ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
18 Mayıs 2016 Çarşamba - 06:24

‘Mazlumların duası bizimle’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Kilis’te din görevlileri ile buluştu.

‘Mazlumların duası bizimle’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Kilis’te din görevlileri ile buluştu.Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen konferansta din görevlilerine hitap eden Başkan Görmez, ülkenin son zamanlarda zor süreçlerden geçtiğini vurgulayarak, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileriyle Cizre, Silvan, Silopi, Mardin ve Van'a gittiklerini anımsattı.

Her türlü tahribe maruz bırakılan bu kentlerde görev yapan arkadaşlarının büyük zorluklar çektiğini anlatan Başkan Görmez, şöyle konuştu:

“HER MAZLUMUN DUASINI VE UMUDUNU GÖNDERDİĞİ BİR ÜLKEYİZ…”

Bazı bölgelerdeki Kur'an kurslarında okuyan çocuklarımızı başka yerlere taşımak zorunda kaldık. İnşallah Cenab-ı Hak bütün bunların üstesinden gelmeyi millet olarak bize nasip edecektir diye düşünüyorum. Çünkü milletlerin, kültürlerin ve tarihlerin zor süreçleri vardır. Hem İslam ümmetinin hem de ülkemizin içinden geçtiği çok zor bir süreçten geçiyoruz. Eş zamanlı bir şey var ki onu kimse fark etmiyor. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, her mazlumun duasını ve umudunu gönderdiği bir ülkeyiz.

“GÜNAHKÂRLARIN YANINDA YER ALMAYIŞIMIZ, MAZLUMLARA KAPIMIZI VE GÖNLÜMÜZÜ AÇMAMIZ, CENAB-I HAKK'IN BİR LÜTFU VE İKRAMIDIR…”

Başkan Görmez, geçtiğimiz günlerde 10 bin Müslümanın yaşadığı Botsvana'dan bir heyetin kendisini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Botsvana heyetinin, bir kaç yıldır ülkelerindeki camilerde Türkiye için dua ettiklerini anlattığını vurgulayan Başkan Görmez, "Dünyanın neresine gidersek gidelim, buna şahit oluyoruz. Hangi misafirimiz gelse bunu ifade ederek söze başlıyor. Bir taraftan zor bir süreçten geçiyoruz, yanı başımızda çok büyük mezalimler işlendi. Hep birlikte ona şahit olduk. Kur'an-ı Kerim'de Hz. Musa'nın, "Rabbim, bana öyle bir nimet ver ki biz günahkârların yanında yer almayalım" diye büyük bir duası vardır. Ülke ve millet olarak günahkârların yanında yer almayışımız, mazlumlara kapımızı ve gönlümüzü açmamız, Cenab-ı Hakk'ın bir lütfu ve ikramıdır. Türkiye, bütün dünyadaki mazlum ve mahrumların umut bağladığı bir ülkedir. İşte böyle bir süreçte bizim hep birlikte birbirimize sahip çıkmamız ve muhasebe yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

“RABBİM, MİLLETİMİZİN HAYIR VE YARDIM ELİNİ BÜTÜN BU DÜNYALARA GÖTÜRMEYİ NASİP ETTİ…”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın sadece Türkiye'de değil, dünyanın her tarafına ulaşmaya çalıştığını anlatan Başkan Görmez, şu anda Afrika'nın 40 noktasında teşkilatlandıklarını aktardı.

Milletin hayır elini tüm dünyaya ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Görmez, "Rabbim kaybettiğimiz köprüleri yeniden kurmayı nasip etti. Kaybettiğimiz kardeşliği yeniden bulmayı sağladı. Kardeşlerimizin ülkemize, milletimize, sonsuz duaları, yakarışları var. Bize bağlanan umutlar var. Yüce Allah, Latin Amerika'daki 7 milyon Müslüman kardeşimize ulaşma imkânı verdi. Kardeşlerimizle ilişkilerimiz kurumsallaştı. Rabbim daha sonra Pasifik Asya'daki 30'a aşkın ülkede kardeşlerimizle beraber buluşmayı, ilişkiler kurmayı, yardımlaşmayı, milletimizin hayır ve yardım elini bütün bu dünyalara götürmeyi nasip etti. Bütün dünyada bu topraklara bağlanmış bir umut var, bunu unutmamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Görmez, buradaki programın ardından 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'i ziyaret etti. Başkan Görmez, Rektör Güvenç ile birlikte üniversite kampüsü içerisinde yapımı devam eden Üniversite Camii'nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldı. Başkan Görmez, daha sonra kent merkezinde ziyaret ettiği esnafla sohbet etti.

 
‘İslam Dünyası kendisiyle yüzleşmeli’
 
Teröristlere şafak baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İslam Dünyası kendisiyle yüzleşmeli’
Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani ve beraberindeki ...
Fethi Gemuhluoğlu’na vefa
Yeşilyurt Belediyesi ve Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi işbirliği ile Fethi ...
Ekonomide Kamu-Sanayi İşbirliği süreci
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğini yaptığı Kamu-Üniversite ...
 
Ermenilerden yeni tezgah
ASİMED Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, Almanya’da son günlerde Ermeni meselesinin ...
“Hayâ, hayattır, hayâsızlık ölümdür”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez “Eğer bugün kıyamet kopacaksa, ...
ERGİM tanıtım turunda
Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) Başkanı Kağan Alparslan Çakır ...
 
TeknoGP-2 Jüri Sunumu yapıldı
2015 yılında başvuru yapan 78 proje arasında ilk 20 ye kalan TeknoGP-2 ...
Sağlık Bakanlığı'na 27 bin personel alınacak
Sağlık Bakanlığı, bakanlık ve bağlı kuruluşlarına 2016 yılı içerisinde ...
Oltu’da TÜBİTAK gündemi
Oltu Ortaokulu düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı Oltu Ortaokulu salonunda açıldı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva