu ve azmimi kaybetmedim. Ben inanıyordum. Ayakta olmamın en büyük nedeni devletimiz ve milletimin dualarıdır” şeklinde konuştu.

Terörle mücadele eden TSK personeli, şehit yakınları ve gazilere seslenen Ocak, “TSK personeli, her zaman vatanının bölünmez bütünlüğü, devletinin bekası ve milletinin huzuru için canını feda etmeye hazırdır. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde atalarımıza yakışır şekilde hendek operasyonları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nda olduğu gibi her türlü göreve hazır olacaktır” mesajını verdi.

 
5 yıl ceza alan firari FETÖ'cü yakalandı
 
Memiş: ‘Hep birlikte mücadele etmeliyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 yıl ceza alan firari FETÖ'cü yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmaktan ...
Bin öğrenci FETÖ baskısıyla ordudan tasfiye edilmiş
15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nde ...
Soylu: ‘Terörü tamamen yok edeceğiz’
Soylu: ‘Türkiye’yi sıçratacağız, terörü tamamen yok edeceğiz. Bu insansız ...
 
PKK’ya bir darbe daha
Türkiye-Irak sınır hattında 60 adet tek kırma av tüfeği, 40 adet otomatik ...
Varto’da terör operasyonu: 8 gözaltı
Muş’un Varto ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık ederek ...
Jandarmadan uyuşturucu operasyonları: 6 tutuklama
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonlarında ...
 
Boş benzin tankı patladı: 1 yaralı
Bingöl’de boş benzin tankı kaynak yapılırken patladı, 1 kişi ağır yaralandı.
Erzurum’da yeşil reçete operasyonu
Jandarma ekipleri tarafından Kayseri merkezli Konya, Adana, Erzurum, Elazığ, ...
Jandarmadan merhamet operasyonu
Aşkale ilçesinde yüzeyi buz tutan gölete düşen yavru ayı, jandarma ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva