ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
13 Mart 2009 Cuma - 02:31

Marka Muhtar

Dilek BAYRAK/Abdurrahmangazi Mahallesi Muhtarı İlhami Köse, görevinde 20 yıllık bir başarıya imza attı. Muhtarı olduğu semte çağdaş tüm belediye hizmetlerini taşıyan Köse, ulaşım ağındaki modernizasyon, çevre hizmetlerindeki düzen ve mahalle halkı arasında sağladığı yüksek dayanışma, kaynaşma ve işbirliği disipliniyle, semtin adeta markası oldu.

Marka Muhtar

DÜĞÜNDEN DOĞUMA HER ZAMAN HALKIN YANINDA
Semt halkı Mahalle Muhtarı Köse’nin diğer semt muhtarlıklarında görülmeyen yüksek bir sosyal performans sergilediğini bildirerek, “Muhtarımız Doğana beşik, ölene mezar, tabirinin adeta yaşayan bir göstergesi. Onunla gurur duyuyoruz.” dediler.Muhtar Köse’nin mahalleye tüm kamu hizmetlerinin getirilmesinde yüksek bir başarı sergilediğini anlatan semt halkı, Köse’nin günün 24 saati halkın yayında olduğunu belirttiler.
1989’DAN BU YANA HALKIN VAZGEÇİLMEZİ
Abdurrahmangazi Mahallesinin taşıdığı isme layık şekilde ifade edilebilmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini bildiren Mahalle Muhtarı İlhami Köse, semtin çağdaş hizmetlerin verildiği tek mahalle olma özelliğine kavuşturulduğunu söyledi. 1989 yılından bu yana Abdurrahmangazi’de muhtarlık görevini yürüttüğünü, hizmet döneminde Sağlık Ocağı, Polis Karakolu açılmasını sağladığını anlatan Köse, kent merkezi dışında banka ATM’si olan tek mahallenin de Abdurrahmangazi olduğunu bildirdi.
MAHALLEDE EĞİTİM ÖRGÜSÜ
Mahallenin Eğitim alanında bir cazibe merkezi haline getirildiğini, İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarını barındırdığını aktaran Muhtar Köse, “Abdurrahmangazi sosyal olgular ve etkinlikler bakımından potansiyeli ve performansı yüksek bir semt. Biz bunu mahalle halkımızın bize gösterdiği güven ve verdiği desteklerle gerçekleştirdik” dedi.
ABDURRAHMANGAZİYİ HUZUR SEMTİ HALİNE GETİRDİ
Abdurrahmangazinin bir huzur semti olduğunu,barındırdığı insan kaynakları bakımından yüksek bir değer ifade ettiğini vurgulayan Muhtar Köse şunları kaydetti: “Mahallemiz sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede sergilendiği bir alandır. Abdurrahmangazi’de Erzurum gelenekleri ve göreneklerinin yaşatılması çizgisinde tarihi komşuluk ilişkileri yüksek düzeydedir. Kültürümüzün hassasiyetleri korunmakta, mahalle halkımız ananevi Erzurum kültür disiplinini ayakta tutmaktadır. Abdurrahmangazi geçmişle bugünün kaynaştığı bir Erzurum özeti halindedir”
ULAŞIMDA YÜKSEK KALİTE
Semtte refah düzeyinin orta düzeyde olduğunu fakat muhtarlık kanalıyla getirilen hizmetlerle yaşam kalitesinin yüksek kaliteye eriştiğini bildiren Mahalle muhtarı Köse Abdurrahmangazi’de ulaşım sorunu bulunmadığını ifade etti. Abdurrahmangazi’de gece 24’e kadar birkaç hatta halk otobüsünün çalıştığını, vatandaşın ulaşımda sorun yaşamadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Köse, bu başarıyı Belediyelerle olan iyi ilişkiler ve sorunların ciddi takibi ve çözüme ulaştırılmasıyla yakaladıklarını kaydetti.
ÇEVRE SORUNU YAŞANMAYAN TEK MAHALLE
Abdurrahmangazi Mahallesi’nde çevresel sorunların yaşanmaması için muhtarlık olarak belediyelerle sürekli işbirliği içinde olduklarını anlatan Muhtar Köse, “Semtimiz Erzurum’un en temiz mahallelerinden birisidir. Bu, hem mahalle sakinlerini temizliğe verdiği önemden hem de muhtarlığımızın belediyeler nezdindeki istikrarlı girişimlerinden kaynaklanmaktadır” diye konuştu
 PARK VE REKREASYON ALANLARI
Mahallede oyun alanları, park ve rekreasyon sahaları oluşturulması için 2 yıllık süreçte önemli girişimlerde bulunduklarını, belediyeye ait uygun alanlarda yeşil alanlar oluşturduklarını belirten Mahalle Muhtarı Köse, bu çabalarını seçildiği takdirde devam ettireceğini, Abdurrahmangazi’de bir semt spor alanı oluşturmak için girişimlerini sürdüreceğini söyledi.
TAZİYE EVİ SÖZÜ
Abdurrahmangazi Mahallesi’nde bir semt taziye evi yapmayı planladıklarını, bu konuda belediyelere başvuru yaptıklarını anlatan Köse, “Mahalle halkımız komşuluk ilişkilerine, sosyal dayanışmaya büyük önem veriyor. Bu kaynaşmanın Erzurum içinde katma değer üretici olduğunu düşünüyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk atılımlardan birisi semtte taziye evi açmak olacaktır.” dedi.
ADINA LAYIK MAHALLE
Abdurrahman Gazi Mahallesinde başta Alvarlı Muhammed Lütfi Efe Hazretleri olmak üzere, Erzurum değerlerinin adlarını taşıyan ibadethanelerin bulunduğunu, bu alanlarda yeşil alan ve çevre çalışmalarına önem verdiklerini bildiren muhtar Köse,yeni dönemde cami çevrelerinde ağaçlandırma yapılacağını bildirdi.
BİR DÖNEM DAHA GÖREVE TALİBİM
Abdurrahmangazi Mahallesi’nin ulaştığı yüksek yaşam standartıyla, Erzurum’un gözde semtleri arasına girdiği ve huzur mahallesi olarak tanımlandığını kaydeden Abdurrahmangazi Mahallesi Muhtarı İlhami Köse, mahallenin Erzurum’un en az göç veren ve iskanda tercih edilen bir mahalle olduğunu bildirdi. Yine bir dönem daha Abdurrahmangazi Mahallesine hizmet etmek istediğini ve muhtar adayı olduğunu açıklayan Köse, “Metin Abuş, Kerim Keke, Abdulbaki Ateş, Erdal Tankişi”den oluşan seçkin bir heyetle seçime gireceklerini ve mahalle halkından destek beklediklerini söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar’dan Kültürevi Projesi
AK Parti Palandöken Belediye Başkan Adayı Orhan Bulutlar, seçim çalışmalarını ...
CHP’den Ekonomik Kurtuluş Vurgusu
CHP İl Başkanı Nevzat Özpeker, Erzurum’un tarihteki önemini vurgu yaparak ...
Şahin, STK’larla Vedalaştı
Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, görev süresinin dolması ...
 
DSP'den ERZURUM'a Ziyaret
DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Kovaytan, Palandöken Belediye ...
“Vaade değil, hizmete adayım”
MHP Palandöken İl Genel Meclis Üyesi adayı Abdulmutalip Öztürk, Palandöken ...
Cengiz İşçilerle İstişare Etti
Aziziye’nin çevresini değiştirmek ve ilçeyi Türkiye’nin tek termal turizm ...
 
AK Partili Bayanlar İddialı
AK Partinin Erzurum Belediye ve İl Genel Meclisi bayan adayları seçim ...
CHP’den Kurtuluş Töreni Tepkisi
CHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Orhan Oğuz, 11 Mart Ilıca kurtuluş törenlerinin ...
MHP Çevre Sorunlarına Yoğunlaştı
Gamze İSPİRLİ/MHP İl Genel Meclis Üyesi adayı Bahattin Bağaçlı, adaylık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva