ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
2 Mayıs 2019 Perşembe - 02:57

Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor

Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor. TÜBİTAK, milli piyade tüfeği MPT 76’ya monte edilebilen milli lazer silahı geliştirdi. Tüfeğe Monte Lazer’in (TÜMOL) bir kilometreye kadar caydırıcı etkisi var. TÜMOL, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) görücüye çıktı.

Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor

Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor. TÜBİTAK, milli piyade tüfeği MPT 76’ya monte edilebilen milli lazer silahı geliştirdi. Tüfeğe Monte Lazer’in (TÜMOL) bir kilometreye kadar caydırıcı etkisi var. TÜMOL, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) görücüye çıktı.

Türk askerine süper lazer silah yolda. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜMOL’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tanıttı. TÜMOL’un tamamen milli olarak tasarlandığını ve üretildiğini ifade eden Bakan Varank, “Bu, patlayan veya ateşli bir silah değil. Elektriği lazer ışığına çeviriyor. Kısa mesafede etkisi çok yüksek. Ancak kızılötesi kamera ile görülebiliyor. 20 kW güç seviyesinde bir geminin güvertesindeki çeliği delebiliyor” dedi.

EN ÖNEMLİ SAVUNMA SANAYİ BULUŞMASI

Türk savunma sanayindeki gelişmelerle bağlantılı olarak dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından biri haline gelen IDEF, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle kapılarını açtı. Birçok yerli ve milli ürünün yer aldığı fuarda, TÜMOL da görücüye çıktı.

MİLLİ İMKANLARLA GELİŞTİRİLDİ

Bakan Varank, açılış töreni öncesinde TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Bayraktar ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte TÜBİTAK’a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) standında incelemelerde bulundu. BİLGEM tarafından milli imkanlarla geliştirilen TÜMOL’u, beraberindeki askerle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına getiren Varank, süper silahla ilgili bilgi verdi. Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de eşlik etti.

CAYDIRICI ETKİ

Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tanıttığı TÜMOL ile ilgili şunları söyledi:

“Bu lazer silah sistemi, BİLGEM tarafından tamamen milli olarak tasarlanarak üretildi. Bu, patlayan veya ateşlenen bir silah değil. Elektriği lazer ışığına çeviriyor. Kısa mesafede etkisi çok yüksek. 150 metrede hedefi kesin etkisiz hale getiriyor. 250 metrede zarar veriyor. Hava şartlarına bağlı olarak bir kilometreye kadar caydırıcı etkisi var."

TAHRİP EDİCİ LAZER IŞIĞI

TÜMOL’un BİLGEM’deki 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayan Varank, “Optik, elektronik ve fizik mühendisleri bu çalışmada yer aldı. Bu silah, ses çıkarmıyor, kokusu yok. Ancak kızılötesi kamera ile görülebiliyor. 500 watt’a kadar bir güç seviyesi var. 20 kW güç seviyesinde ise bir geminin güvertesindeki çeliği delebiliyor. Bu tahrip edici bir lazer ışığı. TÜMOL, el yapımı patlayıcılardan dronlara kadar pek çok farklı hedef türüne karşı etkin bir şekilde kullanılabilecek. Mehmetçiğe her anlamda üstünlük sağlayacak” diye konuştu.

TAM BAĞIMSIZ SAVUNMA SANAYİ

IDEF ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Varank, “Ülkemiz bugün savunma sanayi alanında güçlü bir Ar-Ge ekosistemine, üretim kabiliyetlerine, hedef ve çözüm odaklı bir bakış açısına sahip. Sektörde 16 senede 700 yerli patent başvurusu yapıldı; bunun yüzde 63’ü sadece son 5 yılda gerçekleşti. Yüzde 65’e varan bir yerlilik oranına ulaştık. Geldiğimiz nokta, Sayın Cumhurbaşkanımızın 17 yıl boyunca ortaya koyduğu ‘Tam bağımsız Türk savunma sanayi’ vizyonu sayesinde gerçekleşti” dedi.

TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

Yatırımı, üretimi ve istihdamı önceleyerek, Türkiye’yi her zaman bir üst bir lige çıkarmanın peşinde olduklarının altını çizen Varank, “Amacımız; uluslararası savunma sanayi üreticilerine taşeronluk yapmak değil, yerli ve milli savunma sanayimizi bir dünya markası haline getirmek. Stratejiden, tasarıma, altyapı kurulumundan, teknolojiyi geliştirmeye, prototipten ticarileşmeye kadar her aşamayı büyük bir titizlikle takip ediyoruz” diye konuştu.

SINIFININ EN İYİSİ İHA VE SİHA'LAR

Varank, Türkiye’ye teknolojik üstünlük kazandıracak projeler için tüm imkanları seferber ettiklerini anlatarak, “Artık dünyadaki en ileri teknolojili, sınıfının en iyisi İHA ve SİHA’ları yerli kabiliyetlerle üreten Türk firmalarımız var. Bunları üretmenin yanı sıra, ihraç da ediyoruz. Örneğin uzay ve havacılık teknolojilerinde yüz yıllık tecrübesi olan Ukrayna, insansız hava araçlarında Türkiye’yi tercih ediyor” dedi.

10 BİN YENİ İSTİHDAM

Endüstri Bölgeleri Kanunu’nun yatırımcı dostu olduğunu kaydeden Varank, “En son bir firmamız için Karasu Münferit Yatırım yerini ilan ettik. Bu entegre tesise; raylı sistemler, zırhlı taşıtlar, muhtelif kara araçları, savunma sanayi sistemleri, dizel motorlar ve alt sistemlerinin üretimine dönük proje bazlı teşvikler verdik. Bu üretim ve teknoloji üssü tamamlandığında; yaklaşık 10 bin vatandaşımıza yeni iş imkanı sağlanmış olacak. Üretilecek yerli katma değerin yanı sıra, buradan yapılacak ihracatın da yıllık 1 milyar doları bulması hedefleniyor” diye konuştu.

 
Dolmuşçulardan, Karamollaoğlu'na tepki
 
Gri listede aranan terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdemir Ailesi bayram etti
Oğullarına sağ salim kavuşan aile sevinç gözyaşlarına boğuldu.
Küçük Berat bulundu
Narman ilçesinde inekleri aramak için meraya giden 10 yaşındaki Berat ...
Oltu’da otomobil takla attı: 1 ölü
Erzurum’un Oltu ilçesinde kontrolden çıkan otomobil takla attı. Kazada ...
 
Erzurum’da bir kayıp olayı daha
Erzurum'un Narman ilçesi Koçkaya köyünde inekleri aramak için meraya giden ...
Gezi minibüsü devrildi: 17 öğrenci yaralı
Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Erzurum'dan ...
Kırmızı bültenle aranan MLKP mensubu terörist yakalandı
İçişleri Bakanlığı, Terörden Arananlar Listesi’nde 1 milyon 500 bin TL ...
 
Gül’den Türkiye Adalet Akademisi açıklaması
Bakan Gül, "Adalet Akademisi'ni yine hakim ve savcı eğitimini daha kaliteli ...
Soylu’dan yaya önceliği uyarısı
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı “Yaya ...
Akar: “Yerli ve milli savunma sanayimiz güçleniyor’
Akar,” FETÖ’den temizlendikçe güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva