ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SİYASET
30 Haziran 2013 Pazar - 14:42

Meclis gündemi açıklandı

İl Genel Meclisi Temmuz ayı gündemi açıklandı. Meclis, ay içindeki oturumlarında ilçeler bazında kentsel dönüşüm sürecini ele alacak, KÖYDES proje hedeflerini değerlendirecek, 2013-2014 yılı eğitim dönemi için öngörülen düzenlemeleri tartışacak.

Meclis gündemi açıklandı

İl Genel Meclisi Temmuz ayı gündemi açıklandı. Meclis, ay içindeki oturumlarında ilçeler bazında kentsel dönüşüm sürecini ele alacak, KÖYDES proje hedeflerini değerlendirecek, 2013-2014 yılı eğitim dönemi için öngörülen düzenlemeleri tartışacak. İl Genel Meclisinin Temmuz oturumlarının ilkinde Vali Ahmet Altıparmak’ı ağırlaması bekleniyor.

TAŞKESENLİGİL GÜNDEMİ AÇIKLADI

İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil Meclis gündemine değgin açıklamada bulundu. Taşkesenligil,  Aşkale, İspir, Pazaryolu, Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçeleri kentsel dönüşüm alanları, köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi ve 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun ele alınacağını bildirdi.

SODES VE KÖYDES

Temmuz oturumlarında Aşkale, İspir, Pazaryolu, Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçelerinde şu ana kadar yapılan ve hayata geçirilmesi planlanan SODES projesi ile KÖYDES proje çalışmaları hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşüleceğini belirten Taşkesenligil, Çat ve Tekman İlçelerinin eğitim-öğretimi, derslik durumları ile öğretmen açığının olup olmadığı hakkında Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan raporun da ele alınacağını kaydetti.

ALT VE ÜST YAPI GÜNCELLEMESİ

İlçelerdeki alt ve üst yapının KÖYDES  Projesi kapsamında güncelleştirildiğine dikkat çeken Taşkesenligil, Tekman ve Çat İlçelerinin içmesuyu, kanalizasyon ve yol durumları hakkında Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan raporun tartışılacağını, gerçekleştirilen çalışmaların gözden geçirileceğini söyledi.

DİĞER GÜNDEM

Taşkesenligil’in verdiği bilgiye göre İl Genel Meclisi Temmuz ayı oturumlarında İl Özel İdaresi Bütçesinin Birliklere Yardım Bölümünden 450 bin TL ödeneğin 2. dilim olarak Birliklerin sunmuş oldukları çalışma programlarına bağlı projelerin gerçekleştirilmesi için İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gönderilmesi konusunu görüşüp karara bağlayacak.

MİKRO KREDİ VİZYONU

Ay içindeki oturumlarda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yaşlı ve engelli hizmetleri hakkında Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor değerlendirilecek,

 İl Özel İdaresinin de destek olduğu mikro kredilerle ilgili Sanayi Ticaret ve Esnaf Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ele alınacak.

SPOR GÜNDEMİ

Meclis spor gündemi kapsamında Erzurum’da gelişmekte olan tenis sporunun ne şekilde temsil edildiği, saha ve yer durumları, şehirde faaliyet gösteren kulüp ve sporcu sayıları ile ilde tenis sporunun geliştirilmesi için neler yapılabileceği hakkında Gençlik ve Spor Komisyonu rapor sunacak.

, İl Özel İdaresinin ortağı olduğu Palandöken Tatil Kenti A.Ş.’nin ortaklığından ayrılma veya şirketin tasfiyesi hakkında Mevzuat ve Karar Takip Komisyonu tarafından hazırlanan raporun da ele alınacağı temmuz ayı gündemi çerçevesinde, Çat ve Tekman İlçelerinde bulunan hastanelerin durumları, personelleri ve sağlıkla ilgili sorun ve beklentileri ile alakalı Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülecek. Meclis tarım gündemi çerçevesinde ise Erzurum’a gelen göçerlerin hangi ilçelerde mera kiraladıkları ve meraların nasıl kiralandığı hakkında Gıda ve Hayvancılık Komisyonu ile Tarım ve Orman Komisyonu tarafından müştereken hazırlanan rapor üzerinde durulacak.

 
Gezi soruşturmasında 7 tutuklama
 
Camiler bu yaz çocuk açacak...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DADALOĞLU 1 Temmuz 2013 Pazartesi 11:43

ARTIK KALDIRIMLA KÖPRÜYLE UĞRAŞMAYIN ŞU ŞEHİR İÇİN KALICI HİZMETLER ÜRETİN.

Yorumu oyla      7      4  
A.KURTULUŞ 1 Temmuz 2013 Pazartesi 01:17

Sn Samet Acaba belediye başkanı Erzurum'un hangi feryatlarını şimdiye kadar duydu ki merak ediyorum Bilgilendirirseniz sevinirim

Yorumu oyla      8      4  
SAMET 30 Haziran 2013 Pazar 20:16

SAYIN BAŞKAN BİDE GÜNDEMİNİZE ŞEHİRİN DOGUSUNU ALIN KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ EMİNKULPU MAH YIKIK VİRANE ESKİ SEMT GARAJININ YERİ YIKIK KENDİ HALİNE TERK EDİLMİŞ BİR HALDE BURALARI HİÇ KİMSENİN GÖZÜ GÖRMÜYORMU SAYIN BAŞBAKANIMIZ BİZİ DUYSUN.SAYGILARLA,

Yorumu oyla      7      4  
SAMET 30 Haziran 2013 Pazar 20:11

SAYIN COK DEYERLİ BAŞKANLAR BİZİ KİMSE DUYMUYORMU BİZE BİRİLERİ KULAK VERSİN BİZ EMİNKULBU GÜMÜŞLÜ KÜMBETDE OTURAN VATANDAŞLARIZ BURALAR YIKIK VİRANE GECEKONDU BİR DEPREM OLURSA BURALARDA ALLAH GÖRSERMESİN COK CAN KAYBI OLUR SA KİM BU SORUMLUGU ALAÇAK BİZ BURDAN COK DEYERLİ BAŞBAKANIMIZA SESLENİYOZ BİZİ DUYSUN BELEDİYE BAŞKANLARI BİZİ DUYMUYOR KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOZ SAYGILARLA

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ ve Yılmaz Kongur’daydı
Afetzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Akdağ ve Yılmaz, devletin ...
Aziziye Akdağ’ı ağırladı
Sağlık eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, hükümet ...
Erzurum, Lincoln'le 'kardeş şehir' olacak
ABD'nin Nebraska Eyaleti Lincoln Şehriyle Erzurum'un kardeş şehir statüsü ...
 
AK Parti Engellileri sevindirdi
AK Parti Erzurum İl Sosyal Başkanlığınca “Sevgi Engel Tanımaz” projesi ...
ETB'de Yakutiye sunumu
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ticaret Borsası Meclis salonunda ...
Aziziye üst yapıya odaklandı
Aziziye Belediyesi, ilçedeki cadde ve sokakları kilitli taş ile işliyor.
 
‘Başkan adayları erken açıklansın’
EGC’yi ziyaret eden İsmail Köse, " MHP olarak bizim erken yola çıkmamız ...
Mitingler bitti temizlik başladı
Geçtiğimiz hafta sonu Erzurum’da gerçekleşen Milliyetçi Haraket Partisi ...
Eyüpoğlu'na yeni görev
Türk Standardları Enstitüsü’nde (TSE) 21 yıldır değişik yönetim kademelerinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva