ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Mart 2022 Çarşamba - 16:04

Mart ayı kar ayı oldu

Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı ve kuvvetli rüzgarla gerçekleşen tipi ulaşımı ve gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Mart ayı kar ayı oldu

Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı ve kuvvetli rüzgarla gerçekleşen tipi ulaşımı ve gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı yeniden etkisini gösterirken vatandaşlardan Metin Kanat, “Mart ayı dert ayı diyorlar ya, aynen o şekilde oldu” dedi.
Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçelerinden biri olan Karlıova’da kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. Gece saatlerinden itibaren başlayan yağış, sabah saatlerine kadar sürdü. Yaklaşık 3,5 aydır ilçede yağan kar yer yer 2 metreyi aşarken, ilçe sakinleri de yağışın bu sene çok fazla olduğunu dile getirdi.
"44 yaşındayım mart ayında bu kar hiçbir zaman görmedim"
İlk defa mart ayı içinde bu kadar kar yağışı gördüğünü belirten vatandaşlardan Metin Kanat, “Bu sene çok çetin bir kış yaşıyoruz. Kış bitmek bilmedi. 44 yaşındayım mart ayında bu kar hiçbir zaman görmedim. Geçen sene ocak-şubat çok çetin geçiyordu, bu sene en çok kar mart ayında yağdı. Gerçekten bu sene çok zorluk çekiyoruz, özellikle çiftçilerimiz. 'Mart ayı dert ayı' diyorlar ya aynen o şekilde oldu” diye konuştu. Öte yandan ilçe genelinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bugün ara verildiği de bildirildi.

BİTLİS’TE 294 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent genelinde 294 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yaklaşık 15 gündür yağan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları her kesimi olumsuz yönde etkilerken, kurumların karla mücadeleleri ise aralıksız devam ediyor. İş makinelerinin yol açma ve genişletme çalışmalarından dolayı yol kenarlarında biriken karlar kardan kaleleri oluştururken, kent genelinde ise 294 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarında il özel idaresi, merkezde ise belediye ve karayolları ekipleri gece gündüz demeden karla mücadeleye devam ediyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kent genelinde kapanan 294 köy yolunu en kısa zamanda ulaşıma açacaklarını söyledi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu kış mevsimi boyunca yağan kar kalınlığının 9 metre 31 santimetre olarak ölçüldüğünü duyurdu.

BİTLİS BAHARA HASRET KALDI

Bitlis'te kar kalınlığı 9 metreyi geçerken, kentte yaşayan vatandaşlar ise bahara hasret kaldı.

Türkiye'nin en çok kar yağışı alan illerinin başında gelen Bitlis’te mart ayında kar esareti devam ediyor. Bu yıl kar kalınlığının 9 metrenin üzerine çıktığı, soğuk ve yağışın hüküm sürdüğü Bitlis’te kar felaketi yaşanıyor. Bitlis Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar kalınlığının son karın ardından 9 metre 11 santimetre olarak ölçüldüğü belirtildi.

Mart ayında 3 metre 56 santimetre kar yağışının gerçekleştiği ilde tek katlı evler ve araçlar kara gömülürken, sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorluk çekti. Özellikle kardan nasibini alan Tatvan ilçesinde ise gece hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü.

Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen hala karın eksilmediğini belirten Gamze Tunç, “İnternette dolanırken Bitlis’te meteoroloji verilerine rastladım. Bu yıl Bitlis’e 9 metre kar yağdığını gördüm. Gerçekten de bu yıl çok çetin ve zorlu geçiyor. Karın başkenti olan Bitlis gerçekten adının hakkını veriyor. Mart ayının sonuna gelmemize rağmen hala karımız eksilmedi. Hatta daha fazla yağmaya devam ediyor. Umarım bir gün bizler de güneşli günleri görebileceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, kartpostallık görüntülerin oluştuğu Tatvan ilçesi havadan görüntülendi.

GÜROYMAK’TA KAR TATİLİ

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtilerek, “Yoğun kardan dolayı ilçe merkezi, belde ve köylerdeki tüm eğitim kurumlarında bugün (23.03.2022) eğitime ara verilmiştir” denildi.

KARS’TA SON 30 YILIN EN YOĞUN KIŞI YAŞANIYOR

Kars’ta son 30 yılın en yoğun kışı yaşanıyor.

Kars’ta kar yağışı yeniden başladı. Kar yağışıyla birlikte özellikle köylerde yaşayan vatandaşların da zorlu sınavı başladı. Vatandaşlar, bir taraftan karla mücadele ederken, diğer taraftan da günlük yaşantılarını sürdürmeye çalışıyor. Evlerinin önünde biriken metrelerce yükseklikteki karı küreyen vatandaşlar, daha sonra ahırlarda bulunan hayvanlarının yiyeceklerini taşımaya başladı. Bir kedinin kara batarak yürümesi ise kameralara yansıdı.

“30 yıldır böyle kar yağmamıştı”

Kars’ta metrelerce kar olduğunu, son 30 yılda mart ayında bu kadar çok kar yağmadığını belirten Mahmut Bilgir, “Ne söylememi bekliyorsun. 30 yıldır Kars’ta görülmemiş bir kış yaşıyoruz. Mart ayında bu kadar kar yağışı görülmemişti. Metrelerce kar var, evler kar altında, arabalar kar altında” dedi. Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde yoğun kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı 1,5 metreyi geçti.

KAR YAĞIŞININ ARDINDAN DONDURUCU SOĞUKLAR BAŞLADI

Ardahan’da yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışı sonrası dondurucu soğuklar başladı. Kentin birçok ilçesinde soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi.

Ardahan’da kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Çatılarda buz sarkıtları oluşurken sokaklar bomboş kaldı. Kentte etkili olan kar yağışı dün akşam etkisini kaybederek, yerini soğuk havaya bıraktı. Mart ayının sonlarında etkili olan dondurucu soğuklar vatandaşları olumsuz etkiliyor. Göle ilçesinde soğuktan dolayı buz tutan çok sayıda araç çalışmadı.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 17, Göle'de eksi 22, Hanak'ta eksi 17, Çıldır'da eksi 18, Posof'ta eksi 10,9 ve Damal'da eksi 16,8 derece olarak kaydedildi.

MUŞ’TA 67 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta günlerdir aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 67 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kırsal kesimde etkili olmaya devam eden kar ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. İl özel idaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür; merkezde 18, Varto’da 5, Bulanık’ta 26, Korkut’ta 14 ve Hasköy ilçesinde ise 4 köy yolu olmak üzere toplam 67 yerleşim yerinin kar nedeniyle ulaşıma kapandığını ifade etti. Dünden bugüne 22 köy yolunun açıldığını kaydeden Yentür, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kent merkezinde de devam eden kar yağışı her yeri beyaz örtüyle kapladı.

Mart ayında hiç bu kadar kar görmediğini ifade eden vatandaşlardan Halit Öktem, “Allah yardım etsin, kar çok yağıyor. Kaldırımlar komple karla dolu. Her yerde kar var. Kar çok fazla yağıyor. Görülmemiş bir şey. Her gün yağıyor” dedi.

 

 
 Muş’ta nöbetteki aile sayısı 29’a yükseldi
 
Erzurum’da 218 okul doğalgaza kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart ayında atlı kızak keyfi
Ardahan'da 35 santimetre buzla kaplı Çıldır Gölü, mart ayının son günlerinde ...
Büyükşehir’den Samsat’a Hayvan Borsası desteği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsat ilçesinde ihtiyaç duyulan ...
Şehit Çelik’e vefa
1993 yılında Batman’ın Sason ilçesinde şehit düşen Özel Hareket Polisi ...
 
akutiye GM’de Nevruz ateşi yakıldı
Baharın Gelişini Müjdeleyen Nevruz Kutlaması Yakutiye Gençlik Merkezi’nde ...
Doğu Anadolu’da Nevruz coşkusu
Baharın gelişini simgeleyen Nevruz, düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Doğu Anadolu’dan Beyaz Haberler
Erzurum Palandöken Kış Sporları Merkezi kar kalınlığı yüksekliği bakımından ...
 
Büyük, Ağrı İl Müftülüğüne atandı
Erzurum da görev yaptığı dönemde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla ...
Sahara Dağı Geçidi'ne çığ düştü
Artvin-Ardahan karayolu Sahara Dağı Geçidi'nde sabah saatlerinde çığ düştü. ...
Veteriner hekimlerden örnek fedakarlık
Tekman ilçesinde veteriner hekimler karlı yolları aşarak hasta hayvanları tedavi etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva