ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmayı kurban keserek karşıladılar
Jandarmayı kurban keserek karşıladılar
Şenkaya teröre karşı tek yürek
Şenkaya teröre karşı tek yürek
Medya Sanat Evi 3 oyunla Karadeniz’de
Medya Sanat Evi 3 oyunla Karadeniz’de
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Değnekle anlaştılar
Değnekle anlaştılar
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
1 Haziran 2020 Pazartesi - 14:39

Maskeli cağ kebap keyfi

Erzurum’da iki buçuk ay sonra yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla restoranlar açıldı, Erzurumlu vatandaşlar ise Erzurum’a özgü en önemli lezzetlerden biri olan “cağ kebap”a akın etti.

Maskeli cağ kebap keyfi

Erzurum’da iki buçuk ay sonra yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla restoranlar açıldı, Erzurumlu vatandaşlar ise Erzurum’a özgü en önemli lezzetlerden biri olan “cağ kebap”a akın etti.
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüsten korunmak için alınan önlemler kapsamında Türkiye’de 17 Mart'ta kapatılan restoranlar bugün açıldı. Dadaşlar restoranların açılmasıyla birlikte uzun süredir özlem duydukları cağ kebabına kavuştu. Bugün itibariyle yeni normalleşme sürecinin başladığı Erzurum’da restoranların açılmasıyla cağ kebap salonlarında da yoğun kalabalık oluştu. Koç Cağ Kebap Salonu’da Dadaşların özlemini gidermek için korona virüs tedbirleri kapsamında müşterilerini ağırladı. Cağ kebap yemek için gelen müşterilere girişte dezenfektan sıkıldı, işletme yetkilileri tarafından maskesi olmayan müşterilere ise maske verildi. 2.5 metre mesafelerle konulan masalarda Dadaşlar uzun süredir hasret kaldıkları cağ kebap yemenin keyfini çıkardı. Cağ kebaplarının şiş fiyatları ise 7 ila 12 lira arasında değişiyor.
Vatandaşlar, “45 gündür cağ kebap yemiyorduk, bugün geldik. Sosyal mesafeye uyarak, dezenfektan sıkarak, maske takarak arkadaşlarla geldik. Özlemiştik, çok da güzel oldu. 2.5 ay önce son kebabımızı yemiştik. Bu sürede ne kadar lüks yaşadığımızı fark ettik” şeklinde konuştu.
Kurallara titizlikle uyduklarını ifade eden Koç Cağ Kebabı İşletme Müdürü Cengiz Meral, “Açarken sabah salonu dezenfektan ettirdik. Kurallara uygun olarak masalarımızın aralarını genişlettik, personelimize eğitim verdik hijyen ve gelen misafirlerimize mesafeli olma konusunda. Gelen misafirlerimize dezenfektan sıkıyoruz, maskesi yoksa maske veriyoruz. Masalarda ise 2-3 kişi oturulmasına izin veriyoruz” diye konuştu.
Koç Cağ Kebabı işletme sahibi Kemal Koç ise kurallara uyduklarını ve vatandaşların cağ kebabını özlediğini söyledi.
Oğlak veya kuzu etinden yapılan cağ kebap geleneksel olarak Erzurum'un Oltu ilçesinde yapılıyor. Cağ kebap önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanıyor. Kebabın cağ (veya bico) adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı aldığı biliniyor.

 
ATAUNİ’de çevrimiçi final sınavları başladı
 
Erzurum köy sayısında 4’üncü sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum müze ve kütüphaneleri hizmete açıldı
Çin’in Vuhan kentinde çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 ...
Kültürel İstihdam, 2019 sonuçları yayımlandı
Kültürel istihdam yüzde 2,6 azaldı. Ülkemizde 2019 yılında kültürel istihdam ...
Fırfırik'ten nostalji sayısı
1 Ocak 2003 tarihinde yayın hayatına başlayan Fırfırik’in bu son sayısında ...
 
Yakutiye Belediyesinden Cuma seferberliği
Yakutiye Belediyesi gece sabaha kadar temizlik yaptı, namaz kılınacak ...
'Hedef 500 bin turist'
Kış Turizminin önemli merkezlerinden Erzurum’da yaz aylarında da turist ...
ŞEHİRDER’den Vali Memiş’e destek
Erzurum İl Pandemi Kurulu Toplantısı sonrasında Erzurum Valisi Okay Memiş’in ...
 
TYB'den sanal şölen
TYB Erzurum Şubesi 'Sanal Şiir Şöleni' ile bir ilke imza atıyor
ESMEK'le meslek edinip ev geçindiriyorlar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ...
Müzik öğretmenlerinden klipli bayram kutlaması
Erzurum’da görev yapan müzik öğretmenleri, hazırladıkları klip ile vatandaşların ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Kalanlarumuz Tamam da Nerde Gidenlerumuz?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Stratejisi
Vahdet Nafiz Aksu
Vahdet Nafiz Aksu
Erzurum'un Tarım Potansiyelini Değerlendirmeliyiz
M.Tevhit Gülseven
M.Tevhit Gülseven
Mantık ve Facialar
Yavuz Öztürkler
Yavuz Öztürkler
Peynir Zamanı
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Sağlık Müdürünü, CİMER’e Yazdı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Sizce, Erzurum'un 2023 Sürecinde Önceliği

Tarım
Turizm
Eğitim
Ulaşım
Şehircilik
Sanayi
Sosyal Performans

Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva