ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>GUNCEL
24 Ocak 2012 Salı - 11:20

Matbaacılar sorunlarını tartıştı

Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanlığı’nca düzenlenen toplantıda bir araya gelen matbaacılar yaşadıkları problemlerle ilgili görüş alışverişinde bulundular. Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Karaca başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilde faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin büyük bir çoğunluğu katıldı. Toplantı sonunda bir takım kararlar alındı.

Matbaacılar sorunlarını tartıştı

ERZURUM (İHA) - Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanlığı’nca düzenlenen toplantıda bir araya gelen matbaacılar yaşadıkları problemlerle ilgili görüş alışverişinde bulundular.
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Karaca başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilde faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin büyük bir çoğunluğu katıldı. Toplantı sonunda bir takım kararlar alındı.
MATBAACILARDAN ORTAK KARAR
Alınan kararlar şöyle; “Matbaacılarımıza Toptan Malzeme pazarlayan ve satan bazı firmalar, Resmi Kurum ve Kuruluşların Matbu Evrak İhalelerine teklif vermek suretiyle, matbaacıların ticari alanına müdahale ettikleri tespit edilmiştir. Bu şekilde hareket eden firmalar, bu tutumlarını bundan sonra da aynı şekilde devam ettirdikleri sürece kendileriyle bundan böyle hiçbir şekilde ticari alış veriş yapılmayacaktır.
Takvim ve İmsakiye sezonunda, Çantacı ve Ajans olarak tabir edilen kişi, kuruluş ve benzeri faaliyetler içerisinde bulunanlar odamız tarafından tespit edilerek, maliyeye bildirilecek, haklarında vergi kaybına ve kaçağına neden oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu kişilere iş yapan matbaacılar da maliyeye ihbar edilecektir.
İlimizde toptan davetiye pazarlayan firmalar, ilçeler de dahil olmak üzere, mesleğimizle hiçbir ilgisi olmayan (ajans, çantacı, pazarlamacı, fotoğrafçı, düğün salonu, tabelacı) işyerlerine davetiye kataloglarını vererek, matbaacı esnafımızın mağduriyetine sebep olmaktadırlar. Bu firmaların 2012 davetiye sezonunda da aynı tutumlarını devam ettirmeleri halinde, kendileriyle alış veriş yapılmayacak ve katalogları kendilerine iade edilecektir. (2011 yılının davetiye sezonununda, ismi bizde saklı olan bir pazarlamacı, ilimizde bayilikleri bulunan bazı davetiyelerin markalarını ve isimlerini de yazmak suretiyle ilimizin önemli noktalarına broşür dağıtmış ve daha da ileri giderek “Erzurum’un tek satış Noktası” diye bir de spot kullanmıştır.) 2012 Davetiye sezonunda bu tip olumsuzlukların yaşanmaması için, davetiye bayilerinin öncelikle matbaacı esnafını koruyup kollamaları gerektiğinin altı çizilmiştir. Matbaacı esnafının ekmeğine ve alın terine saygı duymayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.
Vergi Dairesi Başkanlığı ile anlaşması bulunan matbaaların, vergi usul kanununun “anlaşmalı matbaaların yükümlülükleri” bölümünde; “Matbaa işletmecisi basımını yapacağı belgelerin siparişini bizzat müşterisinden (mükelleften) ve kanuni temsilcileriyle vekâletname ile tayin edilen vekillerden alabilir. Aracı kullanamaz. Bir başka matbaa adına anlaşmalı olsa dahi belge basamaz ve bastıramaz. Kendi siparişlerini aynı şekilde bir başka matbaada (anlaşmalı olsa dahi) basamaz ve bastıramaz. Ayrıca; bir anlaşma döneminde birden fazla uyarı alan matbaanın anlaşması tek taraflı fesih edilir.” hükmü yer almaktadır.
Bütün bunlar göz önüne alındığında; özellikle anlaşmalı matbaaların dikkat etmeleri gereken çok önemli hususların yer aldığı anlaşma metnini çok iyi okumaları gerekmektedir. Bu konuda duyarlılık göstermeyen, yani vergi mükellefi veya noterlerce tayin edilen vekili dışında üçüncü şahıslar aracılığıyla vergi mükelleflerine belge basan matbaa işletmecileri de odamız tarafından tespit edilip haklarında Vergi Dairesi Başkanlığına suç duyurusunda bulunmak suretiyle anlaşmalarının fesih edilmesi için ihbarda bulunulacaktır.
Matbaalara kaşe yapan firmalar da durumlarını gözden geçirmeli ve aralarındaki rekabeti sona erdirmelidirler. Bu firmalar da sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeli ve işyerlerinde tuttukları siparişleri matbaacıların durumuna göre ayarlamalıdırlar. Matbaacının kaşeyi yaptığı fiyat ile kaşecilerin fiyatı arasında uçurum var. Böyle bir durum ise matbaacı esnafımız ile müşterisi arasında olumsuz bir şekilde güvensizlik ortamı yaratmaktadır. Kaşelere de mutlak surette standart bir fiyat belirlenmelidir. Kaşecilerimiz, davetiye fiyat listelerinde olduğu gibi, müşteriye ayrı, matbaalar için ayrı fiyat listesi belirlemeli, (önce kendileri uygulamalı) ve bütün matbaalara dağıtmalıdır. Aksi taktirde, oda olarak en kısa zamanda son sistem bir kaşe makinası alarak üyelerimizin bütün kaşe ihtiyaçlarını karşılayabileceğimizi, parasal kaynağını da bir havuz oluşturmak suretiyle, üyelerimize yapacağımız kaşelerden rahatlıkla karşılanabileceğinin de altı çizilmiştir.”

 
Bulutlar’dan milli tepki
 
Bak postacı donuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar’dan milli tepki
Erzurum Palandöken İlçe Belediye Başkan’ı Orhan Bulutlar, sözde Ermeni ...
Vali Kadıoğlu emekli oldu
Erzurum eski valilerinden Osman Derya Kadıoğlu emekli oldu. Erzurum’dan ...
Böyle kültür olmaz olsun..!
Erzurum’da bıçaklama olaylarındaki artış dikkat çekici boyuta ulaştı. ...
 
Alkır dualarla anıldı
Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Türk Halk Müziğininin duayeni, Türkü'lerin ...
Erzurum festival için bezeniyor
Erzurum Valiliği ile Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum ...
‘Bu festival çok konuşulacak’
Erzurum’da 26-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kış Sporları ...
 
AVM’de Mucit Amca etkinliği
Erzurum’da karne sevinci yaşayan öğrenciler sömestr tatili boyunca Erzurum ...
‘Erzurum’a böyle festival yakışır’
“Erzurum'a böyle bir festival yakışır” diyen Vali Öztürk, ‘’Festivalimizin ...
Erzurum, küresel ısınma sürecinde mi?
Erzurum’da ocak ayı hava sıcaklıkları önceki yıllara göre yükseklik gösteriyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva