ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>EKONOMİ
23 Aralık 2011 Cuma - 02:00

Marka’da kasım rekoru

Türk Patent Enstitüsü Marka tescilleri iller dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da 2011 Kasım döneminde 16, yılın Ocak-Kasım döneminde ise 65 marka tescil edildi. Kasım ayında tescil edilen marka sayısı Erzurum’un 11 aylık marka toplamında yüzde 24.6’lık pay göstererek, rekor bir düzey sergiledi.

Marka’da kasım rekoru

Türk Patent Enstitüsü Marka tescilleri iller dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da 2011 Kasım döneminde 16, yılın Ocak-Kasım döneminde ise 65 marka tescil edildi. Kasım ayında tescil edilen marka sayısı Erzurum’un 11 aylık marka toplamında yüzde 24.6’lık pay göstererek, rekor bir düzey sergiledi.
KASIM AYI REKOR AYI
Kasım ayı İlde tescilli marka sayısının en yüksek olduğu dönem olarak belirlendi. Erzurum tescilli marka sayısı bakımından Kuzeydoğu Anadolu ve KUDAKA Bölgesinde birinci, Doğu Anadolu Bölgesinde 3’üncü, Teşvikli iller içinde 8’inci, Türkiye iller sıralamasında ise 37’inci oldu. İlin marka performansı ocak ayına göre yüzde 433 oranında arttı.
ERZURUM’UN PAYI
Erzurum’un tescilli marka sayısı kasım ayında KUDAKA’da yüzde 76.1, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 45.7, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 21.3, 4’üncü Teşvik Bölgesinde yüzde 9.6, ülke toplamında yüzde 0.36’luk dilim oluşturdu.11 aylık tescilli marka sayısı ise KUDAKA’da yüzde 73.8, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 47.7, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 14.8, 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde yüzde 5.2, ülke toplamında yüzde 0.20 oranında pay gösterdi.
KUDAKA BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı TRA! İstatistik Bölgesi KUDAKA alanında kasım ayında 21, Ocak-Kasım döneminde ise 88 marka tescillendi. KUDAKA’nın ekim ayı tescilli marka payı Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 60, 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde yüzde 12.7, ülke toplamında yüzde 0.47; 11 aylık tescilli marka payı Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 64.7, 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde yüzde 7, ülke toplamında yüzde 0.27 olarak gerçekleşti.
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’ın yer aldığı Düzey 1 Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde kasım ayında 35, 2011 Ocak-Kasım döneminde ise 136 marka tescil işlemi gördü. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin tescilli marka kasım ayı payı Teşvik Bölgesi’nde yüzde 21.2, ülke toplamında yüzde 0.79, 11 aylık ölçütte Teşvik Bölgesi’nde yüzde 10.9, ülkede ise yüzde 0.42 olarak kaydedildi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Doğu Anadolu Bölgesi’nde kasım ayında 75, yılın 11 aylık bölümünde ise 439 marka tescil edildi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin tescilli marka payı kasım ayı düzeyinde 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde yüzde 35.3, Türkiye toplamında yüzde 1.6 olurken, 11 aylık tescilli marka payı ise 4’üncü teşvik bölgesinde yüzde 35.3, ülke toplamında da yüzde 1.36 olarak hesaplandı.
BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI
Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde kasım ayı tescilli marka sayısı bakımından ikinci sırada yer aldı. Kasım ayında Bingöl, Bitlis, Hakkari ve Ardahan’da 1, Muş’ta 2, Van ve Iğdır’da 3, Kars’ta 4, Erzincan’da 5, Ağrı’da 6, Malatya’da 10, Erzurum’da 16, Elazığ’da 22 marka tescil edildi. 11 aylık düzeyde ise Tunceli’de 1, Ardahan’da 5, Bitlis ve Muş’ta 7, Hakkari’de 10, Bingöl’de 11, Ağrı’da 13, Kars ve Iğdır’da 15, Erzincan’da 21, Van’da 47, Erzurum’da 65, Malatya’da 95, Elazığ’da ise 127 marka tescil edildi.
4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi illerinin de yer aldığı 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde kasım ayında 165, Ocak-Kasım ayı aralığında da bin 243 marka tescillendi. 4’üncü Teşvik Bölgesi’nin ülke toplamında tescilli marka payı kasım ayı ölçütünde yüzde 3.7, 11 aylık bazda da yüzde 3.8 olarak belirlendi. 4’üncü Teşvik Bölgesinde markalaşma performansının en yüksek olduğu il Trabzon oldu.
AYLIK DEĞİŞİM
Ekim ayına göre Kasım 2011 döneminde tescil edilen marka sayısı Erzurum’da yüzde 128, KUDAKA Bölgesi’nde yüzde 200, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 218, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 15.3 oranında artış gösterirken, 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde ise yüzde 25.4 oranında geriledi. Ülkede tescilli marka sayısının aylık bazda yüzde 2.6 oranında azalmasına karşılık, Erzurum’daki yüzde 128’lik artış ekonomik bağlamda kayda değer bir gelişme olarak değerlendirildi.
4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ KASIM AYI DAĞILIMI
Erzurum ile birlikte 30 il ve Çanakkale’nin iki ilçesinin bulunduğu 4’üncü Teşvik Bölgesinde Kasım ayı bazında Ardahan, Bitlis, Siirt, Hakkari, Bingöl, Kastamonu ve Giresun’da 1, Gümüşhane, Muş ve Sinop’ta 2, Van, Iğdır’da 3, Ordu ve Kars’ta 4, Batman ve Erzincan’da 5, Ağrı’da 6, Malatya’da 10, Rize’de 11, Diyarbakır’da 12, Mardin’de 15, Erzurum’da 16, Şanlıurfa’da 17, Trabzon’da 19, Elazığ’da 22 marka tescil edildi
4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ 11 AYLIK DAĞILIM
2011 Ocak-Kasım döneminde 4’üncü Teşvik Bölgesinde Trabzon’da 152, Şanlıurfa’da 130, Elazığ’da 127, Rize’de 103, Diyarbakır’da 101, Malatya’da 95, Mardin’de 79, Erzurum’da 65, Ordu’da 54, Van’da 47, Giresun’da 45, Kastamonu ve Batman’da 37, Erzincan’da 21,Çankırı’da 17, Kars, Iğdır’da 15, Sinop’ta 14, Ağrı ve Şırnak’ta 13, Bingöl’de 11, Hakkari’de 10, Siirt’te 9, Bitlis, Muş ve Artvin’de 7, Ardahan’da 5, Gümüşhane’de 4, Bayburt’ta 2 ve Tunceli’de 1 marka tescil işlemine girdi.
 
MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
 
 

 
Fransa’nın katliam sabıkası kabarık..
 
Akdağ Sağlık Gündemi’ni değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erzurum, potansiyeli büyük şehir'
MÜSİAD Kurucu Başkanı Yarar, “Erzurum’un her şeyden önce kendi potansiyelinin ...
İspir Tüneli 2013’te ihale edilecek
Erzurum Karayolları 12'inci Bölge Müdürü Şenol Altıok, Erzurum'u Karadeniz'e ...
‘Türkiye ekonomisi büyüyor’
A.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen, "Türkiye'de ...
 
MMO'dan randevulu kontrol
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu ...
Eşit İşe Eşit Ücret" protestosu
Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği "eşit işe eşit ücret" yasasına tepkilerini ...
Genç girişimcinin örnek azmi
Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Kaynak köyünde yaşayan Gökhan Kazanhan, ...
 
30 yatırıma teşvik
Ekonomi Bakanlığı 2011 Ocak-Kasım dönemi Teşvikli yatırım il ve bölge ...
EBK vatandaşın yüzünü güldürdü
Kırmızı ve beyaz etin fazlaca tüketildiği Doğu Anadolu'da, Et ve Balık ...
Besicilere uyku yok
Oltu ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Celal Çelebi, erken doğumların ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva